Ny rekord: Dagrofa Foodservice har for første gang doneret 50.000 måltider til hjemløse gennem JunkFood i 2024
Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider, der gratis bliver uddelt. I løbet af 2024 har fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice doneret 20 tons overskudsvarer, som har indgået i fremstillingen af lige over 50.000 måltider, hvilket er et rekordhøjt antal på et år.

Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave appetitlige måltider til hjemløse i København og omegn, som har brug for sund og nærende kost. Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer flere gange ugentligt fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen.
En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice i løbet af 2024 har leveret 20 tons fødevarer til organisationen, hvor tallet i 2023 var 17 tons. Som noget nyt i 2024 har Dagrofa Foodservice også doneret overskudsben fra sit fynske slagteri Grambogård.
Rasmus Munk, initiativtager til JunkFood og køkkenchef/medejer af Restaurant Alchemist, sætter disse ord på samarbejdet:
-Dagrofa Foodservice er en meget vigtig samarbejdspartner for JunkFood. De overskudsvarer, vi modtager, er med til at bekæmpe madspild, og de bliver brugt til at tilberede gratis nærende, varme måltider til hjemløse. Vi er taknemmelige for den faste leverance tre gange om ugen, og nu håber vi at kunne udvide det gode samarbejde, når JunkFood snart begynder at levere til udsatte i hele Danmark.
Måltiderne er fyldt med kød, fisk og grønt, og tilsættes store mængder fløde og smør for at bidrage med så mange kalorier til gadens folk som muligt. Herudover er maden er nem at tygge og uden stærke krydderier.
Tættere samarbejde om gode madoplevelser
Dagrofa Foodservice leverer fødevarer til professionelle køkkener som bl.a. restauranter, hoteller og kantiner.
Hos Michael Christensen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, er der ingen tvivl om, at det giver rigtig god mening også at hjælpe et frivilligt initiativ som JunkFood ved at donere overskudsmad:
-JunkFood udfører et meget meningsfuldt arbejde, og det gør mig virkelig stolt, at vi i Dagrofa Foodservice bakker så helhjertet om initiativet. Vi er en fødevarevirksomhed, og derfor ved vi, hvor vigtig den gode madoplevelse er. Når man får et nærende og indbydende måltid, kan det være med til at binde mennesker tættere sammen, og det gør en markant positiv forskel for den enkelte. Derfor er jeg meget glad for, at vi med vores historisk store donation til JunkFood i 2024 har været med til fremstillingen af 50.000 måltider, og at vi har fået skabt endnu stærkere bånd mellem JunkFood og Dagrofa Foodservice i det daglige.
I løbet af 2024 blev samarbejdet mellem Dagrofa Foodservice og JunkFood udvidet, da JunkFood deltog på virksomhedens faglige inspirationsmesse ’Madscenen for professionelle’ som aktiv udstiller, hvor de indsamlede økonomiske midler ved at sælge forplejning til de mange besøgende.
Mindre madspild er en positiv sidegevinst
Derudover var koncernchef i Dagrofa, Tomas Pietrangeli, og adm. direktør i Dagrofa Foodservice, Michael Christensen, på besøg hos JunkFood i efteråret 2024 i anledningen af Den Nationale Madspildsdag. Her hjalp de til i køkkenet – bl.a. i selskab med Rasmus og fødevareminister Jacob Jensen (V).
Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice, siger afslutningsvis om samarbejdet:
-Det afgørende for os er at gøre en konkret forskel for gadens folk, men en positiv sidegevinst ved JunkFood-samarbejdet er, at vi reducerer mængden af madspild. Som en del af Dagrofa-koncernen er det vores klare målsætning, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. Partnerskabet med JunkFood er med andre ord en mulighed for at løfte flere vigtige samfundsdagsordener på samme tid, og vi håber at kunne udvide samarbejdet i 2025.
Fakta om JunkFood:
- JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
- Hver dag leverer JunkFood over 450 måltider til gadens folk i København - fordelt på herberger og væresteder.
- Maden bliver delvist skabt med donerede overskudsvarer, og måltiderne bliver produceret i nye køkkenfaciliteter på Frederiksberg.
- Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 støttet initiativet.
- Læs mere på www.junkfood.dk
Fakta om Dagrofa Foodservice:
- Dagrofa Foodservice er en af de største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen, som bl.a. også står bag detailkæderne MENY, Spar, Min Købmand og Let-Køb samt Dagrofa Logistik.
- Dagrofa Foodservice står stærkt i markedet inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til fine dining-restauranter.
- Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost, Grøn Fokus og Prima Frugt. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
- Dagrofa – og Dagrofa Foodservice – har en målsætning om at reducere eget madspild med 50% fra perioden 2020 til 2030.
- Læs mere på www.dgfs.dk.
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkLars Hall Bæk FarsøeDagrofa Foodservice
Tlf:42332811lar@dgfs.dkBilleder



Om Dagrofa
Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Hård kamp om de unge: Dagrofa tager nye skridt for at hente talenterne15.9.2025 10:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Med mere end 112.000 fuldtidsansatte i detailhandlen, er der konstant brug for nye talenter. Årgangene bliver mindre og mange andre brancher kæmper om de samme unge. Derfor skruer Dagrofa op for jagten på talenter med en række tiltag.
Ny undersøgelse: MENY kåres som Danmarks stærkeste dagligvarebrand13.9.2025 07:30:04 CEST | Pressemeddelelse
Efter næsten et årti år med konstante forbedringer, indtager MENY nu førstepladsen, som danskernes stærkeste supermarkedsbrand. MENY skubber dermed Rema 1000 ned fra den trone, som kæden ellers har haft nærmest patent på 9 år i træk.
Skærbæks nye SPAR får lokale kræfter i front12.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når dørene senere på året åbner til byens nye SPAR, bliver det med en købmand, der både kender byen og kunderne. Bag supermarkedet står et lokalsamfund med et imponerende sammenhold.
Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen - for professionelle’11.9.2025 10:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere.
Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand10.9.2025 10:57:54 CEST | Pressemeddelelse
Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum