Ny rekord: Dagrofa Foodservice har for første gang doneret 50.000 måltider til hjemløse gennem JunkFood i 2024
Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider, der gratis bliver uddelt. I løbet af 2024 har fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice doneret 20 tons overskudsvarer, som har indgået i fremstillingen af lige over 50.000 måltider, hvilket er et rekordhøjt antal på et år.

Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave appetitlige måltider til hjemløse i København og omegn, som har brug for sund og nærende kost. Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer flere gange ugentligt fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen.
En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice i løbet af 2024 har leveret 20 tons fødevarer til organisationen, hvor tallet i 2023 var 17 tons. Som noget nyt i 2024 har Dagrofa Foodservice også doneret overskudsben fra sit fynske slagteri Grambogård.
Rasmus Munk, initiativtager til JunkFood og køkkenchef/medejer af Restaurant Alchemist, sætter disse ord på samarbejdet:
-Dagrofa Foodservice er en meget vigtig samarbejdspartner for JunkFood. De overskudsvarer, vi modtager, er med til at bekæmpe madspild, og de bliver brugt til at tilberede gratis nærende, varme måltider til hjemløse. Vi er taknemmelige for den faste leverance tre gange om ugen, og nu håber vi at kunne udvide det gode samarbejde, når JunkFood snart begynder at levere til udsatte i hele Danmark.
Måltiderne er fyldt med kød, fisk og grønt, og tilsættes store mængder fløde og smør for at bidrage med så mange kalorier til gadens folk som muligt. Herudover er maden er nem at tygge og uden stærke krydderier.
Tættere samarbejde om gode madoplevelser
Dagrofa Foodservice leverer fødevarer til professionelle køkkener som bl.a. restauranter, hoteller og kantiner.
Hos Michael Christensen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, er der ingen tvivl om, at det giver rigtig god mening også at hjælpe et frivilligt initiativ som JunkFood ved at donere overskudsmad:
-JunkFood udfører et meget meningsfuldt arbejde, og det gør mig virkelig stolt, at vi i Dagrofa Foodservice bakker så helhjertet om initiativet. Vi er en fødevarevirksomhed, og derfor ved vi, hvor vigtig den gode madoplevelse er. Når man får et nærende og indbydende måltid, kan det være med til at binde mennesker tættere sammen, og det gør en markant positiv forskel for den enkelte. Derfor er jeg meget glad for, at vi med vores historisk store donation til JunkFood i 2024 har været med til fremstillingen af 50.000 måltider, og at vi har fået skabt endnu stærkere bånd mellem JunkFood og Dagrofa Foodservice i det daglige.
I løbet af 2024 blev samarbejdet mellem Dagrofa Foodservice og JunkFood udvidet, da JunkFood deltog på virksomhedens faglige inspirationsmesse ’Madscenen for professionelle’ som aktiv udstiller, hvor de indsamlede økonomiske midler ved at sælge forplejning til de mange besøgende.
Mindre madspild er en positiv sidegevinst
Derudover var koncernchef i Dagrofa, Tomas Pietrangeli, og adm. direktør i Dagrofa Foodservice, Michael Christensen, på besøg hos JunkFood i efteråret 2024 i anledningen af Den Nationale Madspildsdag. Her hjalp de til i køkkenet – bl.a. i selskab med Rasmus og fødevareminister Jacob Jensen (V).
Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice, siger afslutningsvis om samarbejdet:
-Det afgørende for os er at gøre en konkret forskel for gadens folk, men en positiv sidegevinst ved JunkFood-samarbejdet er, at vi reducerer mængden af madspild. Som en del af Dagrofa-koncernen er det vores klare målsætning, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. Partnerskabet med JunkFood er med andre ord en mulighed for at løfte flere vigtige samfundsdagsordener på samme tid, og vi håber at kunne udvide samarbejdet i 2025.
Fakta om JunkFood:
- JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
- Hver dag leverer JunkFood over 450 måltider til gadens folk i København - fordelt på herberger og væresteder.
- Maden bliver delvist skabt med donerede overskudsvarer, og måltiderne bliver produceret i nye køkkenfaciliteter på Frederiksberg.
- Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 støttet initiativet.
- Læs mere på www.junkfood.dk
Fakta om Dagrofa Foodservice:
- Dagrofa Foodservice er en af de største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen, som bl.a. også står bag detailkæderne MENY, Spar, Min Købmand og Let-Køb samt Dagrofa Logistik.
- Dagrofa Foodservice står stærkt i markedet inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til fine dining-restauranter.
- Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost, Grøn Fokus og Prima Frugt. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
- Dagrofa – og Dagrofa Foodservice – har en målsætning om at reducere eget madspild med 50% fra perioden 2020 til 2030.
- Læs mere på www.dgfs.dk.
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkLars Hall Bæk FarsøeDagrofa Foodservice
Tlf:42332811lar@dgfs.dkBilleder



Om Dagrofa
Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Dagrofa overgår igen sig selv med bedste driftsindtjening i nyere tid19.3.2025 09:40:50 CET | Pressemeddelelse
Dagrofa kom ud af 2024 med 495 mio. kr. i driftsindtjening, hvilket er det bedste resultat i to årtier og mere end 16 procent bedre end året før. Særligt MENY har klaret sig godt.
MENY vender tilbage til Grenaa efter seks år18.3.2025 06:59:00 CET | Pressemeddelelse
Med åbningen af sin 116. butik vender MENY nu tilbage til Grenaa – det sker på fredag den 21. marts kl. 8, hvor butikkens købmand, Peter Palmby, slår dørene op. MENY blev kåret som Årets Supermarked i både 2023 og i 2024 af BT’s læsere, og nu får Grenaa igen glæde af en moderne MENY-butik fyldt med kvalitetsvarer, personlig service og unikke smagsoplevelser.
Dagrofa Logistik udvider i Baltikum: First Price lanceres i Estland14.3.2025 09:39:07 CET | Pressemeddelelse
Den estiske supermarkedskæde Selver har taget First Price ind til at dække deres discountsortiment. Aftalen markerer et vigtigt skridt i Dagrofa Logistiks internationale vækststrategi.
Comwell Hotels forlænger samarbejdet med fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice19.2.2025 06:32:11 CET | Pressemeddelelse
Comwell Hotels har underskrevet en ny længerevarende samarbejdsaftale med Dagrofa Foodservice, som skal levere fødevarer til bespisningen af hotelkædens mange gæster. Fokusområderne i samarbejdet vil fortsat være høj kvalitet, kulinarisk innovation og at fremme den grønne omstilling.
MENY bliver hovedsponsor på stort økologisk EU topmøde6.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når det økologiske topmøde Organic Summit løber af stablen i august, bliver det med MENY som hovedsponsor. Aftalen markerer MENYs fortsatte engagement i at få flere økologiske varer på hylderne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum