Regeringen holder topmøde på Marienborg om unge uden uddannelse og arbejde den 28. januar
43.000 unge er hverken i uddannelse eller arbejde. Nu går regeringen sammen med virksomheder, kommuner og civilsamfund om Ungeløftet – et nationalt partnerskab, der skal få flere unge i arbejde. Ungeløftet bliver skudt i gang med et topmøde på Marienborg, hvor unge fra hele landet mødes med flere ministre og det nye partnerskab.
Partnerskabet Ungeløftet bliver et unikt samarbejde mellem regeringen, virksomheder, kommuner og civilsamfundsorganisationer, som sammen skal løfte opgaven med at få flere unge i arbejde. Mens virksomhederne forpligter sig til at hjælpe de unge fx ved at skabe flere jobåbninger til dem, vil civilsamfundet og kommunerne blandt andet ruste de unge til at tage et arbejde.
Topmødet byder blandt andet på samtaler med de unge og partnerskabets aktører og den officielle underskrivning af Ungeløftet.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
- Jeg er fyldt med håb i dag, hvor vi kickstarter det store, fælles løft af vores unge mennesker, som vi endnu ikke er lykkedes med at få med. Alle fortjener at være en del af et fællesskab og den myndiggørelse, det giver at have et arbejde med kolleger og ansvar. Derfor er jeg er glad for, at en lang række danske virksomheder og organisationer har sagt ja til at blive en del af partnerskabet, så vi kan skabe løsninger, som passer til, hvor den enkelte unge er i sit liv.
Økonomiminister Stephanie Lose siger:
- Vi tog et vigtigt skridt, da vi i efteråret indgik en bred politisk aftale om at hjælpe gruppen af unge mennesker, der hverken er i uddannelse eller i arbejde. I dag tager vi endnu et vigtigt skridt, da vi leverer på den del af aftalen, der handler om et partnerskab med virksomheder, kommuner og civilsamfundsorganisationer. I Danmark har vi utrolig mange, der gerne vil tage et samfundsansvar, det synes jeg faktisk godt, vi kan være meget stolte af. Og samarbejdet mellem erhvervslivet, civilsamfundsorganisationerne og kommunerne er helt afgørende for, at vi får gjort mere for at give sårbare unge en hånd i ryggen, så de kan få en uddannelse eller få et job.
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:
- Der er desværre alt for mange unge, som har det svært og ser til fra sidelinjen, mens deres ungdomsliv passerer. Det skal vi lave om på. Derfor giver vi nu de unge et markant håndslag og et kærligt skub mod arbejdsfællesskabet i form af Ungeløftet. Men for at vi skal lykkes med Ungeløftet, har vi brug for hjælp fra virksomheder, kommuner og civilsamfundsorganisationer, der udgør Ungeløftets nationale partnerskab. I det hele taget skal vi spille på flere strenge og forsøge nye veje, når det kommer til at hjælpe de unge, som ikke er i arbejde eller uddannelse. Derfor har vi bl.a. også sat gang i et nyskabende forsøg med Kulturpas, hvor målet er, at de unge via kulturens, idrættens og foreningslivets fællesskaber skal rustes med selvtillid og selvværd, der kan bringe dem tættere på at starte på en uddannelse eller i et job.
Fra regeringen deltager beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen, økonomiminister Stephanie Lose, kulturminister Jakob Engel-Schmidt samt børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.
Fra partnerskabet deltager en lang række virksomheder, herunder bl.a. McDonald’s, ISS og Lidl, samt repræsentanter fra civilsamfundet, arbejdsmarkedets parter og KL.
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Bedre sikkerhedsnet og barselsregler for selvstændige30.4.2025 10:54:19 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har vedtaget at udvide retten til dagpenge for nystartede iværksættere. Dermed bliver det i fremtiden lidt mere økonomisk trygt at tage springet ud i iværksætteri. Samtidig blev det vedtaget, at selvstændige fremover kan løse opgaver i op til 3,5 timer om ugen i deres virksomhed, når de er på barsel, uden at de bliver modregnet i barselsdagpengene.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202524.4.2025 08:57:52 CEST | Pressemeddelelse
I februar 2025 var der 3.046.600 lønmodtagere i job. Det er 2.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden februar 2024 er der dermed samlet set kommet 33.100 nye beskæftigede til.
Danmarkshistoriens største forenkling af beskæftigelsessystemet9.4.2025 12:35:21 CEST | Pressemeddelelse
Et bredt politisk flertal har i dag indgået aftale om en historisk forenkling af beskæftigelsessystemet, der afskaffer jobcenterregimet skabt fra Christiansborg med alt for mange krav og regler for både kommuner og borgere. Aftalen fjerner ca. 500.000 samtaler og skaber rammerne for en mere værdig indsats, der giver bedre mening for den enkelte borger.
Invitation til doorstep om en reform af beskæftigelsesindsatsen9.4.2025 11:18:04 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har indgået aftale om en ny beskæftigelsesindsats.
Dømte kriminelle i retspsykiatrien får frataget forsørgelsesydelser9.4.2025 10:35:41 CEST | Pressemeddelelse
Det skal ikke længere være muligt at få udbetalt forsørgelsesydelser fra det offentlige, når man bliver dømt til anbringelse eller behandling i retspsykiatrien. Det fremgår af en delaftale under forhandlingerne til en ny beskæftigelsesreform.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum