Søg midler til økologiforskning!
Har du en god idé til et økologiprojekt? Så har du nu mulighed for at søge midler fra en pulje på 55 millioner kroner, som Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS), udbyder under Organic RDD-programmet i samarbejde med Grønt Udviklings- & Demonstrationsprogram (GUDP).
GUDP og ICROFS udbyder en pulje på 55 millioner kroner under den 11. udgave af Organic RDD-programmet. Organic RDD står for Økologisk Forsknings-, Udviklings- og Demonstrationsprogram.
Ansøgningsmaterialet og mere information finder du på siden Søg forskningsmidler og på Landbrugs- og Fiskeristyrelsens Tilskudsguide.
Ansøgningsfristen er den 6. maj, 2025, kl. 12.00.
Fokusområder for Organic RDD 11
Fokusområderne i ICROFS’ Forsknings- og Udviklingsstrategi ligger til grund for udbuddet af Organic RDD 11.
Der kan søges inden for alle strategiens seks fokusområder:
- CIRKULÆR BIOØKONOMI
- KLIMA OG MILJØ
- BIODIVERSITET
- SUNDHED OG VELFÆRD
- FREMTIDENS ØKOLOGISKE FORBRUGER
- ØKOLOGIEN SOM LEVEVEJ
Projektansøgningerne kan adressere udvalgte emner inden for et eller flere fokusområder. Ansøgningerne skal bygge på en systemtilgang og inddrage relevante interessenter, herunder brugerne af den viden, der produceres i projektet.
Udviklingen af den økologiske sektor skal ske med henblik på at skabe et erhverv, der er bæredygtigt for både landbrugere og samfund samt imødekommer slutbrugernes og samfundets forventninger.
Der kan fortsat søges midler både til projekter med forretningsplan (type 1-projekter) og projekter, som udelukkende har fokus på samfundsgoder (type 2-projekter). Her kan det være relevant at studere vidensyntesen Økologiens bidrag til samfundsgoder.
> Se mere om de to projekttyper på siden Søg forskningsmidler.
Online informationsmøder om Organic RDD 11
I forbindelse med den nye ansøgningsrunde afholder ICROFS to online informationsmøder. Til mødet den 26. februar får du mere information om opslaget herunder de kriterier, som ligger bag vurderingen af projektansøgningerne. Til mødet den 26. marts vil fokus være på krav i forhold til udfyldelse af ansøgningsskemaerne.
- Onsdag d. 26. februar 2025, kl. 13.00 -14.30:
Information om Organic RDD 11-opslaget
- Onsdag d. 26. marts 2025, kl. 13.00-14.30:
Information om Organic RDD 11-ansøgningsmaterialet
Der er tilmelding på siden Søg forskningsmidler, hvor optagelser af møderne også vil være tilgængelige. Her kan du også se optagelser fra den forrige ansøgningsrunde (Organic RDD 10).
Få sparring på din projektidé, før du sender din ansøgning
Du kan få sparring på din projektidé ved at indsende en kort beskrivelse til ICROFS-sekretariatet. Den skal skrives i en skabelon, som kan downloades fra siden Søg forskningsmidler.
Projektideen skal sendes via e-mail til icrofs@icrofs.org. Sekretariatet kontakter dig inden for en uge.
Særlige fordele ved Organic RDD-programmet
Organic RDD-projekter får gennem hele projektperioden:
- Mulighed for hjælp til planlægning og promovering af temamøder, workshops og kongresser
- Mulighed for samarbejde og synergi med øvrige Organic RDD-projekter
- Deltagelse i ICROFS’ årlige Forsknings- og innovationsworkshop med fokus på relevante temaer
- Vejledning i afrapportering
- Vejledning og support ift. kommunikation og populærvidenskabelig formidling, herunder hjælp til skrivning og redigering af artikler/kronikker m.m. såvel som projekthjemmeside på icrofs.dk
Få overblik over tidligere og nuværende Organic RDD-projekter på siden Dansk forskning.
Hvis du har spørgsmål, kontakt:
Organic RDD-koordinator
Malene Jakobsen
Mobil: 2213 9578
malene.jakobsen@icrofs.org
eller
Projektkoordinator
Merete Studnitz
Mobil: 93 50 87 50
merete.studnitz@icrofs.org
Kontakter
Christine DillingKommunikationsmedarbejder ved Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS)
Tlf:+4530273141christine.dilling@icrofs.orgFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ung forskers resultater kan gøre insektproduktion endnu grønnere4.2.2025 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Ved at undersøge om insekter optager PFAS og pesticider fra deres foder, er ph.d.-studerende Ida Elisabeth Berggren med til at bane vejen for, at insekter kan fodres med husholdningsaffald.
Millionbevilling skal styrke det tværfaglige samarbejde om den grønne omstilling22.1.2025 14:00:00 CET | Pressemeddelelse
Novo Nordisk Fonden har bevilget 15 millioner til et nyt projekt, der skal styrke tværfagligt samarbejde i forskningen til gavn for den grønne omstilling af vores landbrugs- og fødevaresystemer. Bag projektet står landets otte universiteter.
Kan forsyningssikkerhed og klimapolitik gå hånd i hånd?22.1.2025 13:34:30 CET | Pressemeddelelse
Ja. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at det for en 10% merpris faktisk er muligt at sikre en stabil og driftssikker energiforsyning i et fremtidigt vedvarende europæisk energisystem, som samtidig giver en netto-nul CO2-udledning.
Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad14.1.2025 08:36:56 CET | Pressemeddelelse
Clarissa Schwab er udnævnt til professor ved Aarhus Universitet. Hun bruger mikroorganismer til at designe funktionelle fødevarer og forbedre vores tarmsundhed.
Nyudnævnt professor vil forhindre os i at få allergi14.1.2025 05:45:00 CET | Pressemeddelelse
For ti år siden ankom Edzard Spillner til Aarhus Universitet for at forske i allergi. Et årti senere er han professor og leder sin egen forskningsgruppe med flere lovende allergi-patenter i rygsækken.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum