Cykler kører gratis med bus, lokaltog og letbane
Fra 19. januar skal kunderne ikke længere købe en cykelbillet, når cyklen skal med i Midttrafiks busser, Midtjyske Jernbaner eller Letbanen. Der vil fortsat være begrænsninger i forhold til antal cykler i bus/letbane og busser, hvor cyklen ikke kan komme med på grund af bussens indretning.

Er der langt fra stoppested til din endelige destination, regner det i stride strømme eller er cyklen punkteret? Så kan det være rart at tage cyklen med i bussen, lokaltoget eller Letbanen.
Fra 19. januar 2025 kan Midttrafiks kunder nøjes med at købe billet til sig selv og tage cyklen med helt gratis. Tidligere skulle kunderne tilkøbe en cykelbillet til 13 kr.
Midttrafiks direktør Lars Berg fortæller:
”Kombinationen af kollektiv trafik og cykel er et godt alternativ til bilen. Det ønsker vi at understøtte. Derfor gør vi det lettere at tage cyklen med i bus, tog og letbane. Samtidig stiger antallet af regionale ruter, der kan medtage cykler i takt med, at der bliver indsat nye busser med plads til cykler. Flere og flere kunder vil derfor få mulighed for at medtage cykler i bus, tog og letbane, men der vil desværre altid være et forbehold i forhold til det antal af cykler, der er plads til”.
Cykler er velkomne – hvis der er plads
Skal cyklen med i bus, tog og letbane, skal den stå i flexarealet. Pladsen i flexarealet er forbeholdt cykler, barnevogne, kørestole og lignende, som deler pladsen efter først-til-mølle-princippet. Det betyder i praksis, at de kunder, der står i flexarealet, skal flytte sig, hvis der fx kommer en kunde med en cykel.
Der er plads til to enheder i en bus. Er pladsen optaget, er kunden nødt til at vente på den næste busafgang.
I myldretiden (hverdage kl. 7.00-8.30 og 15.00-17.00) kan der være afgange på både bus og letbane med så mange kunder, at der ikke er plads til cyklen. Desuden må cyklen ikke medtages på Letbanens strækning mellem Skolebakken og Universitetshospitalet i myldretiden.
Rejseplanen viser, om cyklen må komme med
Mange af de blå regionale busser er indrettet med et lille flexareal, hvor der ikke er plads til cykler. Kunderne vil derfor opleve, at der er en række busser, hvor cyklen ikke kan komme med.
Midttrafik udskifter til busser med et større flexareal og mulighed for fastspænding af cykler, hver gang der bliver indgået en ny kontrakt med et busselskab. Siden 2022 har det været et krav i Midttrafiks kontrakter, at der skal være plads til cykler i busserne.
Rejseplanen hjælper kunderne med at se, om de kan medtage cykel på en regional rute. Det er også muligt at ringe til Midttrafik på tlf. 70 210 230.
Faktaboks
Regler for cykelmedtagning:
- Placering i flexareal sammen med barnevogne, kørestole m.m.
- Max. to enheder i en bus
- Plads bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet
- Fastspænding i busser
- Kan medtages i myldretiden i bus og letbane, undtagen på strækningen mellem Skolebakken og Universitetshospitalet (hverdage kl. 7.00-8.30 og 15.00-17.00).
- Forbehold for, at der ikke er plads til cykel
Her kan du medtage din cykel, hvis der er plads:
- Bybusser, undtagen i Aarhus
- Regionale ruter med stort flexareal. Se Rejseplanen*)
- Lokale ruter med stort flexareal. Se Rejseplanen **)
- Letbanen, L1 og L2
- Midtjyske Jernbaner, Holstebro-Ringkøbing-Skjern
- Midtjyske Jernbaner, Vemb-Lemvig-Thyborøn
Her kan du ikke medtage din cykel:
- Aarhus bybusser
- Regionale ruter med lille flexareal. Se Rejseplanen.
- Lufthavnsbusser
- Erstatningsbusser for Letbanen
*) regionalrute 13, 21, 24, 26, 28, 33, 40, 53, 62, 72, 81, 100, 123
**) lokalrute 150, 160, 335, 342, 349, 711, 712, 722, 740, 745, 750, 751, 752, 766, 770, 771, 774, 775
Sådan søger du på Rejseplanen:
Computer
- Tilpas søgning
- Cykel- og gangindstillinger
- Jeg skal have min cykel med
Telefon
- ”Tandhjul”
- Cykel med
Nøgleord
Kontakter
Midttrafiks pressetelefon
Tlf:70206650Billeder

Om Midttrafik
Midttrafik er et trafikselskab, og står i spidsen for den kollektive trafik i Midtjylland. Det er Midttrafik, der administrerer den kollektive trafik med finansiering fra Region Midtjylland og de 18 kommuner i regionen.
Opgaverne spænder bredt fra blandt andet planlægning og koordinering af bustrafikken, gennemførelse af udbud og kontraktadministration, kvalitetskontrol, fastsættelse af priser og rejseregler, kundeservice til information og markedsføring af den kollektive trafik.
Følg pressemeddelelser fra Midttrafik
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Midttrafik
EU-fejring betyder store ændringer for Midttrafiks busser, flextrafik og Letbanen30.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når Danmarks overtagelse af EU-formandskabet bliver fejret i Aarhus, bliver midtbyen spærret flere steder. Det betyder store ændringer for busser, flextrafik og Letbanen i tidsrummet onsdag 2. juli kl. 22.00 til torsdag 3. juli kl. 23.59. Få overblikket på Midttrafiks særlige informationsside.
Busser og letbane får nye køreplaner26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Søndag 29. juni skifter mange af Midttrafiks busser og Letbanen køreplaner. I første omgang vil det være sommerkøreplaner, der bliver efterfulgt af normalplaner fra 10. august. Alle køreplaner er tilgængelige på midttrafik.dk og Rejseplanen.
Velkommen til cykler i Aarhus bybusser25.6.2025 11:31:35 CEST | Pressemeddelelse
Fra 29. juni kan cykler komme gratis med i Aarhus bybusser, hvis der er plads i bussens flexareal. Med den nye mulighed bliver det lettere at kombinere cykling med kollektiv trafik som et godt alternativ til den solo-bilisme, der skaber stor trængsel på vejene i og omkring Aarhus. Der er dog ingen pladsgaranti for cyklerne, der deler plads med barnevogne, kørestole, rollatorer og andre buskunder efter et først-til-mølle-princip.
Gratis kollektiv trafik til pendlere fra Klokhøjen23.6.2025 09:55:43 CEST | Pressemeddelelse
Et pilotforsøg skal fra efteråret 2025 give bilister mulighed for rejse gratis ind til byen med letbane og bus i myldretiden, hvis de stiller bilen ved Parkér og Rejs anlægget Klokhøjen. Aarhus Kommune og Midttrafik står bag pilotforsøget, der skal gøre det mere attraktivt at kombinere bil og kollektiv trafik for at undgå trængsel i Aarhus midtby.
Farvel til Danmarks sidste klippekort23.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Midttrafik stopper salget af alle typer klippekort i Midttrafik app den 30. september 2025. Kunderne skal i stedet bruge landsdækkende løsninger som Rejsekort som app eller Rejsebillet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum