Sikkerheden skal tages frem sammen med fyrværkeriet
Affyringsperioden begynder i morgen, hvor det bliver tilladt at fyre fyrværkeri af til og med den 1. januar. Men man skal huske sikkerheden, uanset om man antænder, eller bare er tilskuer.

Selvom mange er klar med bomberør og raketter, skal vi stadig huske sikkerheden. Fra den 31. december til og med den 1. januar kan det nye år skydes ind med fyrværkeri. I de to dage kan privatpersoner fyre deres fyrværkeri af. Men det er vigtigt at huske sikkerheden, både som antænder og som tilskuer.
- I år er første år med den nye affyringsperiode. Den er kortere end førhen, og der er mange, der glæder sig til at fyre af. Selvom det er en festlig aften, så skal vi huske de fem fyrværkeriråd, siger Nicoline Zederkof Jensen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen
Ved nytåret 2023/2024 kom 192 børn og voksne til skade med fyrværkeri. Hovedsageligt var det øjenskader, forbrændinger og håndskader. Størstedelen havde selv fyret fyrværkeriet af, men også mange tilskuere kom til skade.
Blandt de tilskadekomne, der selv affyrede fyrværkeri, havde kun 26,5% beskyttelsesbriller på.
- Ulykker kan ske for enhver, men husker man fyrværkerirådene, så er man godt på vej. Hvis uheldet er ude, så kan beskyttelsesbriller være afgørende for at redde synet. Jeg kan derfor ikke understrege nok, hvor vigtige beskyttelsesbriller er, tilføjer Nicoline Zederkof Jensen.
De fem fyrværkeriråd
- Brug altid beskyttelsesbriller
- Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
- Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
- Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
- Gå aldrig tilbage til en fuser.
Nøgleord
Kontaktoplysninger
Sikkerhedsstyrelsens pressevagt
Tlf.: 2238 4451
Mail: presse@sik.dk
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen går undercover på sociale medier for at stoppe ulovligt salg af lattergas30.6.2025 12:46:32 CEST | Pressemeddelelse
Fra i morgen får Sikkerhedsstyrelsen nye muligheder for at føre kontrol med salg af lattergas. Reglerne skal bremse brugen af lattergas som rusmiddel og forhindre ulovligt salg.
Produkter og tjenester skal være tilgængelige for flest mulige25.6.2025 09:25:36 CEST | Pressemeddelelse
Fremover bliver det lettere for forbrugere at anvende en række produkter og tjenester i hverdagen, også hvis man har en midlertidig eller permanent funktionsnedsættelse. Fra 28. juni 2025 er det et krav at leve op til EU's tilgængelighedsdirektiv og den danske tilgængelighedslov, og dermed kommer der nye krav til fx webshops, computere, betalingsterminaler og streamingtjenester. På nogle områder træder kravene i kraft straks, mens kravene skal anvendes på andre områder, efterhånden som der fx kommer nye udgaver af produkter i handelen.
Styrelser advarer: Ulovlige varer fra ferien eller nettet kan få alvorlige konsekvenser19.6.2025 09:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Indførsel og bestilling af ulovlige nikotinprodukter kan føre til bøde, advarer Toldstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen op til sommerferien.
Hver fjerde butik på Bornholm solgte alkohol eller tobak til mindreårige på Folkemødets første dag13.6.2025 09:12:12 CEST | Pressemeddelelse
Flere butikker overholdt ikke reglerne om salg af alkohol, tobak eller nikotin torsdag under Folkemødet på Bornholm – Sikkerhedsstyrelsen har ført kontrol med unge kontrolkøbere.
Færre butikker solgte alkohol og tobak på sidste skoledag til børn og unge21.5.2025 09:15:50 CEST | Pressemeddelelse
Sikkerhedsstyrelsens kontrol med unge kontrolkøbere på sidste skoledag afslørede færre overtrædelser, end styrelsen normalt ser ved tilsyn med salg af alkohol, nikotin og tobak til mindreårige. Det var dog fortsat næsten hver femte butik, der brød loven.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum