Lader du din elbil på det forkerte tidspunkt? Det kan koste dig dyrt
Der kan være store forskelle på elprisen hen over døgnet. Det kan koste dig flere hundrede kroner ekstra pr. opladning, hvis du lader din elbil på det forkerte tidspunkt, advarer ekspert.
Det er ikke kun på landets veje, at elbiler vinder mere og mere frem. Også i danske hjem fylder elbilerne godt, hvor mange vælger at lade deres bil op med en ladeboks i garagen eller indkørslen. Men når elprisen svinger markant i løbet af døgnet, er det værd at være opmærksom på, hvornår man sætter ladekablet i bilen – ellers risikerer man en unødvendig høj elregning, hvis opladningen sker på de dyreste tidspunkter.
Den 12. december var der eksempelvis store udsving i elprisen i løbet af dagen. Mellem kl. 23 og 24 kostede en kWh 2,62 kroner inklusive afgifter og tariffer, mens prisen på sit højeste mellem kl. 17 og 18 nåede op på 10,58 kroner pr. kWh – en forskel på fire gange afhængigt af tidspunktet for opladning.
Ifølge Bo Halm Andersen, energikonsulent hos energi- og rådgivningsvirksomheden NRGi, er der også god grund til at overveje, hvornår på døgnet man lader sin elbil, og at det ofte er et spørgsmål om vaner.
”Vi mennesker er jo vanedyr, og det kan være fristende at sætte bilen til opladning med det samme, når man parkerer hjemme i garagen. Men jeg anbefaler altid, at man tjekker elprisen først. Selvom prisudsvingene ikke altid er store, kan der stadig være penge at spare, hvis man lader bilen op, når prisen er i bund. Det er både godt for økonomien og for elforbruget," siger Bo Halm Andersen.
Så meget ekstra kan det koste dig
Der er flere faktorer, der kan påvirke, hvad det koster at oplade din elbil – som bilens batterikapacitet, ladeeffekt og elpriserne i løbet af døgnet.
Hvis du oplader din elbil med 50 kilowatt-timer (kWh) strøm, og gennemsnitsprisen er 10 kroner pr. kWh, vil det koste 500 kroner for en fuld opladning. Til sammenligning vil den samme opladning koste 150 kroner, hvis gennemsnitsprisen er 3 kroner pr. kWh. Det betyder, at du kan spare op til 350 kroner på en enkelt opladning – blot ved at oplade din elbil, når elpriserne er lavest.
”Der har i de senere år været stor fokus på at spare på energien i hjemmet. Nu gælder det også for garagen. Og på samme måde, som de gode spareråd inden for hjemmets fire vægge kan bruges året rundt, kan man også få glæde af de smarte sparevaner, når elbilen skal lades op hele året,” siger Bo Halm Andersen.
Tre gode råd til at spare penge på opladning af elbilen
For at undgå, at elregningen stikker af, når du oplader din elbil, har Bo Halm Andersen tre konkrete råd.
- Hold øje med elpriserne - Elpriserne svinger i løbet af døgnet, så tjek altid prisen, før du sætter bilen til opladning. Der findes apps og hjemmesider, der gør det nemt at følge prisudviklingen. Typisk er elprisen højest mellem kl. 17 og 21 og lavere efter midnat, men det kan variere.
- Planlæg opladningen i god tid - Tænk fremad, hvis du ved, at du skal køre langt en bestemt dag. Sørg for, at bilen er fuldt opladet, når du har brug for det – men uden at betale overpris ved at lade på de dyreste tidspunkter.
- Brug smart eller intelligent opladning - Overvej at investere i en ladeboks eller app, der understøtter smart- eller intelligent opladning. Disse løsninger justerer automatisk opladningen til de billigste tidspunkter og sikrer, at bilen er klar, når du skal bruge den.
Kontakter
Lars PedersenPR & Content Manager
lped@nrgi.dkOm NRGi
NRGi er en landsdækkende energi- og rådgivningskoncern. Vi er også et forbrugerejet andelsselskab, der er ejet af 235.000 andelshavere, og består af 1.600 kompetente og engagerede medarbejdere, som med både hænder og viden bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt.
Følg pressemeddelelser fra NRGi
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra NRGi
Millionstøtte til grønne projekter i Aarhus6.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
12 grønne projekter i Aarhus modtager samlet 2.343.300 kroner fra NRGi’s Værdipulje til at fremme bæredygtige løsninger og styrke lokale fællesskaber.
Millionstøtte på vej til 12 grønne projekter på Djursland6.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
12 lokale projekter får støtte fra NRGi’s Værdipulje til at styrke den grønne omstilling og de lokale fællesskaber.
Lokale projekter i Horsens modtager støtte fra NRGi’s Værdipulje6.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fem grønne projekter i Horsens modtager samlet 707.500 kroner fra NRGi’s Værdipulje til at fremme bæredygtige løsninger og styrke lokale fællesskaber.
Fra lyskæder til hjemmebag: Sådan undgår du en stor elregning i julen18.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Julen er fyldt med hyggebelysning og hjemmebag, som kan øge elforbruget. NRGi’s energiekspert giver dig syv gode råd til at spare energi og penge – uden at gå på kompromis med julestemningen.
Ny undersøgelse afslører: Dette får boligejere til at energirenovere16.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Udsigten til en lavere energiregning er den største motivationsfaktor for danske boligejere, når det handler om at energioptimere deres hjem. Men ifølge en ekspert er der også andre gevinster at hente.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum