Rapport viser plads til forbedring i familiesager
En gennemgang af ti klagesager i Familierådgivningen i Esbjerg Kommune viser, at der er fejl og mangler i sagerne. Det er dybt beklageligt overfor de berørte børnefamilier, hvis sager nu er sendt videre til Ankestyrelsen, men desværre det vi forventede, siger konstitueret direktør.
Der skal større fokus på tværfagligt samarbejde, en tydeligere vurdering af målgruppen, inddragelse af principsager fra Ankestyrelsen og en mere stringent inddragelse af børn og forældre i Familierådgivningen.Det er nogle af konklusionerne i rapporten fra det private konsulentfirma Klindt Consult, der har gennemgået ti af klagesagerne.
”Det er frustrerende læsning, der viser, at vi ikke har gjort det godt nok. Det skal ændres hurtigst muligt, og derfor har vi iværksat en masse nye tiltag, så vi kan få rettet op på tingene. Heldigvis viser rapporten også, at flere tiltag allerede er ved at vise en positiv effekt,” siger Pia Niemann Damtoft, konstitueret direktør i Borger & Arbejdsmarked.
Hun henviser til, at resultatet af rapporten finder, at blandt andet arbejdet med at inddrage børn og unge i deres sager er under positiv udvikling og har været det hen over hele efteråret 2024.
Rapporten med de ti klagesager er den anden ud af tre rapporter om tingenes tilstand i Familierådgivningen, hvor arbejdsmiljørapporten fra Mindwork allerede i oktober satte gang i nye arbejdsgange.
Voksne er mere tilfredse end børnene
Arbejdet med at spørge 100 voksne, børn og unge om deres møder i Familierådgivningen er også netop afsluttet, og denne rapport viser, at langt størsteparten er tilfredse med deres møder i Familierådgivningen.
Her fortæller blandt andet 96 % af de adspurgte voksne, at de efter mødet i Familierådgivningen ved, hvad der nu skal ske. Tallet for børnene er på 70 % Ligesom 96 % af de voksne mener, at det der bliver talt om på mødet, er vigtigt. Tallet for børnene er her 78 %.
Til sammen tegner de forskellige rapporter et billede af Familierådgivningen, hvor der er små lyspunkter, men også stadig en del at arbejde videre med.
”Der er stadig lang vej til vi er i mål, men vi har allerede sat gang i mange nye processer og det er rart at se, at nogle af de første er begyndt at vise spirer af noget godt,” siger Pia Niemann Damtoft.
Allerede i februar 2025 skal alle medarbejdere i Familierådgivningen på et todages kursus i tabt arbejdsfortjeneste, så familierne fremover kan få den bedst mulige hjælp i disse sager.
Ligesom der er sat gang i at opbygge Familieakademiet, et uddannelsesforløb for samtlige rådgivere, der består af moduler, hvor der sættes fokus på nogle af de emner, som rapporterne understreger, at der er brug for opkvalificering indenfor.
Kontakter
Pia Niemann Damtoft, konstitueret direktør i Borger & Arbejdsmarked, mail: pind@esbjerg.dk, mobil: 4020 8973
Vedhæftede filer
- Rapport - juridisk gennemgang af 10 sager i Familierådgivningen efterår 2024.pdf
- Arbejdsmiljøundersøgelse Familierådgivningen Esbjerg Kommune.pdf
- Familierådgivningen - Spørgeskemaundersøgelse - alle besvarelser.pdf
- Familierådgivningen - Spørgeskemaundersøgelse familier.pdf
- Genopretningsplan Familierådgivningen.pdf
Om Esbjerg Kommune
Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.
I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.
Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.
Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune
27 foreninger i Esbjerg Kommune kan se frem til tilskud på i alt godt 1,5 mio. kroner i 202516.12.2024 15:24:03 CET | Pressemeddelelse
1.591.100 kr. bliver i 2025 uddelt fra Esbjerg Kommunes fritidskulturelle pulje til gavn for 27 foreninger i hele kommunen. Kultur & Fritidsudvalget har fordelt næste års tilskud til en lang række projekter, som især tilgodeser børn og unge.
Energnist: 16 kommuner går sammen om fremtidens affaldsforbrænding16.12.2024 15:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med dannelsen af Energnist A/S tager 16 kommuner et stort skridt sammen mod en mere bæredygtig, effektiv og konkurrencedygtig affaldshåndtering til gavn for både borgere, virksomheder og miljøet.
Ny foreningsguide skal gøre det nemmere at være forening i Esbjerg Kommune11.12.2024 09:31:51 CET | Pressemeddelelse
Foreninger i Esbjerg Kommune har efterspurgt enklere regler og især en mere lettilgængelig og forståelige information om de regler, der er, på foreningsområdet. En ny, online foreningsguide skal sammen med regelforenklinger hjælpe med netop det.
Nyt liv i Kongeåen9.12.2024 16:22:05 CET | Pressemeddelelse
Et af landets største naturprojekter er klar til at omdanne 780 ha landbrugsjord til natur og genslynge den gamle Kongeå. Det betyder store gevinster for både vandmiljø, klima og biodiversitet. Med et samlet budget på 137 mio. kr. og 5 års forberedelse står LIFE Naturprojekt Kongeåen på tærsklen til realisering. De tekniske undersøgelser er afsluttet, finansieringen er på plads, alle marker er kortlagt, og jorden er takseret. Det er nu, der skal laves aftaler med de 60 landmænd, som i dag ejer jorden.
Esbjergs kulturliv blomstrer: 64 ansøgninger til kulturpuljerne i 20242.12.2024 13:33:01 CET | Pressemeddelelse
Esbjerg Kommune har netop afsluttet årets fordeling af midler fra de tre kulturpuljer: Strakspuljen, Græsrodspuljen og Mikroeventpuljen. Der var rift om midlerne med et samlet ansøgningsbeløb på 1.729.400 kr., mens budgettet for puljerne kun var på 687.400 kr.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum