Ny direktør i Arbejdstilsynet
Marianne Sørensen bliver ny direktør i Arbejdstilsynet og tiltræder jobbet den 20. januar 2025.
Marianne Sørensen kommer fra en stilling som afdelingschef for Økonomi og Koncern i Beskæftigelsesministeriets departement og har stor erfaring med implementering og drift både fra Beskæftigelsesministeriet og tidligere stillinger.
Marianne Sørensen har som tværgående afdelingschef været tæt involveret i forhandlinger og beslutninger på hele beskæftigelsesområdet de sidste tre år og træder derfor ind i stillingen med et stærkt kendskab til arbejdsmiljø og social dumping.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
- Jeg ser frem til samarbejdet med Marianne Sørensen. Arbejdstilsynet har en stor rolle i at sikre, at alle i Danmark har et godt og sundt arbejdsmiljø. Vi ser stadig for mange sager, hvor virksomheder ikke prioriterer arbejdsmiljøet, og desværre også sager, hvor skruppelløse bagmænd tænker på hurtig profit før mennesker. Jeg er sikker på, at Marianne bliver en kompetent og vellidt direktør, som vil bidrage til at få sat arbejdsmiljøet på dagsordenen i tæt samarbejde med virksomheder, arbejdsmarkedets parter og de mange andre aktører på området.
Marianne Sørensen er 46 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Før hun blev afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet i 2021, var hun blandt andet direktør i Københavns Kommune og vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.
Marianne Sørensen siger:
- Arbejdstilsynets rolle på det danske arbejdsmarked er helt central for alle, der arbejder i Danmark. Jeg ser derfor frem til at tage fat i arbejdet sammen med de mange dygtige og engagerede medarbejdere, der hver dag arbejder for at udbrede et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøområdet involverer mange aktører, og jeg glæder mig til et tæt og frugtbart samarbejde med arbejdsmarkedets parter og de mange andre vigtige interessenter på området.
Marianne Sørensen tiltræder jobbet den 20. januar 2025. Hun afløser Sine Frederiksen, der er tiltrådt stillingen som departementschef i Beskæftigelsesministeriet.
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
112,7 mio. kroner skal i 2024-2026 styrke indsatser for bedre arbejdsmiljø13.12.2024 10:18:19 CET | Pressemeddelelse
Partierne bag seniorpensionsaftalen har besluttet, at der i alt skal afsættes 112,7 mio. kroner for perioden 2024-2026 til det forebyggende arbejdsmiljøarbejde, som bliver varetaget af BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø.
Nyt tilsyn skal sikre ansatte ordentlige boligforhold30.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget to lovforslag, der giver myndighederne endnu stærkere værktøjer i kampen mod social dumping.
5.000 kr. ekstra i ældrecheck til pensionister med den laveste indtægt vedtaget i dag21.11.2024 11:52:14 CET | Pressemeddelelse
I dag vedtog et flertal i Folketinget en permanent forhøjelse af ældrechecken på op til 5.000 kr. til folkepensionister med de laveste indtægter. Den forhøjede ældrecheck tikker ind på kontoen hos cirka 300.000 folkepensionister i januar.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 202421.11.2024 08:09:09 CET | Pressemeddelelse
I september 2024 var der 3.029.400 lønmodtagere i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden september 2023 er der dermed samlet set kommet 27.900 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.700 flere lønmodtagere fra august til september 2024. I samme periode er der kommet 600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Trods et lille dyk i sidste måned stiger beskæftigelsen igen. Det viser, at vi fortsat har et stærkt arbejdsmarked. Vi skal dog have et øje for, at det ikke er alle dele af landet, som har del i den stigende beskæftigelse. Der er en del kommuner uden for særligt storbyområderne, hvor beskæftigelsen er faldet det seneste år". "Vi har i regeringen et mål om, at folk skal kunne uddanne sig og få job i hele landet. Derfor styrker vi mulighederne for job og uddannelse uden for de store byer. Det skal blive ved med at være attraktivt at bo med sin familie i de mindre byer,
Handicappolitisk topmøde med fokus på unge uden uddannelse eller job21.11.2024 07:00:01 CET | Pressemeddelelse
Omkring 40.000 unge med et handicap i alderen 16-29 år har hverken en uddannelse eller er i beskæftigelse. Det viser en ny rapport fra VIVE på dagen, hvor der er Handicappolitisk topmøde på Christiansborg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum