Miljø- og Ligestillingsministeriet

Statens Kystpulje 2024: 33,2 mio. kroner til kystbeskyttelse i Region Syddanmark

Del

Tre projekter i Region Syddanmark får i år støtte fra statens Kystpulje. ”En nødvendig hjælp til kommuner, der trues af den nye klimavirkelighed,” siger miljøminister Magnus Heunicke.

Regeringen og aftalepartierne bag Grøn Fond (Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre) står bag aftalen om at afsætte 150 mio. kroner til kystpuljen i 2024, som nu bliver udmøntet.

Og den nye klimavirkelighed med vildere vejr og hyppigere stormfloder understreger behovet for at styrke kystbeskyttelsen i landets kommuner.

”Alle fremskrivninger og scenarier, vi arbejder med, fortæller entydigt, at vi vil få flere kraftige nedbørshændelser og et stigende havniveau, som især truer vores kystområder. Stormfloder, som statistisk forekommer hvert 20. år, bliver en hændelse, der kan ske hvert eller hvert andet år i slutningen af århundredet. Derfor støtter vi en række projekter, som vil hjælpe kommunerne til at beskytte udsatte områder lokalt mod oversvømmelser,” siger miljøminister Magnus Heunicke

Projekterne, der får støtte, er udvalgt efter, at Kystdirektoratet har gennemgået de 11 ansøgninger, som er modtaget fra kommuner over hele landet. Kystpuljen prioriterer de projekter, som er længst fremme i planlægningen, og hvor risikoreduktionen er størst.

De tre projekter i Region Syddanmark, som får støtte fra statens Kystpulje er:

Projekt

Støtteberettiget anlægsudgifter

Tilsagn, mio. kr.

Indhold

”Sønderho digeprojekt på det sydlige Fanø”, Fanø Kommune

23,7 mio. kr.

9,5 mio. kr.

Projektets formål er at beskytte Sønderho samt områder nord og syd for byen mod oversvømmelse ved at forstærke, forlænge og forhøje det eksisterende dige. Dermed forhøjes sikkerhedsniveauet og opnår en beskyttelse ved en med maksimalvandstand på 6,0 meter. Det nuværende dige har sikringshøjden 4,99 meter

”Stormflodsbeskyttelse af Vejle by og havn”, Vejle Kommune

31,5 mio. kr.

12,6 mio. kr.

Projektet skal beskytte Vejle by og havn mod oversvømmelse. Projektet søger blandt andet midler til etablering af forlandsdannelse, et dige, højvandsmur og varslingsaktiveret skydeport/låge.

”Stormflodssikring Faaborg”, Faaborg-Midtfyn Kommune

27,8 mio. kr.

11,1 mio. kr.

Kystbeskyttelsen udgør en højvandsmur og stormflodsporte i kanalens mundinger, hvilket vil beskytte byen mod en 100-års hændelse i 2050. Kystbeskyttelsesanlægget placeres i en byzone og der opnås meget høj risikoreduktion

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet

Politisk flertal forstærker den målrettede kontrol af sprøjtemidler11.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Aftalepartierne bag sprøjtemiddelstrategien har besluttet at forstærke den målrettede kontrollen ud fra landmændenes sprøjtejournalindberetninger, så 120 virksomheder udtages til fysisk kontrol på baggrund af indberetningerne. Samtidig nedsætter aftalepartierne en taskforce, der skal komme med konkrete forslag til, hvordan reglerne på sprøjtemiddelområdet kan styrkes yderligere og kontrolleres bedre.

Villakvarterer trues af oversvømmelser: Staten og Aarhus Kommune går sammen om klimatilpasning10.4.2025 12:13:29 CEST | Pressemeddelelse

Miljøminister Magnus Heunicke underskriver i dag en forståelsesaftale med Aarhus Kommune for at bidrage med viden og vejledning i kommunens arbejde med at undersøge muligheder for klimatilpasning af et lavtliggende beboelsesområde i Vejlby Risskov. Her er villakvarterer truet af oversvømmelser, der kan medføre store samfundsøkonomiske tab, omkostninger for boligejere og samtidig gå ud over den rekreative benyttelse af naturen i området.

Presseinvitation til doorstep: Ny aftale om bedre beskyttelse af drikkevand3.4.2025 10:09:46 CEST | Pressemeddelelse

Miljøminister Magnus Heunicke præsenterer i dag sammen med aftalepartierne bag Grøn Fond (S, V, M, SF, K, EL og RV) en ny aftale på 206 mio. kr. til beskyttelse af drikkevand. Doorstep finder sted i gården i Miljø- og Ligestillingsministeriet på Frederiksholms Kanal 26, 1220 København K torsdag den 3. april klokken 12.00. Der er adgang for pressen fra klokken 11.30. Tilmelding til doorstep skal ske ved mail til presse@mim.dk. Ved spørgsmål kan presseafdelingen kontaktes på telefon: +45 20 91 59 01 (kan ikke modtage SMS).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye