Dansk Industri samler toppen af life science i nyt branchefællesskab
Et stærkt hold af topchefer fra hele life science og sundhedsindustrien, såsom Demant, Novo Nordisk, Lundbeck, Ambu, Coloplast, Systematic og Trifork, slår nu pjalterne sammen og stiller sig i spidsen for det nystiftede branchefællesskab DI Life Science.
DI Life Science har hidtil været et politisk udvalg i DI. Men med dagens stiftende generalforsamling, får DI’s medlemsvirksomheder deres egen DI branche med en stærk bestyrelse og et sekretariat på seks fuldtidsansatte, samt forsat støtte fra det øvrige DI.
Branchefællesskabet repræsenterer over 300 virksomheder inden for pharma, biotek, medico og sundheds-it. De udvikler og producerer alt fra medicin, vacciner, medicinsk udstyr og hjælpemidler til diagnostisk udstyr, patientjournalsystemer, sundhedsapps og AI-løsninger til gavn for patienter og sundhedspersonale i hele verden. Medlemsvirksomhederne står for godt 85 pct. af branchens over 60.000 ansatte i Danmark og langt hovedparten af branchens eksport på 175 mia. kr. årligt.
Branchefællesskabets arbejde vil ske i tæt samarbejde med foreninger for de individuelle virksomhedssegmenter, og i dialog med politiske beslutningstagere, samt repræsentanter for sundhedsvæsenet, patienter og sundhedspersonale i ind- og udland.
- I dag har den samlede life science- og sundhedsindustri langt om længe fået én fælles stemme. Hver for sig kan vi rigtig meget, både som virksomheder og som foreninger for de individuelle virksomhedssegmenter, men i fællesskab kan vi meget mere. Det er helt afgørende, at den danske life science og sundhedsindustri står sammen nu, midt i den geopolitiske uro, som vi desværre oplever i verden, siger Søren Nielsen, CEO hos Demant og nyvalgt bestyrelsesleder for DI Life Science.
Bestyrelsen tæller også medlemmer af topledelsen hos virksomheder som WS Audiology, Roche, Siemens Healthineers, AbbVie og Health Tech Hub Copenhagen og dermed er det en tung flok, der kommer til at sætte deres præg på det nye branchefællesskab.
Mere international indflydelse bliver en mærkesag
DI Life Science skal styrke branchens samlede stemme i Danmark, men én af kerneopgaverne bliver at sikre branchen indflydelse i EU og på strategiske eksportmarkeder gennem DI’s internationale netværk, lokale DI-kontorer og tætte samarbejde med Udenrigsministeriet og søsterorganisationer i udlandet.
- Den danske life science og sundhedsindustri drøner afsted, og den danske regering har leveret gode vilkår for branchen og patienterne de senere år. Men resten af Europa halter bagefter, og EU’s lovmølle bliver ved at kværne derudaf, siger Peder Søgaard-Pedersen, der samtidig bliver udnævnt til branchedirektør for DI Life Science.
- Det er nu, at alle kræfter skal sættes ind på at påvirke de europæiske beslutningstagere. Vi har alle forudsætninger for at være konkurrencedygtige i Europa, for at bidrage til flere sunde leveår, aflaste sundhedspersonalet og finansiere den fælles velfærd, men tiden er ved at rinde ud. Med EU’s kommende Life Science Strategi og Biotech Act skal Europa udstikke en ny kurs, der kan matche den geopolitiske virkelighed. Det er ikke mindst dét, som et nyt DI Life Science skal bidrage til, slutter han.
En ny bestyrelse
Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig, så den nu består af:
Søren Nielsen, CEO, Demant A/S (bestyrelsesleder)
Britt Meelby Jensen, CEO, Ambu A/S (vicebestyrelsesleder)
Lars Bang, EVP, H. Lundbeck A/S (vicebestyrelsesleder)
Kristian Villumsen, CEO, Coloplast A/S
Thea Larsen, Country Lead Denmark, AbbVie A/S
Troels Rye-Andersen, Global Head of Public Affairs & Patient Relations, Novo Nordisk A/S
Annemarie van Neck, President EMEA, WS Audiology A/S
Michael Palne, Managing Director, Siemens Healthineers A/S
Henrik Jespersen, SVP, Systematic A/S
Jesper Grønbæk, CEO, Health Tech Hub Copenhagen
Darine Ghanem, General Manager, Roche Pharmaceuticals A/S
Karen Skjerbæk Jørgensen, CCO & VP Healthcare, Trifork A/S
Et dansk vækstlokomotiv
I 2021 bidrog life science-industrien med 36,5 mia. kr. til de offentlige finanser i form af selskabsskatter og personskatter. Derudover investerer branchen over 16 mia. kr. årligt i forskning og udvikling, svarende til en tredjedel af erhvervslivets samlede forskningsinvesteringer. Endelig bidrager branchen gevaldigt til et mere bæredygtig erhvervsliv. Siden 1990 er værditilvæksten i life science-industrien næsten 14-doblet, mens udledningen af drivhusgasser faldet med næsten 40 pct.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Invitation: Overenskomstforhandlingerne begynder den 6. januar18.12.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Få dage inde i det nye år begynder forhandlingerne om nye overenskomster på det private område. CO-industri og Dansk Industri tager hul på forhandlingerne på industriens område mandag den 6. januar 2025.
DI: Erhvervslivet skal bidrage til et stærkere beredskab12.12.2024 08:02:04 CET | Pressemeddelelse
Et stærkere dansk kriseberedskab kræver et langt tættere samarbejde med erhvervslivet. Det mener landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, som i dag præsenterer et politisk udspil med 11 konkrete anbefalinger til, hvordan politikerne kan ruste det danske beredskab til fremtidige kriser med hjælp fra landets virksomheder. Udspillet bygger bl.a. på erfaringerne fra Covid-19 – de gode erfaringer, såvel som de dårlige.
Dansk Industri glæder sig over betinget ejerskab af Københavns Lufthavn2.12.2024 12:10:53 CET | Pressemeddelelse
Aktiemajoriteten i Københavns Lufthavn kan nu komme på danske hænder. Finansministeriet og ATP har lavet en betinget købsaftale af aktiemajoriteten i Københavns Lufthavne A/S. Det kan få betydning for hele Danmark, lyder det fra landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI).
DI: Erhvervslivet er klar til at spille aktiv rolle i det danske beredskab2.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, mener, at erhvervslivet herhjemme skal spille en central og vigtig rolle i det danske beredskab. På den baggrund går DI nu sammen med en række medlemsvirksomheder aktivt med i initiativet ”Virksomhedsberedskabet”, som virksomheden Falck har taget initiativ til, og som lanceres i dag.
DI-direktør: Dybt bekymrende, at næsten halvdelen af de danske virksomheder ikke har kvinder i bestyrelserne28.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det går langsomt med at få flere kvinder i de danske virksomheders bestyrelser. I 2024 sidder kvinder på 18,6 pct. af de generalforsamlingsvalgte pladser i bestyrelseslokalerne, hvilket er en lille stigning i forhold til 2023. Det viser en ny analyse, som landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, har lavet. I 48,7 pct. af de danske bestyrelser sidder der udelukkende mænd. Det er for dårligt, mener DI-direktør, der peger på løsninger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum