Arbejdstilsynet vil styrke udenlandske medarbejderes viden om regler og rettigheder, når de arbejder i Danmark
Arbejdstilsynet har netop lanceret en ny guide på websitet Workplace Denmark, som skal gøre det nemmere for udenlandske medarbejdere at orientere sig om deres rettigheder og søge indflydelse på deres arbejdsmiljø.

Mange udlændinge arbejder i brancher, hvor det er særlig vigtigt at have fokus på sundhed og sikkerhed i arbejdet. Men på samme tid kan der være mange barrierer for netop denne gruppe - både i form af sprogvanskeligheder og manglende viden om regler og rettigheder.
Arbejdstilsynet har derfor udviklet en ny guide på workplacedenmark.dk, der skal styrke udenlandske medarbejderes viden på området og klæde dem bedre på til at samarbejde med arbejdsgiverne om et godt arbejdsmiljø.
Guiden har særligt fokus på, hvilke forventninger, man som medarbejder kan have til et sundt og sikkert arbejdsmiljø på arbejdspladserne i Danmark, og hvilke krav man kan stille. Guiden fortæller fx, at man som medarbejder skal have ordentlig instruktion og adgang til de nødvendige personlige værnemidler – og hvad man gør, hvis forholdene ikke er i orden, dér hvor man er.
Del af politisk aftale
Indsatsen udspringer af en politisk aftale om social dumping fra maj 2024. Udenlandske arbejdstagere, der er udsat for grov udnyttelse eller social dumping, har ofte begrænset viden om regler og rettigheder på det danske arbejdsmarked. På den baggrund blev det besluttet, at Arbejdstilsynet skal styrke kommunikationen om deres rettigheder på websitet Workplace Denmark. Samtidig igangsættes en kampagne på de sociale medier, som skal sætte fokus på vigtigheden af, at man som udenlandsk medarbejder kender sine rettigheder.
Workplace Denmark er det nationale website for udenlandske virksomheder og ansatte, der arbejder midlertidigt i Danmark. Websitet har bidrag fra relevante danske myndigheder og arbejdsmarkedets parter. Ud over arbejdsmiljø rummer websitet information om løn og arbejdsvilkår, forbud mod forskelsbehandling og meget mere.
Explainer-video om arbejdsmiljø og det danske arbejdsmarked
Læs mere
Du kan finde den nye guide her: Til dig der arbejder i Danmark
Explainer-videoen kan også ses her: https://media.videotool.dk/?vn=615_2024111113320818318023207122
Kontakter
Lars Flindt PedersenPressechef Arbejdstilsynet
Tlf:72209394lfp@at.dkFølg pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet
Er du sikker på, dine chauffører er sikre nok, når de håndterer gods og varer?31.3.2025 09:00:17 CEST | Pressemeddelelse
Chauffører spiller en afgørende rolle for, at vi kan få fragtet vigtigt gods og varer rundt i Danmark. Men tre chauffører kommer i gennemsnit til skade hver dag, mens de udfører arbejdet. Arbejdstilsynet sætter derfor fokus på god sikkerhedskultur i godstransport med bl.a. nye virksomhedsforløb og opsøgende møder der, hvor chaufførerne læsser af og på.
Hjælp regeringens ekspertgruppe med at forebygge ulykker ved fald fra højden27.2.2025 09:59:20 CET | Pressemeddelelse
Fald fra højden i forbindelse med tagarbejde er hyppigt forekommende i byggebranchen og kan have meget alvorlige konsekvenser – selv fra lav højde. Derfor er fald fra højden ved tagarbejde i fokus hos regeringens Ekspertgruppe for Arbejdsulykker. Ekspertgruppen har brug for hjælp og opfordrer byggebranchen til at deltage i ulykkesundersøgelser, så ulykker med fald fra højden i forbindelse med tagarbejde kan undgås i fremtiden.
Arbejdstilsynet sætter i 2025 fokus på sikkerhed i transport af gods30.1.2025 08:57:18 CET | Pressemeddelelse
En lang række aktører har indflydelse på, om både chauffører og gods når sikkert frem. Bedre sikkerhedsledelse og samarbejde mellem aktørerne er omdrejningspunkterne i en ny indsats fra Arbejdstilsynet, der skal forebygge ulykker i branchen transport af gods.
Ny kampagne fra Arbejdstilsynet: Sådan sætter I godt arbejdsmiljø på menuen28.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
1 ud af 4 har oplevet diskrimination eller forskelsbehandling i restaurationsbranchen. Arbejdstilsynet vil med en ny kampagne udbrede gode råd og løsninger til, hvordan restauranter skaber et godt og inkluderende arbejdsmiljø.
Ny kampagne fra Arbejdstilsynet: Sådan sætter I godt arbejdsmiljø på menuen28.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
1 ud af 4 har oplevet diskrimination eller forskelsbehandling i restaurationsbranchen. Arbejdstilsynet vil med en ny kampagne udbrede gode råd og løsninger til, hvordan restauranter skaber et godt og inkluderende arbejdsmiljø.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum