Hvad skal du betale for kollektiv trafik i 2025?
Midttrafik har offentliggjort priserne for rejser med bus, tog og letbane i 2025. Rejser med enkeltbillet, rejsekort og pendlerkort stiger, mens en række særbilletter beholder nuværende pris. Natbusserne bliver billigere og cykelmedtagning bliver gratis.
Midttrafik har offentliggjort priserne for rejser med bus, tog og letbane i 2025. Rejser med enkeltbillet, rejsekort og pendlerkort stiger, mens en række særbilletter beholder nuværende pris. Natbusserne bliver billigere og cykelmedtagning bliver gratis.
Trafikselskaberne i Danmark ændrer priserne på rejser med den kollektive trafik hvert år i januar. Helt præcist på årets tredje søndag, som er den 19. januar i 2025.
De nye priser bliver fastlagt ud fra Trafikstyrelsens retningslinjer for, hvor meget priserne må stige. I 2025 er det i gennemsnit 3,6 procent. Procentsatsen afspejler udviklingen i forbrugerpriser, brændstofpriser, lønninger i den private sektor og den gennemsnitlige obligationsrente.
Billetindtægterne dækker cirka halvdelen af udgifterne til at drive den kollektive trafik.
Se de nye priser: midttrafik.dk/billetter-og-priser/priser
Nye priser afhænger af billettype
Kunderne vil opleve prisstigningerne forskelligt. Det kommer an på, hvilken billettype de bruger.
Nedenstående er eksempler på, hvad det koster at rejse 3 zoner i 2025 afhængig af billettype:
Enkeltbilletter
Alle zoner stiger med 2 kr. Det betyder, at prisen på en enkeltbillet på 3 zoner stiger fra 34 kr. til 36 kr.
Kunderne kan fx købe enkeltbilletter i Rejsebillet app eller Midttrafik app.
Rejsekort
Priserne stiger i gennemsnit med 1,3 procent. Det betyder, at standardprisen for 3 zoner stiger fra 32 kr. til 34 kr.
Det er dog vigtigt at bemærke, at der både er mængderabat og rabat på rejser uden for myldretiden på et rejsekort, hvilket påvirker den enkelte kundes Rejsekortpris og gør den billigere. Myldretiden er på hverdage kl. 7.00 - 8.30 og 15.00 til 17.00.
Kunderne kan få Rejsekort både som app og som kort.
Pendlerkort
Prisen på pendlerkort er aftalt med DSB, GoCollective og de øvrige trafikselskaber i Vestdanmark. Prisen stiger i gennemsnit med 1,5 procent. Et pendlerkort til 3 zoner stiger fra 570 kr. til 585 kr. for 30 dage.
Kunderne kan købe pendlerkort i Rejsebillet app, Midttrafik app eller som Rejsekort.
Ungdomskort
Prisen på Ungdomskort er aftalt med DSB, GoCollective og de øvrige trafikselskaber i Danmark. Ungdomskortet til ungdomsuddannelser stiger fra 418 kr. til 433 kr. for 30 dage og Ungdomskortet til videregående uddannelser stiger fra 663 kr. til 687 kr. for 30 dage.
Ungdomskortet giver fri rejse med bus, tog eller letbane 24/7 i det prisområde, den unge bor i. Derudover kan de rejse ubegrænset mellem hjem og uddannelsessted og rejse til halv pris (børnebillet) uden for deres prisområde.
Kunderne kan købe Ungdomskort i Rejsebillet app, Midttrafik app eller på Rejsekort.
Flextur
Flextur er kollektiv trafik på bestilling. Kunden vælger selv, hvor de skal køres fra og til – og hvornår. Priserne for 2025 bliver:
Standardpris: 8 kr. per km minimum 39 kr.
Pris fra eller til et knudepunkt: 3 kr. per km minimum 25 kr. (8 kr. efter 20 km)
Pris i en byzone: 17 kr. per km minimum 114 kr.
Kunderne kan betale via Rejseplanen, Flextrafik app eller hos chaufføren med kontanter eller betalingskort.
Natbus
Fra 15. november 2024 skal kunderne ikke længere betale natbustillæg. Natbussen koster det samme som en tur i dagtimerne.
Cykelmedtagning
Fra 19. januar 2025 bliver det gratis at medtage cykler i busser og letbane. Bemærk, at det ikke er muligt at medtage cykler i Aarhus bybusser og på en række regionale ruter.
Rejs til samme pris som 2024
Kunderne kan rejse med følgende billetter til samme priser som i 2024:
- Dagsbilletter med fri rejse en hel dag i Aarhus Kommune koster fortsat 49 kr.
- Dagsbilletter med fri rejse en hel dag i Region Midtjylland koster fortsat 99 kr.
- Fuldtidspensionistkortet koster fortsat 390 kr. per måned
- Deltidspensionistkortet koster fortsat 195 kr. per måned
Nøgleord
Kontakter
Midttrafiks pressetelefon
Tlf:70206650Links
Om Midttrafik
Midttrafik er et trafikselskab, og står i spidsen for den kollektive trafik i Midtjylland. Det er Midttrafik, der administrerer den kollektive trafik med finansiering fra Region Midtjylland og de 18 kommuner i regionen.
Opgaverne spænder bredt fra blandt andet planlægning og koordinering af bustrafikken, gennemførelse af udbud og kontraktadministration, kvalitetskontrol, fastsættelse af priser og rejseregler, kundeservice til information og markedsføring af den kollektive trafik.
Følg pressemeddelelser fra Midttrafik
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Midttrafik
Rejsekort som app rammer en million rejser i Midtjylland21.1.2025 13:04:37 CET | Pressemeddelelse
Midtjyderne har taget godt imod Rejsekort som app, der blev lanceret i september 2024. Appen, der skal afløse Rejsekort som kort, gør det let for kunderne at rejse med bus, tog og letbane. Med et enkelt swipe på telefonen er kunderne checket ind og klar til rejsen. I Midttrafiks område er der allerede swipet over en million gange.
Flere afgange på A-linjer gør det nemt at vælge bussen14.1.2025 07:26:44 CET | Pressemeddelelse
Fra 10. august 2025 vil A-buslinjerne 3A og 4A køre med 8-10 afgange i timen i de tidsrum, hvor der er størst efterspørgsel. Kunderne kan derfor se frem til, at bussen kommer med 6-8 minutters mellemrum og kan i princippet bare stille sig ud og vente på næste bus uden at kigge i køreplanen.
Lokalruter oplever passagerstigning på 46 procent8.1.2025 14:28:30 CET | Pressemeddelelse
Siden 1. oktober 2024 har det været gratis at hoppe på en lokalrute i Herning. Tilbuddet har især været populært i december, hvor passagertallet er steget med 46 procent i forhold til året før. Herning Kommune har indført tiltaget med gratis lokalruter som et pilotforsøg for at få flere borgere til at rejse med bus som et grønnere alternativ til bilen.
Cykler kører gratis med bus, lokaltog og letbane7.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra 19. januar skal kunderne ikke længere købe en cykelbillet, når cyklen skal med i Midttrafiks busser, Midtjyske Jernbaner eller Letbanen. Der vil fortsat være begrænsninger i forhold til antal cykler i bus/letbane og busser, hvor cyklen ikke kan komme med på grund af bussens indretning.
Vil du have indflydelse på de kommende køreplaner?6.1.2025 11:39:37 CET | Pressemeddelelse
Fra 6.-19. januar 2025 kan du se og kommentere på udkast til nye køreplaner, som er gældende fra 29. juni 2025. Midttrafik har oprettet en informationsside på midttrafik.dk, hvor du hurtigt kan få et overblik over de køreplaner, der bliver ændret ved sommerens køreplanskift den 29. juni.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum