Unge, eksperter og erhvervsliv mødes til nordisk konference: Investeringer kan knække kurven for dårlig mental trivsel

Del

På mandag d. 18. november afholdes Nordic headspace-konferencen med fokus på, hvor og hvordan vi bedst investerer i unges mentale trivsel. Konferencen åbnes af finansminister Nicolai Wammen. Se program nedenfor.

 

”En tidlig, forebyggende indsats og mental sundhedspleje for unge er en af de bedste investeringer inden for sundhedspleje”

Sådan står det sort på hvidt i det anerkendte videnskabelige tidsskrift The Lancets internationale psykiatrikommissions seneste rapport om unges mentale helbred.

Men hvor og hvordan skal der investeres? Det er det store spørgsmål til årets Nordic headspace-konference, som afholdes på Det Kongelige Teaters Skuespilhus i København mandag d. 18. november.

Finansminister Nicolai Wammen åbner med en tale om den gode investering set fra Christiansborg. Dernæst vil der være oplæg og debatter med en række internationale eksperter fra bl.a. WHO og The Lancet, virksomhedsledere, fonde, pensionsselskaber og selvfølgelig dem, det hele drejer sig om: De unge selv.

En fælles nordisk indsats for bedre mental trivsel
Bag konferencen står headspace Nordic, et samarbejde mellem civilsamfundsorganisationerne headspace Danmark, Mental Helse i Norge og Bergid i Island.

I headspace Nordic samarbejder vi om at fremme mental sundhed hos børn og unge. Vi har årligt samtaler med mange tusinde unge i vores headspace-centre, og vi arbejder ligeledes for at få unges mentale trivsel endnu højere op på de nationale dagsordener.

Konferencen samler erfaringer og viden fra hele Norden og resten af verden for at finde de bedste måder at fremme unges mentale sundhed – både gennem forebyggelse og konkrete initiativer på arbejdsmarkedet, i uddannelsessystemet og i civilsamfundet.

Programmet inkluderer:

  • Åbningstale: Nicolai Wammen, finansminister
  • Paneldiskussion: Unge fra hele Norden deler deres perspektiver på nødvendige investeringer
  • Keynote-oplæg:
    • Barbara Dooley, professor i psykologi og medlem af The Lancet Psychiatry Commission on youth mental health.
    • Martin Knapp, London School of Economics: Om økonomisk udbytte af investeringer i mental sundhed
  • Indlæg fra erhvervslivet:
    • Jakob Riis, administrerende direktør i Falck: Om inklusion af unge på arbejdsmarkedet
    • Peter Stensgaard Mørch, administrerende direktør i PensionDanmark: Om fordele ved forebyggende investeringer
    • Rema 1000: Initiativer for at fremme mental sundhed hos unge medarbejdere
  • Globale perspektiver: Oplæg fra WHO og Orygen Global om skalering af mentale sundhedstjenester
  • Call to Action: Samarbejde mellem de nordiske headspace-organisationer, Bergid i Island, Mental Helse i Norge og headspace Danmark i Danmark.
  • Afsluttende tale: Poul Nyrup Rasmussen, headspace Danmarks stifter og protektor

Moderator er journalist Nynne Bjerre Christensen, tidl. mangeårig vært på Deadline.

Tid og sted:
Mandag d. 18. november 2024, kl. 10-17 på Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, København.

Se hele programmet her

Nøgleord

Kontakter

headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

Siden starten i 2013 har headspace rådgivet omkring lige over 75.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og videorådgivning og korte kontakter i forbindelse med udgående aktiviteter. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 257.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra headspace

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra headspace

headspace Family er nu åbent: Tilbuddet skal hjælpe børn og unge i mistrivsel ved at støtte deres pårørende3.9.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I fem kommuner er der nu åbent til det nye gratis samtaletilbud headspace Family, som skal øge trivslen hos børn og unge i alderen 12-25 år ved at støtte og hjælpe de pårørende. Her vil frivillige med egne erfaringer som pårørende til en ung i mistrivsel – foruden erfarne fagfolk – helt unikt stå for hjælpen. Indsatsen er støttet af Nordea Fonden samt en række andre fonde.

A.P. Møller Fonden støtter videreudviklingen af "Hvad kan jeg blive?"9.8.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilget 15 millioner kroner til headspace Danmarks arbejde med at videreudvikle projektet "Hvad kan jeg blive?". Formålet med ”Hvad kan jeg blive?” og Fondens bevilling er at støtte unge i deres valg af uddannelse, så sandsynligheden for at gennemføre uddannelsen bliver højere, fordi de trives bedre. Og der er tale om en stor udfordring, idet omkring 20 procent af en ungdomsårgang er meget i tvivl om uddannelsesvalget. Indtil nu har ”Hvad kan jeg blive?” fokuseret på at øge elevernes viden om uddannelser – især erhvervsuddannelserne, hvor frafaldsraten er høj – og på at give dem en bedre forståelse for fremtidige karrieremuligheder. Med den nye bevilling fra A.P. Møller Fonden bliver det muligt for headspace Danmark at arbejde med: Øget støtte til FGU- og elever i folkeskolens ældste klasser, når de skal vælge uddannelser, bl.a. via workshops. Samarbejde med Studievalg Danmark om erhvervsuddannelsesvejledning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye