Thomas Stauffer Larsen udnævnt til klinisk professor i hæmatologi
Professoratet er nyoprettet og centreret omkring behandling af lymfekræft. Professorater er oprettet som en kombinationsstilling mellem Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.

Thomas Stauffer Larsens professorat skal ses som et led i den store udvikling, der er inden for både mere sikre diagnoser og bedre prognoser for behandlingen af lymfekræft. Der er en stadig større forståelse af lymfekræftsygdommenes biologi, og der er introduceret mere avancerede laboratoriemetoder til diagnostik og monitorering af lymfekræft.
Ikke mindst med udviklingen af stadig flere og avancerede behandlinger, herunder Chimære Antigen-Receptor (CAR) T-celler, er mulighederne for patienter med lymfekræft forbedret betydeligt. Disse avancerede behandlinger er en form for immunterapi, hvor patientens egne hvide blodceller (T-celler) bliver gen-modificeret til specifikt at angribe og ødelægge de syge celler.
Thomas Stauffer Larsen blev i 2013 ansat som overlæge på Hæmatologisk Afdeling på OUH og har siden 2016 som specialeansvarlig overlæge haft det klinisk faglige ansvar for patienter med lymfekræft. I den periode er den kliniske forskningsaktivitet inden for området steget markant, og hæmatologisk Afdeling. Ved siden af den kliniske forskning er Thomas Stauffer Larsen aktiv inden for epidemiologisk registerbaseret forskning med afsæt i den danske lymfomdatabase LYFO.
Thomas Stauffer Larsen er uddannet læge fra SDU i 2001 og blev tildelt ph.d.-graden i 2008 og har siden sin speciallægeanerkendelse i 2013 beskæftiget sig med lymfomer, særligt de aggressive B-celle-lymfomer. Han er en aktiv spiller i et godt videnskabeligt netværk i det danske og nordiske lymfom-forskningsmiljø
Et andet af hans meget væsentlige virkeområder er cellulær terapi. Thomas Stauffer Larsen har været en af pionererne bag etablering af OUH som CAR T-celle-behandlingscenter. Sammen med professor Torben Barington fra Klinisk Immunologisk Afdeling har Thomas Stauffer Larsen stået i spidsen for etablering af Centre for Cellular Immunotherapy of Haematological Cancer Odense (CITCO), som i 2019 blev tildelt status som OUH Eliteforskningscenter.
Thomas Stauffer Larsen er født 21. april 1974. Han er vokset op i Taastrup uden for København, men bor nu i Odense sammen med sin hustru, Lisbeth. Han er far til to piger på 17 og 20 år. Fritiden bruger han helst sammen med familie og venner, på padelbanen, racercyklen eller til en god livekoncert.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum