Thomas Stauffer Larsen udnævnt til klinisk professor i hæmatologi
Professoratet er nyoprettet og centreret omkring behandling af lymfekræft. Professorater er oprettet som en kombinationsstilling mellem Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.
Thomas Stauffer Larsens professorat skal ses som et led i den store udvikling, der er inden for både mere sikre diagnoser og bedre prognoser for behandlingen af lymfekræft. Der er en stadig større forståelse af lymfekræftsygdommenes biologi, og der er introduceret mere avancerede laboratoriemetoder til diagnostik og monitorering af lymfekræft.
Ikke mindst med udviklingen af stadig flere og avancerede behandlinger, herunder Chimære Antigen-Receptor (CAR) T-celler, er mulighederne for patienter med lymfekræft forbedret betydeligt. Disse avancerede behandlinger er en form for immunterapi, hvor patientens egne hvide blodceller (T-celler) bliver gen-modificeret til specifikt at angribe og ødelægge de syge celler.
Thomas Stauffer Larsen blev i 2013 ansat som overlæge på Hæmatologisk Afdeling på OUH og har siden 2016 som specialeansvarlig overlæge haft det klinisk faglige ansvar for patienter med lymfekræft. I den periode er den kliniske forskningsaktivitet inden for området steget markant, og hæmatologisk Afdeling. Ved siden af den kliniske forskning er Thomas Stauffer Larsen aktiv inden for epidemiologisk registerbaseret forskning med afsæt i den danske lymfomdatabase LYFO.
Thomas Stauffer Larsen er uddannet læge fra SDU i 2001 og blev tildelt ph.d.-graden i 2008 og har siden sin speciallægeanerkendelse i 2013 beskæftiget sig med lymfomer, særligt de aggressive B-celle-lymfomer. Han er en aktiv spiller i et godt videnskabeligt netværk i det danske og nordiske lymfom-forskningsmiljø
Et andet af hans meget væsentlige virkeområder er cellulær terapi. Thomas Stauffer Larsen har været en af pionererne bag etablering af OUH som CAR T-celle-behandlingscenter. Sammen med professor Torben Barington fra Klinisk Immunologisk Afdeling har Thomas Stauffer Larsen stået i spidsen for etablering af Centre for Cellular Immunotherapy of Haematological Cancer Odense (CITCO), som i 2019 blev tildelt status som OUH Eliteforskningscenter.
Thomas Stauffer Larsen er født 21. april 1974. Han er vokset op i Taastrup uden for København, men bor nu i Odense sammen med sin hustru, Lisbeth. Han er far til to piger på 17 og 20 år. Fritiden bruger han helst sammen med familie og venner, på padelbanen, racercyklen eller til en god livekoncert.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Ny metode kombinerer genetik og hjernemålinger i epilepsibehandling26.11.2024 11:43:38 CET | Pressemeddelelse
Metoden kortlægger hjernens anfaldsområder og genetiske mønstre, der kan føre til bedre diagnoser og behandlinger.
Uglegylp og bidemærker i nødder: Gå en tur i skoven og hjælp forskerne med at kigge efter hasselmus21.11.2024 14:01:44 CET | Pressemeddelelse
Hasselmusen er sjælden. Den findes forskellige steder på Fyn og Sjælland, og for nylig er den blevet spottet i Jylland. Nu beder biolog fra SDU og Naturama danskerne om hjælp til at finde ud af, hvor den lever ved at kigge efter bl.a. uglegylp og bidemærker i nødder.
Stort forskningsprojekt skal få os til at spise mere plantebaseret med ældgamle teknikker18.11.2024 10:57:46 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskerhold, ledet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), vil forbedre smag og tekstur af plantebaserede erstatningsprodukter ved hjælp af fermentering og gøre teknikkerne skalerbare i fødevareindustrien. Projektet er finansieret af EU og har et samlet budget på 34 millioner kroner.
Fem kommuner i centrum for nyt EU-projekt om langsigtet kystnær klimatilpasning14.11.2024 08:40:49 CET | Pressemeddelelse
Opdateringen af DMI’s klimaatlas taler sit tydelige sprog. Selv hvis verden stoppede alle udledninger af drivhusgasser i dag, vil havvandstandsstigningerne fortsætte langt ind i det næste århundrede. Samtidig vil stormfloder, som den vi oplevede i oktober sidste år, ramme os langt oftere end i dag. Nu skal et nyt dansk-tyskt projekt undersøge, hvordan vi som samfund griber denne nye virkelighed an set fra et borgerperspektiv.
Hospital og universitet er rykket tættere sammen – og det nyder patienterne godt af11.11.2024 12:57:11 CET | Pressemeddelelse
En række sygeplejersker på Sjællands Universitetshospital er i gang med en universitetsuddannelse på SDU samtidig med, at de arbejder i egen afdeling. Det giver viden, og det giver nye aktiviteter, der kommer patienterne til gode.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum