Familievirksomheder fandt ro i Galten
Godt 100 familievirksomheder på besøg hos AVK i Galten fik ro i maven om kommende lovgivning om generationsskifteregler

Der var mødt omtrent 100 repræsentanter for familieejede virksomheder frem, da Dansk Industri (DI) den 28. oktober inviterede til information og debat om regeringens kommende lovforslag om bedre skattevilkår for generationsskifte.
Det skete hos den familieejede virksomhed AVK i Galten, og Venstre-formand Troels Lund Poulsen sagde på mødet, at han håber, at lovforslaget vil give bedre vilkår for at lave generationsskifte for de mange tusind danske virksomheder, der har brug for det.
- Regeringen har gerne villet sikre nogle bedre rammevilkår for de familieejede virksomheder. De har i forhold til andre ejerformer haft nogle ulemper, som gør, at de ikke har været udsat for fair konkurrence. Det vil vi gerne nu gøre noget ved, sagde Troels Lund Poulsen.
Han glædede sig desuden over, at der er meget bred opbakning i Folketinget til det kommende lovforslag.
- Der står næsten 140 mandater bag, og jeg tror ikke, at et andet flertal om to år kommer til at lave om på det, som vi nu har aftalt. Men det er selvfølgelig vigtigt at fastholde fortællingen om, hvad familieejede virksomheder betyder for Danmark. Derfor håber jeg, at rigtig mange familievirksomheder vil invitere folketingspolitikere ud og fortælle om, hvad de gør, og hvad de støtter, sagde Venstreformanden til forsamlingen.
AVK ser frem til ro i maven
Hos AVK, der lagde hus til debatten, har Jakob Kjær, direktør for divisionen AVK Advanced Manufacturing og søn til ejerleder Niels Aage Kjær, fundet ro i de nye rammer, der formentlig er på vej.
- Det afgørende for os er, at vi nu har mulighed for at gennemføre et generationsskifte uden at skulle til at sælge fra eller gå ud og finde en anden måske udenlandsk samarbejdspartner. Det gør, at vi bedre fastholde arbejdspladser i Danmark, sagde Jakob Kjær.
Han blev suppleret af Peter Foss, bestyrelsesformand i familievirksomheden FOSS:
- Dette et stort skridt fremad. Vi kan kun glæde os over, at vi står et relativt godt sted her i 2024 og forhåbentlig i mange år frem, sagde Peter Foss.
Advokat forventer flere generationsskifter
Fra advokatfirmaet Bech-Bruun gav advokat og partner Michael Serup, der er ekspert i generationsskifte, på mødet udtryk for, at der vil komme mange generationsskifter i den kommende periode.
- Vi vil absolut se flere virksomheder forblive i Danmark. Den samlede lovpakke er det vigtigste, der er sket for dansk erhvervsliv på skatteområdet de seneste 25 år, og DI har været en fuldstændig uundværlig nøglefigur i det hele, sagde Michael Serup.
Han fortsatte:
- Løsningen er tæt på det perfekte, fordi det vigtigste er, at man kan tage sine historiske tal og planlægge, hvornår man vil gennemføre generationsskiftet. Og fordi formen ligger fast, kan det ske uden en diskussion med skattemyndighederne, sagde Michael Serup.
Forslaget forventes vedtaget, så det kan træde i kraft fra årsskiftet 2025.
Kontakter
Nis Peder KolbyPresserådgiver
Tlf:40323400nipk@di.dkBilleder





Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Europæiske erhvervsorganisationer med DI i spidsen efterlyser klimahandling9.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
EU skal følge sine klimamål op med handling. Det gavner både erhvervslivet og EU’s konkurrenceevne. Sådan lyder budskabet i en fælles erklæring fra europæiske erhvervsorganisationer fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Irland, Sverige, Norge og Finland, som Dansk Industri har taget initiativ til.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Ny EU-kvantestrategi er et stort spring fremad2.7.2025 15:35:25 CEST | Pressemeddelelse
Kommissionen har i dag fremlagt udspil til ny kvantestrategi, der lægger en ramme for hvordan vi omsætter kvanteteknologi til værdi i virksomhederne. Strategien vil styrke vores europæisk konkurrenceevne på området – men den kunne godt være endnu mere ambitiøs, mener DI.
DI: bøvl og byrder er største udfordring for konkurrencekraften1.7.2025 07:56:25 CEST | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), offentliggør i dag Danmarks hidtil mest omfattende studie af de administrative byrder, der dagligt rammer virksomhederne – og hvordan byrderne bremser vækst, skaber frustrationer og hæmmer europæisk konkurrencekraft og udviklingsmuligheder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum