DI: Ambitiøs life science-strategi rammer plet
Stor ros til regeringen for at levere afgørende politik. Skal det batte i længden bør en solid europæisk life science strategi være næste mål. Det mener DI.
Der er mange gode takter i regeringens nye strategi for Danmarks største eksportindustri. Det er blandt andet vigtigt, at regeringen tager et opgør med en umulig godkendelsesspiral, når virksomheder vil udvide eller bygge nye fabrikker. Ligesom det er afgørende med nye pris- og aftalemodeller, som skal få ny medicin hurtigere ud på det danske marked.
- Vi bliver i fremtiden nødt til at blive bedre til at bruge innovative løsninger i sundhedsvæsenet. Det er afgørende, hvis vi fortsat skal kunne sikre danskerne den nyeste behandling af høj kvalitet og samtidig sikre, at Danmark er et attraktivt land at udvikle nye behandlinger og sundhedsløsninger i. Derfor er det virkelig positivt, at regeringen vil sætte skub på udbredelsen af innovative pris- og aftalemodeller for medicin, AI og arbejdskraftsfrigørende løsninger, siger erhvervs- og medlemsdirektør i DI Emil Fannikke Kiær.
Det er samtidig positivt, at strategien vil styrke sundhedsdiplomatiet og myndighedssamarbejdet, så det også bliver lettere for danske virksomheder at lande på centrale eksportmarkeder og styrke de vigtige kontakter inden for landenes sundhedsvæsner.
- Med 63.000 arbejdspladser herhjemme og en eksport på 175 mia. kr står life science-virksomheder stærkere end nogensinde, men den internationale konkurrence er benhård. En række andre lande investerer massivt i at styrke vilkårene for life science-industrien. Derfor er det helt afgørende, at vi fjerner unødvendige bump på vejen og giver virksomhederne de rette kontakter, når de tør tage springet ud til resten af verden, siger Emil Fannikke Kiær.
Europæisk life science strategi kan blive gamechanger
Selvom life science industrien er Danmarks største eksportindustri, så halter det i mange andre europæiske lande. Derfor er det helt afgørende, at der kommer en europæisk strategi, som gør det attraktivt at investere i sundhedsforskning, digital sundhed, forebyggelse og behandling i hele Europa.
- Der er efterhånden ikke mange områder, hvor Europa kan måle sig med USA og Kina. Life science er dog en europæisk guldrytter, som vi simpelthen skal satse på. Det kræver til gengæld en mere enkel lovgivning, hurtigere godkendelse af produkter og stærkere forsknings og innovationspolitik i Europa. Derfor arbejder vi benhårdt på at bidrage til det europæisk arbejde, så vi også ender med en ambitiøs strategi, der kan få investeringerne til at gå den anden vej – fra USA og Kina til Europa, siger Emil Fannikke Kiær.
DI har sammen med de største erhvervsorganisationer i bl.a. Tyskland (BDI), Italien (Confindustria) og Østrig (IV) taget initiativ til en europæisk alliance, der skal rådgive Kommissionen og Europa-Parlamentet om hvordan vi i fællesskab sikrer vækst og velstand i Europa.
Den fælles alliance har udarbejdet anbefalinger inden for tre hovedområder, der skal gøre Europa bedre, hurtigere og stærkere:
Bedre lovgivning gennem bl.a. konkurrenceevnetjek af alt ny EU-lovgivning
Hurtigere godkendelse af produkter og nye investeringer ved at sammenligne sagsbehandlingstider med USA
Stærkere forsknings- og innovationspolitik via bedre IP-beskyttelse af ny sundhedsteknologi, bedre universiteter, samt lokale forsknings og innovationsmiljøer i hele EU
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Lars Sandahl om nytårstalen: Europa står ved en skillevej1.1.2025 18:44:30 CET | Pressemeddelelse
Statsminister Mette Frederiksen har ret i sin analyse af verdenssituationens alvor, og Danmark har alle muligheder for at indtage en afgørende rolle for Europas udvikling, lyder fra Dansk Industris adm. direktør
DI: Frygten for hybride trusler vokser kraftigt i erhvervslivet23.12.2024 07:35:11 CET | Pressemeddelelse
En ny, dyster trusselsvurdering fra Forsvarets Efterretningstjeneste viste i sidste uge, at vi i Danmark står over for et mere alvorligt trusselsbillede, end vi har gjort i mange år. Nu viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri blandt landets virksomheder, at frygten for hybride trusler stiger kraftigt i dansk erhvervsliv.
Nyt DI-udspil gør EU til en vinderregion20.12.2024 10:01:13 CET | Pressemeddelelse
Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri, kommer EU-Kommissionens nye industripolitik i forkøbet og viser i et nyt udspil vejen til, hvordan EU kan blive en vinderregion. Samtidig advarer organisationen mod fælles EU-gæld, der sender regningen videre til kommende generationer.
DI: Kandidatreform på vej i den rigtige retning19.12.2024 16:28:42 CET | Pressemeddelelse
Den nye aftale viser, at partierne bag kandidatreformen har lyttet til erhvervslivets bekymringer. Der sikres nu bedre og mere attraktive erhvervskandidatuddannelser, lyder det fra DI.
Invitation: Overenskomstforhandlingerne begynder den 6. januar18.12.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Få dage inde i det nye år begynder forhandlingerne om nye overenskomster på det private område. CO-industri og Dansk Industri tager hul på forhandlingerne på industriens område mandag den 6. januar 2025.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum