Det døende hav kalder til Folkemøde i Faaborg
Forhandlingerne om Den Grønne Trepart går for langsomt, synes mange mennesker, og folk i Faaborg taler også om det. Så nu inviterer Foreningerne omkring Faaborg Fjord og Gammel Rye Miljøarbejdsgruppe til et stort møde på havnen i Faaborg nu på lørdag.
Det hele starter med mødet på Faaborg Havn på lørdag, den 2. november, kl. 1330, men det forventes, at folkemødet opfølges af tilsvarende møder rundt om i landet. Roskilde, Isefjord, Svendborg, og de østjyske fjordbyer ligger lige til højrebenet, men det afhænger selvfølgelig af tilslutningen til mødet i Faaborg.
En helsides annonce i Politiken (24.10) har skabt et netværk med kontakter over hele landet, og det er arrangørernes opfattelse, at mange almindelige danskere, har forventet tydelige politiske initiativer, men nu præges af en tiltagende frustration og spørgsmålet: ”Hvad kan jeg gøre?” går igen.
”Det er jo nu, der skal handles,” siger Karen Keinicke fra Diernes ved Faaborg, der er en af arrangørerne af folkemødet. Hun mener, at så længe forhandlingerne endnu foregår, er der tro og håb om at beslutningstagerne, foruden selve aftalen, kommer med væsentlige tiltag på den korte bane og vælger den rigtige løsning for livet i havet.
Asmund Birkals fra Gammel Rye Miljøarbejdsgruppe, der står bag opfordringen til en national ’oprustning’, udtaler: ”Så vidt vi har forstået, hviler de beskrevne scenarier 2 og 3 på forældede data, hvorfor vi opfatter, at den eneste reelle vej til målopfyldelse af Vandrammedirektivet er scenarie 1, der bl. a. giver kommunerne mulighed for at udtage de kvælstoffølsomme jorder til gavn for vandmiljøet”.
Nøgleord
Kontakter
Asmund BirkalsGammel Rye Miljøarbejdsgruppe
Tlf:7175 60 07gammel.rye.mag@gmail.comBilleder
Om Gylle.dk
Foreningen GYLLE.DK er en nonprofit, uafhængig sammenslutning, der udgiver et journalistisk nyhedsmedie med kritisk journalistik om natur, klima og landbrug. Mediet bringer nyheder, baggrundsartikler og analyser, der tilbyder engagerede borgere, beslutningstagere, lobbyister og andre indsigt med et præcist fokus på emner og årsagssammenhænge, der sjældent eller aldrig publiceres af traditionelle medier.
Publiceringen følger den amerikanske metode: "Tell the Facts, Name the Names".
Da agroproduktion beslaglægger 63 procent af det yndige land, undgås det næppe, at der af og til vil optræde indlæg, som beskæftiger sig med den omdiskuterede industri og dens stadig færre udøvere. Sådan er det bare!
GYLLE.dk anbefaler, at du abonnerer på bloggens RSS-feed, så du løbende orienteres om nye indlæg.
Velkommen til en verden af viden om alt det, der betyder noget for livet omkring os!
Følg pressemeddelelser fra Gylle.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gylle.dk
Godkendte sprøjtegifte gør insekterne syge selv i små doser – og især i varmt vejr13.12.2024 05:55:00 CET | Nyhed
I de sidste 70 år er vi bare blevet ved med at bruge flere og flere sprøjtegifte, og det har ført til en masse problemer: Tænk bare på ting som DDT, parathion, paraquat og så videre. Mange pesticider, som man troede var sikre for både mennesker og miljø, viser sig at ramme helt forkert og ender med at skade, f.eks. bierne, så de må forbydes. Og hvert eneste år dukker der nye skader op fra de sprøjtegifte, vi allerede har godkendt. Det er et klart tegn på, at vores reguleringssystem ikke er godt nok.
Landmand, se her om du spreder PFAS-kemikalier!12.12.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Miljøstyrelsen erkender nu, at den omfattende PFAS-forurening af det terrænnære grundvand landet over kan stamme fra brugen af godkendte sprøjtegifte. Redaktionen offentliggør derfor en liste over navnene på danske landmænds mest populære sprøjtegifte, så enhver kan fravælge PFAS-giftene og derigennem bidrage til at dæmme op for forureningen af grundvandet med nedbrydningsproduktet TFA fra de populære PFAS-sprøjtegifte
De sprøjter løs, som boede de på en anden planet11.12.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Store dele af landbruget blæser igen og igen på samfundets ønsker om rent drikkevand og en giftfri natur. År efter år sprøjter de løs ovenpå drikkevandsboringerne, mens otte ud af ti sprøjteførere afviser igen og igen kommuners og vandværkers kontante tilbud om beskyttelse af drikkevandet.
Hjemmehørende eller fremavlede plantearter – hvad skal man vælge?10.12.2024 05:55:00 CET | Nyhed
Vilde hjemmehørende planter er vigtige for specialiserede bier, der er tilpasset specifikke planter, mens de fleste bier er generalister og samler pollen fra mange forskellige plantefamilier
De gør Danmark til hele Europas svinesti9.12.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Risiko for kæmpe rekord: 1,25 mio. flere småsvin sendes ud af landet i år
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum