Det døende hav kalder til Folkemøde i Faaborg
Forhandlingerne om Den Grønne Trepart går for langsomt, synes mange mennesker, og folk i Faaborg taler også om det. Så nu inviterer Foreningerne omkring Faaborg Fjord og Gammel Rye Miljøarbejdsgruppe til et stort møde på havnen i Faaborg nu på lørdag.
Det hele starter med mødet på Faaborg Havn på lørdag, den 2. november, kl. 1330, men det forventes, at folkemødet opfølges af tilsvarende møder rundt om i landet. Roskilde, Isefjord, Svendborg, og de østjyske fjordbyer ligger lige til højrebenet, men det afhænger selvfølgelig af tilslutningen til mødet i Faaborg.
En helsides annonce i Politiken (24.10) har skabt et netværk med kontakter over hele landet, og det er arrangørernes opfattelse, at mange almindelige danskere, har forventet tydelige politiske initiativer, men nu præges af en tiltagende frustration og spørgsmålet: ”Hvad kan jeg gøre?” går igen.
”Det er jo nu, der skal handles,” siger Karen Keinicke fra Diernes ved Faaborg, der er en af arrangørerne af folkemødet. Hun mener, at så længe forhandlingerne endnu foregår, er der tro og håb om at beslutningstagerne, foruden selve aftalen, kommer med væsentlige tiltag på den korte bane og vælger den rigtige løsning for livet i havet.
Asmund Birkals fra Gammel Rye Miljøarbejdsgruppe, der står bag opfordringen til en national ’oprustning’, udtaler: ”Så vidt vi har forstået, hviler de beskrevne scenarier 2 og 3 på forældede data, hvorfor vi opfatter, at den eneste reelle vej til målopfyldelse af Vandrammedirektivet er scenarie 1, der bl. a. giver kommunerne mulighed for at udtage de kvælstoffølsomme jorder til gavn for vandmiljøet”.
Nøgleord
Kontakter
Asmund BirkalsGammel Rye Miljøarbejdsgruppe
Tlf:7175 60 07gammel.rye.mag@gmail.comBilleder
Om Gylle.dk
Foreningen GYLLE.DK er en nonprofit, uafhængig sammenslutning, der udgiver et journalistisk nyhedsmedie med kritisk journalistik om natur, klima og landbrug. Mediet bringer nyheder, baggrundsartikler og analyser, der tilbyder engagerede borgere, beslutningstagere, lobbyister og andre indsigt med et præcist fokus på emner og årsagssammenhænge, der sjældent eller aldrig publiceres af traditionelle medier.
Publiceringen følger den amerikanske metode: "Tell the Facts, Name the Names".
Da agroproduktion beslaglægger 63 procent af det yndige land, undgås det næppe, at der af og til vil optræde indlæg, som beskæftiger sig med den omdiskuterede industri og dens stadig færre udøvere. Sådan er det bare!
GYLLE.dk anbefaler, at du abonnerer på bloggens RSS-feed, så du løbende orienteres om nye indlæg.
Velkommen til en verden af viden om alt det, der betyder noget for livet omkring os!
Følg pressemeddelelser fra Gylle.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gylle.dk
Vild med pesticider?17.1.2025 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Når de fleste forskere siger, at pesticider er et problem, burde medierne virkelig sørge for at give os den rigtige info, når de vælger klummer og meningsindhold. Det ville jo hjælpe med at få en bedre og mere demokratisk samtale i offentligheden
”2025 - ET LOVENDE ÅR”16.1.2025 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Traditionen tilsiger jo, at landets ledere ved årets afslutning udtrykker deres forhåbninger og måske endda løfter til det kommende. Så kan man selv lægge til og trække fra
”Stop grisenes lidelser”15.1.2025 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Stifterne af gruppen “Stop grisenes lidelser” kræver handling – det er tid til at tage dyrevelfærd alvorligt
Vi har ret til giftfri mad14.1.2025 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Vi skriver nu 2025, og jeg vil ønske rigtig godt og grønt nytår til alle med økologiske haver. Når jeg her ved årsskiftet tænker frem på året, der kommer, er det første ord, der falder mig ind, glæde – haveglæde. Selv om det stadig er vinter, og foråret ikke er lige om hjørnet, så begynder dyrkningssæsonen om lidt med drømme, planlægning og forkultivering
Hvor er alle fuglene?13.1.2025 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Det ser ud til, at der er færre mejser, fuglekonger og finker, der bliver fanget på fuglestationerne her i efteråret 2024. Og det samme gælder spurvehøge på træk. Så der er altså noget om snakken med, at der er færre fugle at se. Det er faktisk en trend, der har været i gang de sidste 10 år – så hvad mon der sker?
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum