Det døende hav kalder til Folkemøde i Faaborg
Forhandlingerne om Den Grønne Trepart går for langsomt, synes mange mennesker, og folk i Faaborg taler også om det. Så nu inviterer Foreningerne omkring Faaborg Fjord og Gammel Rye Miljøarbejdsgruppe til et stort møde på havnen i Faaborg nu på lørdag.
Det hele starter med mødet på Faaborg Havn på lørdag, den 2. november, kl. 1330, men det forventes, at folkemødet opfølges af tilsvarende møder rundt om i landet. Roskilde, Isefjord, Svendborg, og de østjyske fjordbyer ligger lige til højrebenet, men det afhænger selvfølgelig af tilslutningen til mødet i Faaborg.
En helsides annonce i Politiken (24.10) har skabt et netværk med kontakter over hele landet, og det er arrangørernes opfattelse, at mange almindelige danskere, har forventet tydelige politiske initiativer, men nu præges af en tiltagende frustration og spørgsmålet: ”Hvad kan jeg gøre?” går igen.
”Det er jo nu, der skal handles,” siger Karen Keinicke fra Diernes ved Faaborg, der er en af arrangørerne af folkemødet. Hun mener, at så længe forhandlingerne endnu foregår, er der tro og håb om at beslutningstagerne, foruden selve aftalen, kommer med væsentlige tiltag på den korte bane og vælger den rigtige løsning for livet i havet.
Asmund Birkals fra Gammel Rye Miljøarbejdsgruppe, der står bag opfordringen til en national ’oprustning’, udtaler: ”Så vidt vi har forstået, hviler de beskrevne scenarier 2 og 3 på forældede data, hvorfor vi opfatter, at den eneste reelle vej til målopfyldelse af Vandrammedirektivet er scenarie 1, der bl. a. giver kommunerne mulighed for at udtage de kvælstoffølsomme jorder til gavn for vandmiljøet”.
Nøgleord
Kontakter
Asmund BirkalsGammel Rye Miljøarbejdsgruppe
Tlf:7175 60 07gammel.rye.mag@gmail.comBilleder
Om Gylle.dk
Foreningen GYLLE.DK er en nonprofit, uafhængig sammenslutning, der udgiver et journalistisk nyhedsmedie med kritisk journalistik om natur, klima og landbrug. Mediet bringer nyheder, baggrundsartikler og analyser, der tilbyder engagerede borgere, beslutningstagere, lobbyister og andre indsigt med et præcist fokus på emner og årsagssammenhænge, der sjældent eller aldrig publiceres af traditionelle medier.
Publiceringen følger den amerikanske metode: "Tell the Facts, Name the Names".
Da agroproduktion beslaglægger 63 procent af det yndige land, undgås det næppe, at der af og til vil optræde indlæg, som beskæftiger sig med den omdiskuterede industri og dens stadig færre udøvere. Sådan er det bare!
GYLLE.dk anbefaler, at du abonnerer på bloggens RSS-feed, så du løbende orienteres om nye indlæg.
Velkommen til en verden af viden om alt det, der betyder noget for livet omkring os!
Følg pressemeddelelser fra Gylle.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gylle.dk
De gør Danmark til hele Europas svinesti9.12.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Risiko for kæmpe rekord: 1,25 mio. flere småsvin sendes ud af landet i år
Miljøstyrelsen tillader forbudte sprøjtegifte, fordi de er billigere end eksisterende alternativer6.12.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke (S) accepterer, at landbruget selv står for de ’faglige’ forsøg, der bruges til at afvise alternative sprøjtegifte, fordi de er lidt dyrere end den EU-forbudte diquatgift
Uskyldige borgere får millionregninger for landbrugets forurening med sprøjtegifte4.12.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Landet over lukkes mindre vandværker ned, fordi der konstateres landbrugsgifte i det oppumpede grundvand. Ofte løses forsyningsproblemet ved tilslutning til et større vandværk, men det er ikke gratis. Udgiften må borgerne betale, selvom det ikke er dem, der har skylden for forureningen
Landbruget kræver skattefri kompensation for at skåne vandmiljøet3.12.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Der skal indføres strammere regler for landbrugets kvælstofforurening på grund af den grønne trepartsaftale, men nu truer landbruget med at trække staten i retten for at få en ekspropriering uden skat. Det virker dog usandsynligt, da både lovgivningen og en højesteretsdom er imod dem.
En historisk uambitiøs aftale2.12.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Det er faktisk de små og modige initiativer, der gør noget godt for samfundet, som bør få statsstøtte. Men hver gang ser vi, at det er de store forurenere med deres egne interesser, der ender med at få al støtten, takket være falske løsninger som pyrolyse og bovaer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum