COP16: Danmark giver 100 millioner kroner til at styrke global biodiversitet
For at støtte biodiversitetsprojekter i udviklingslande har Danmark i forbindelse med COP16 givet tilsagn om 100 millioner kroner til den globale biodiversitetsfond.
Miljøminister Magnus Heunicke har i forbindelse med COP16 annonceret, at Danmark giver støtte den globale biodiversitetsfond med 100 millioner kroner. Tilsagnet finansieres over udviklingsbistanden og gennemføres i samarbejde med Udenrigsministeriet.
Den globale biodiversitetsfond, Global Biodiversity Framework Fund, blev oprettet som resultat af den globale aftale om biodiversitet fra 2022 - Kunming-Montreal-aftalen.
Med Kunming-Montreal-aftalen fra 2022 vedtog FN's medlemslande fire mål frem mod 2050 og 23 delmål for naturen og biodiversiteten frem mod 2030, herunder at 30 procent af verdens natur beskyttes og at 30 procent ødelagt natur til lands og til havs genoprettes. Midlerne i den globale biodiversitetsfond har til formål at styrke indsatser, primært i udviklingslande, så de fælles globale naturmål kan indfries.
"Vi har et fælles ansvar for at beskytte naturen og biodiversiteten i verden, og der er behov for akut fælles handling, hvis vi skal beskytte og genoprette de arter og naturtyper, der er tilbage. Med denne støtte til den globale biodiversitetsfond understreger vi det danske engagement for at fremme biodiversitet globalt," siger miljøminister Magnus Heunicke.
”Verden står i en biodiversitetskrise og antallet af dyre- og plantearter, der er truet stiger med uset hast. Vi skal ikke acceptere den udvikling, men gøre hvad vi kan for at bremse den. Med vores bidrag støtter vi særligt befolkningerne i verdens fattige lande med at forvalte naturen i deres lokalsamfund. De skal nyde godt af rent vand, frugtbar jord og økonomiske muligheder, uden at det sker på bekostning af naturen omkring dem,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.
Danmark har særligt fokus på samarbejdet med de mindst udviklede lande og små østater, som er særligt påvirket og sårbare over for tab af biodiversitet og klimaforandringer. I fonden afsættes også projektmidler til oprindelige folk og lokale samfund, så de kan forvalte naturen på deres territorier.
Yderligere oplysninger:
Miljø- og Ligestillingsministeriets pressetelefon +45 2091 5901 (kan ikke modtage SMS) eller mail: presse@mim.dk
Følg pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Nye regler skal reducere mikroplastforurening24.4.2025 09:37:23 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år bliver der alene i EU-landene tabt mellem 52.000 og 184.000 tons plastgranulat i miljøet. Det udgør 7 procent af den samlede mikroplastforurening og sker fx ved, at det bliver tabt under transport. Det udgør en risiko for hav, natur og mennesker, og derfor skal nye EU-regler mindske tab og forurening af plastgranulat gennem strammere regler for transport, opbevaring og oprydning.
Politisk flertal forstærker den målrettede kontrol af sprøjtemidler11.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Aftalepartierne bag sprøjtemiddelstrategien har besluttet at forstærke den målrettede kontrollen ud fra landmændenes sprøjtejournalindberetninger, så 120 virksomheder udtages til fysisk kontrol på baggrund af indberetningerne. Samtidig nedsætter aftalepartierne en taskforce, der skal komme med konkrete forslag til, hvordan reglerne på sprøjtemiddelområdet kan styrkes yderligere og kontrolleres bedre.
Villakvarterer trues af oversvømmelser: Staten og Aarhus Kommune går sammen om klimatilpasning10.4.2025 12:13:29 CEST | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke underskriver i dag en forståelsesaftale med Aarhus Kommune for at bidrage med viden og vejledning i kommunens arbejde med at undersøge muligheder for klimatilpasning af et lavtliggende beboelsesområde i Vejlby Risskov. Her er villakvarterer truet af oversvømmelser, der kan medføre store samfundsøkonomiske tab, omkostninger for boligejere og samtidig gå ud over den rekreative benyttelse af naturen i området.
Nyt fund kan lede til forbud mod ukrudtsmiddel7.4.2025 12:48:18 CEST | Pressemeddelelse
De nyeste resultater fra Miljøstyrelsens varslingssystem for pesticider viser udvaskning af ukrudtsmidlet propyzamid over kravværdien for pesticider i grundvand. Det giver nu anledning til en vurdering af, om anvendelsen af ukrudtsmidlet skal forbydes eller begrænses.
Rent drikkevand: 206 millioner kroner til målrettet beskyttelse3.4.2025 13:01:06 CEST | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke har sammen med aftalekredsen bag Grøn Fond i dag præsenteret en ny politisk aftale om fortsættelsen af Drikkevandsfonden i 2026 og 2027.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum