Niels Bohr Bygningen indviet af H.M. Kongen
Københavns Universitet markerede åbningen af Niels Bohr Bygningen med en reception og officiel indvielse af H.M. Kongen.

Tirsdag eftermiddag blev den røde snor klippet af Kongen, der officielt indviede Niels Bohr Bygningen på Københavns Universitet.
Den markante bygning på Jagtvej har plads til, at 3.000 naturvidenskabelige forskere, studerende og administrative medarbejdere kan arbejde på fremtidens forskningsgennembrud.
Rektor Henrik C. Wegener glæder sig over, at Københavns Universitet er i fuld gang med at tage bygningen med de iøjefaldende prismefacader i brug. Han glæder sig ikke mindst over alle de potentialer, som bygningen skaber for fremtiden:
- Det har ikke været en snorlige vej hertil. Men jeg er glad for, at vi nu kan fejre en bygning, der med sin åbenhed, forskningsfaciliteter og forskere og studerende på tværs af fag indeholder potentialet til at huse fremtidens nobelprismodtagere og blive et samlingspunkt for verdens dygtigste forskere. Vi fejrer en bygning og en arkitektur, som skaber et miljø, der får mennesker til at tale sammen, siger rektor for Københavns Universitet.
Designet til at fremme samarbejde og innovation
Inden for glasvæggene er der blandt andet næsten 200 laboratorier, der fx skal bruges til at bygge kvantechips, en iskernefryser, læsepladser, åbne gårdhaver og på taget et taglaboratorium til undersøgelser af atmosfæren.
Laboratorier, undervisningslokaler og kontorområder, er designet til at fremme samarbejde og innovation blandt forskere og studerende - i tæt samarbejde med det omgivende samfund. Det efter Niels Bohrs ånd. Atomfysikeren og Nobelprismodtageren, der også stiftede Københavns Universitets Institut for Teoretisk Fysik - senere Niels Bohr Institutet. Instituttet skal bo i bygningen sammen med Institut for Naturvidenskabernes Didaktik og Kemisk Institut.
Nøgleord
Kontakter
Kristian GranovSeniorkommunikationsrådgiverKommunikation og presse
Tlf:31171499kgr@adm.ku.dkMaya BilleKU Kommunikation
Tlf:+4530610525mab@adm.ku.dkBilleder






Vedhæftede filer
Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Fra Stevns til Månen: Dansk-ledet rummission skal kortlægge Månens overflade17.12.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Københavns Universitet skal stå i spidsen for den første danske månemission. Missionen skal kortlægge Månens overflade i hidtil uset detaljegrad, som skal gøre det sikkert at lande og etablere baser på Månen i fremtiden.
Your Christmas decorations may be hiding a tiny bit of badger and toad16.12.2025 09:27:05 CET | Press release
Researchers at the University of Copenhagen have discovered that moss acts as a natural trap for environmental DNA. This discovery opens the door to using moss as a simple, gentle and inexpensive method of monitoring biodiversity – from birds and mammals to fungi, insects and microbes.
Din juledekoration gemmer måske på en lillebitte smule grævling og skrubtudse16.12.2025 09:17:58 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Københavns Universitet har opdaget, at mos fungerer som en DNA-fælde i naturen. Og den opdagelse åbner for mos som en enkel, billig og skånsom metode til at holde øje med biodiversiteten – fra fugle og pattedyr til svampe, insekter og mikrober.
Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”15.12.2025 10:29:09 CET | Pressemeddelelse
Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme frøsamlinger udgør.
Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige5.12.2025 06:18:59 CET | Pressemeddelelse
Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum