Aarhus Universitet: Arts

Invitation til konference om overvågning i demenspleje: Ældreminister med i paneldebat

Del

7-8. november inviterer Aarhus Universitet i samarbejde med VIVE og Aarhus Kommune til konference om forskningsprojektet LIVSTEGN om de etiske dimensioner af anvendelsen af overvågningsteknologi i demenpleje. Udover en række oplæg vil en paneldebat finde sted med deltagelse af blandt andre ældreminister Mette Kierkgaard og Christian Boel, direktør for sundhed og omsorg i Aarhus Kommune. 

7-8. november inviterer Aarhus Universitet i samarbejde med VIVE og Aarhus Kommune til konference om forskningsprojektet LIVSTEGN. 

Forskningsprojektet, der har løbet over de sidste fire år, handler om de etiske dimensioner af at anvende overvågningsteknologier i demenspleje og vil dække temaer som velfærdsteknologier, praksisrettet forskning og etiske problemstillinger. Dagen samler forskere, praktikere og interesseorganisationer med fokus på teknologi i omsorgsarbejdet. 

Ældreminister i paneldebat 

Konferencen vil byde på forskellige oplæg samt en paneldebat, hvor ældreminister Mette Kierkgaard deltager. 

Panelet vil diskutere nye tilgange til at tackle de praktiske og etiske dilemmaer forbundet med brug af overvågningsteknologier i pleje af borgere med demens med fokus på samspillet mellem forskning og praksis i arbejdet med at adressere samfundsmæssige udfordringer. 

I paneldebatten deltager:

  • Mette Kierkgaard, Ældreminister. 
  • Christian Boel, direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
  • Anja Bihl-Nielsen, politisk chef i Alzheimerforeningen. 
  • Anders Albrechtslund, professor ved Aarhus Universitet og leder af LIVSTEGN. 
  • Stinne Aaløkke Ballegaard, chefanalytiker ved VIVE og partner i LIVSTEGN. 
  • Ordstyrer: Andreas Roepstorff, direktør for Aarhus Institute for Advanced Studies.  

Nyt etisk koncept præsenteres 

Præsentationen af forskningsprojektets resultater vil især fokusere på et koncept for etisk brug af overvågning i demenspleje, som LIVSTEGN har udviklet. Konceptet hjælper praktikere med løbende at reflektere over brug af overvågningsteknologier og peger på en række praktiske overvejelser for at forbedre samspillet mellem plejearbejde og teknologier. Derudover vil konferencen også give mulighed for diskutere bredere problemstillinger omkring demens, overvågning og etik.  

Konferencen er åben for alle og gratis at deltage i. Det er muligt at tilmelde sig hele konferencen eller paneldebatten alene. Både tilmelding og det fulde program findes her: https://events.au.dk/livstegnskonference/conference 

Fakta:

Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, VIVE og Aarhus kommune, og er muliggjort gennem VELUX FONDEN HUMpraxis program. 

Læs mere om arrangementet her: https://events.au.dk/livstegnskonference/conference

Læs mere om forskningsprojektet her: LIVSTEGN: Overvågningsteknologier for et trygt og værdigt liv med demens.

Kontakt

Astrid Meyer
Ph.d. og videnskabelig assistent – Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab, Aarhus Universitet
Mobil: 60887337
Mail:  asme@cc.au.dk

Anders Albrechtslund
Professor – Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab, Aarhus Universitet
Mobil: +45 21630388
Mail: alb@cc.au.dk

Mathias Guldberg
Kommunikationsmedarbejder – Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet
Mobil: 22133137
Mail: magu@cc.au.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Kan fællessang styrke social sammenhængskraft i krisetider?1.11.2024 08:40:00 CET | Pressemeddelelse

Fællessang har vist sig som et betydningsfuldt virkemiddel til at skabe sammenhold og modstandskraft under kriser. Derfor er sangfællesskab i krisetider også blevet genstand for stigende forskningsinteresse, hvilket det nystartede forskningsprojekt CRIES vidner om. I spidsen for projektet står lektor Katrine Frøkjær Baunvig, der netop har modtaget en HERA-bevilling til at undersøge fællessangens potentiale til at styrke social sammenhængskraft i krisetider på tværs af Skandinavien og Baltikum.

Ny forskning afdækker migranters sikkerhedsudfordringer i dansk landbrug31.10.2024 07:46:28 CET | Pressemeddelelse

Et forskningsprojekt støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden konkluderer, at migranter i dansk landbrug står over for særlige arbejdsmiljø- og sikkerhedsudfordringer. Projektet har gennem antropologiske studier og interviews afdækket strukturelle og kommunikative barrierer, som både påvirker migranter og deres arbejdsgivere. Bag projektet står Moesgårds antropologiske analyseenhed på Aarhus Universitet – MANTRA.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye