Kristendemokraterne

KristenDemokraterne mod demokratiets tilbagegang i Georgien

Del

Parlamentsvalget den 26. oktober 2024 er afgørende for Georgiens fremtid. KristenDemokraterne støtter krav om frie valg, ophævelse af undertrykkende love og indførelse af personlige sanktioner mod dem, der underminerer demokratiet. Vi opfordrer også den danske regering til at tage mere markante skridt for at støtte demokratiske kræfter i landet.

Udenrigspolitisk ordfører for KristenDemokraterne, Peter Scheining.
Udenrigspolitisk ordfører for KristenDemokraterne, Peter Scheining. KristenDemokraterne Kan frit anvendes i.f.b.m. omtale

Den georgiske befolkning har konsekvent udtrykt deres urokkelige støtte til Georgiens europæiske integration. Parlamentsvalget den 26. oktober 2024 vil være afgørende for Georgiens fremtidige demokratiske udvikling og landets geopolitiske valg.

KristenDemokraterne deler det Europæiske Folkepartis (EPP) og Europa-Parlamentets bekymring over den demokratiske tilbagegang i Georgien. Den nuværende regering i Georgien har gentagne gange modarbejdet landets europæiske dagsorden og undladt at opfylde de 9 skridt, som EU-Kommissionen har angivet som betingelse for at påbegynde optagelsesforhandlinger med Den Europæiske Union. Det Europæiske Råd gav kun Georgien kandidatstatus i forventning om, at disse skridt ville blive taget.

Den vedtagne lov om "gennemsigtighed i udenlandsk indflydelse," inspireret af lignende love i Moskva, har medført massiv kritik fra både den georgiske befolkning og landets vestlige partnere. Lovens indflydelse på civilsamfundet og de frie medier udgør en alvorlig trussel mod Georgiens demokratiske udvikling og har allerede resulteret i suspendering af betydelig økonomisk støtte fra EU.

KristenDemokraterne er dybt bekymrede over den vedvarende intimidering og vold mod oppositionen, samt de hadefulde ytringer og trusler fra oligarken Bidzina Ivanishvili og medlemmer af Georgian Dream-regeringen. Denne retorik har skabt en farlig splittelse i landet, der truer dets fremtidige forhold til EU.

Vi opfordrer den georgiske regering til øjeblikkeligt at sikre, at de kommende parlamentsvalg gennemføres under frie og retfærdige forhold, der overholder internationale demokratiske standarder. Uden demokratiske fremskridt kan Georgiens integration i EU ikke fortsætte.

KristenDemokraterne støtter EPP’s og Europa-Parlamentets krav om personlige sanktioner mod dem, der underminerer demokratiet i Georgien, herunder Bidzina Ivanishvili. Vi er også bekymrede over tilbageholdelsen af tidligere præsident Mikheil Saakashvili og opfordrer til hans betingelsesløse løsladelse.

Med stor bekymring over Georgiens demokratiske tilbagegang bakker KristenDemokraterne op om frie valg og opfordrer til respekt for demokratiet og EU's betingelser for landets fremtidige integration. Vi opfordrer også den danske regering til at handle aktivt for at støtte demokratiske kræfter i Georgien.

"Georgiens fremtid står på spil, og vi må som demokratiske lande stå sammen om at sikre frie og retfærdige valg. Danmark har et ansvar for at støtte de kræfter, der kæmper for frihed og demokrati i Georgien," udtaler Peter Scheining, udenrigspolitisk ordfører, KristenDemokraterne.

Vi opfordrer til følgende handlinger:

  • Respekt for demokratiet: Den georgiske regering skal respektere befolkningens vilje og sikre, at parlamentsvalget den 26. oktober afholdes frit og retfærdigt, så nødvendige reformer kan gennemføres, og optagelsesforhandlinger med EU kan genoptages.
  • Sikre frie og trygge valg: Vi opfordrer de georgiske myndigheder til at sikre, at valget gennemføres under de højeste internationale standarder.
  • Ophævelse af undertrykkende love: Vi kræver, at "Loven om gennemsigtighed i udenlandsk indflydelse" straks ophæves, så civilsamfundet og de frie medier igen kan operere uden hindringer.
  • Stop for vold og intimidering: Vi opfordrer Bidzina Ivanishvili og Georgian Dream-regeringen til at stoppe vold, intimidering og repressalier mod oppositionen, civilsamfundet og uafhængige medier.
  • Personlige sanktioner: Vi opfordrer regeringen, EU og andre internationale partnere til at indføre personlige sanktioner mod de ansvarlige for undergravning af Georgiens demokrati.


KristenDemokraterne bakker fuldt op om vores EPP-kolleger i Georgien, "United National Movement" og "European Georgia", og deres fælles koalition ved det kommende valg. En samling af oppositionens stemmer er af afgørende betydning for at sikre en demokratisk fremtid for Georgien.

Nøgleord

Kontakter

Om KristenDemokraterne

KristenDemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne: Danmark svigter mennesker med handicap!10.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Handicapområdet i Danmark står over for store udfordringer, hvor økonomiske hensyn desværre ofte overskygger faglige vurderinger. Selvom denne pressemeddelelse er længere end normalt, er det nødvendigt for at afdække de komplekse problemer, der kræver en omfattende reform. KristenDemokraterne kæmper for en national handlingsplan, der sætter mennesker før budgetter og sikrer lige rettigheder for alle borgere med handicap.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye