Billund Kommune

Billund Kommune hjælper ledige i job

Del

I Billund Kommune er der 150 færre på offentlig forsørgelse, end man kan forvente ud fra kommunens rammevilkår. Det slår Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering fast i en ny benchmarkanalyse, hvor de endnu engang placerer kommunens Jobcenter på en førsteplads blandt alle landets jobcentre. 20-årige Andreas Kjærsgaard fra Grindsted har for nyligt taget springet fra kontanthjælp til et job som truckfører hos Ahlsell.

Efter et ”pitstop-forløb” ved Billund Kommunes Kompetencecenter, hvor Andreas Kjærsgaard bl.a. fik bevilget et truckcertifikat, har han fået et job som truckfører hos Ahlsell. Foto: Andreas Kjærsgaard
Efter et ”pitstop-forløb” ved Billund Kommunes Kompetencecenter, hvor Andreas Kjærsgaard bl.a. fik bevilget et truckcertifikat, har han fået et job som truckfører hos Ahlsell. Foto: Andreas Kjærsgaard Foto: Andreas Kjærsgaard

Andreas Kjærsgaard fra Grindsted er meget glad for sit job hos Ahlsell, og han kvitterer for kommunens hjælp til at komme derhen.

Han har nemlig deltaget på et ”pitstop-forløb” ved Billund Kommunes Kompetencecenter, hvor hans kompetencer og ønsker til sit arbejdsliv blev afdækket af en beskæftigelseskonsulent. Her fandt de ud af, at Andreas gerne ville arbejde inden for lagerområdet.

Derefter fik Andreas bevilget et truckcertifikat, som han har erhvervet sig, og sideløbende tog kommunens Virksomhedsservice kontakt til Ahlsell og spurgte, om de manglede en medarbejder som Andreas. Det gjorde de - og efter en samtale er han nu blevet ansat.

Jobbet hos Ahlsell giver rigtig god mening for mig. Jeg dur ikke til at sidde stille, så det er fantastisk, at jeg kan bruge kroppen, når jeg arbejder, ligesom jeg klikker godt med teamet. Det betyder meget for mig at have gode kollegaer, så det kunne næsten ikke være bedre. Samtidig havde jeg en rigtig god oplevelse med Billund Kommunes Kompetencecenter, da min beskæftigelseskonsulent Birte virkelig var optaget af god kommunikation fra Dag 1, og hendes fokus var på, at jeg skulle opleve succes og finde det rigtige job for mig,” siger 20-årige Andreas Kjærsgaard.

Det er et eksempel på, hvordan borger, virksomhed og medarbejdere i Arbejdsmarkedsafdelingen samarbejder om at finde de rette løsninger for den enkelte borger. Og det er ikke kun i enkelte tilfælde, det lykkes.

Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering slår nemlig i deres seneste halvårlige benchmarkanalyse fast, at der i Billund Kommune er 150 færre på offentlig forsørgelse, end man kan forventes ud fra kommunens rammevilkår. Og i runde tal giver det kommunekassen en årlig besparelse på 20 - 25 mio. kr.  

I analysen benchmarker styrelsen alle landets jobcentre, og jobcentret i Billund Kommune fastholder sin førsteplads baseret på resultaterne i fra medio 2023 til medio 2024.

Da vi for et halvt år siden for første gang kom på førstepladsen, sagde jeg med et glimt i øjet til Jobcentret, at det jo er en udmærket position at forbedre sig fra. Og det har vi faktisk gjort, da vi nu har lykkedes med at få endnu flere i beskæftigelse - det er jeg naturligvis rigtig stolt over. Takket være et rigtig godt samarbejde mellem Billund Kommunes medarbejdere og øvrige virksomheder, lykkes vi med at tage udgangspunkt i den enkelte og tale jobmuligheder fra 1. dag som ledig,” siger formand for Unge-, Uddannelses- og Beskæftigelsesudvalget, Robert Terkelsen.

Billund Kommune har et tæt og konstruktivt samarbejde med en lang række lokale virksomheder, som tager et stort socialt ansvar. Det er den nyligt afholdte Lærlinge- og Jobmesse et godt eksempel på. Intet mindre end 74 tilmeldte virksomheder og mere end 1400 lokale unge og voksne kiggede forbi messen, hvor fokus var på konkrete lærepladser og jobmuligheder. 

Fakta

  • Benchmarkanalysen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering tager udgangspunkt i, hvor mange der forventes at være på offentlig forsørgelse set i forhold til den enkelte kommunes rammevilkår.
  • Ved sidste benchmark havde Billund Kommune 130 færre på offentlig forsørgelse end forventet ud fra kommunens rammevilkår, og det er altså nu forbedret til 150. 
  • Målingen er baseret på Beskæftigelsesministeriets benchmarkanalyse, som sammenligner kommunens andel på offentlig forsørgelse med det niveau, kommunen kan forventes at have på baggrund af kommunens rammevilkår som beregnet i VIVEs benchmarkingmodel.
  • Der måles på følgende ydelsesgrupper: Adagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp, Selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, overgangsydelse, revalidering, forrevalidering, ledighedsydelse, ressourceforløbsydelse, sygedagpenge, jobafklaringsforløbsydelse mv.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Kom med dine idéer og forslag: Hvordan udvider vi Billunds bymidte?8.10.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommune præsenterer et nyt debatoplæg, der skitserer muligheden for at udvide Billunds bymidte ved Vejlevej ud mod Koldingvej. Formålet er at skabe muligheder for at udvide eksisterende og placere nye butikker samt andre bymidtefunktioner i området. Alle interesserede kan frem til den 4. november bidrage med deres viden om lokalområdet og komme med idéer og forslag til den videre udvikling af Billund bymidte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye