Tidligere stadsarkitekt: Bilerne i byen kommer hurtigere frem ved lavere hastighed
Camilla van Deurs er både ulykkesoffer og som tidligere stadsarkitekt i København ekspert i bytrafik. Man bør generelt sætte farten ned i byerne, og bilerne kommer faktisk hurtigere frem ved lavere hastigheder, siger hun til magasinet CYKLISTER.
Magasinet CYKLISTER fra Cyklistforbundet er på gaden med et tema om forbundets kampagne, 30 er det nye 50, hvor Cyklistforbundet kæmper for at få sat hastigheden ned i byerne; gerne til 30 km/t. Magasinet har interviewet Camilla van Deurs, der er tidligere stadsarkitekt i København – og ulykkesoffer. Hun blev kørt ned af en bil i 2019 og er stadig ti procent handicappet.
Hun bakker helt op om, at farten skal ned i byerne.
”Det er en gammeldags måde at tænke på, at vi bare skal bevæge bilerne så hurtigt som muligt. Vi ved, at vi faktisk kan få flere biler ind i de samme gaderum, ved at bilerne kører langsommere, fordi man kan ”pakke bilerne”, som vejingeniørerne ville sige. Bilerne kan køre tættere bag hinanden, så vi kan faktisk flytte flere biler. Det har man regnet på i København med store trafikmodeller, og det er sådan set grundlaget for, at København nu begynder at sætte hastigheden ned til blandt andet 40 km/t rigtig mange steder. Pladsbesparelsen - eller det areal, der frigives - kan man bruge til bredere cykelstier eller til bynatur. Vi kan simpelthen få mere plads til nogle grønne rabatter, der kan separere cyklerne fra bilerne," siger hun til CYKLISTER.
Cyklistforbundets direktør, Kenneth Øhrberg Krag, siger om baggrunden for, at forbundet ønsker farten sat ned:
”Vi mener, at Danmarks byer skal gå den samme vej, som mange andre byer. Byer som Berlin, Oslo, Wien, Bruxelles, Paris, Madrid og Helsinki har allerede sænket farten til 30 km/t i store dele af byen. De ønskede at fredeliggøre byerne til gavn for dem, der bor der, går der, cykler der, besøger og i det hele taget færdes i byen. Resultatet er, at disse byer oplever langt færre ulykker og dræbte, og at bilisterne ikke har fået væsentligt længere transporttid.”
I Bruxelles har man set en bemærkelsesværdig reduktion i antallet af trafikdræbte og voldsomme trafikuheld. Alvorlige uheld faldt fra 2020 til 2021 med 20 % og dræbte faldt fra 14 til 6. Og Helsinki oplevede bagefter, at personskader på grund af trafikulykker i indre by blev reduceret med 42 procent.
”Der kan sagtens være veje med højere hastighed. Men vi ønsker, at 30 km/t bliver den nye normalhastighed. Vi mener, man skal argumentere for det, hvis man i byen vil sætte farten højere end 30 km/t.,” siger Kenneth Øhrberg Krag.
Læs hele magsinet CYKLISTER HER:
Foto er frikøbt og kan benyttes af redaktionerne.
Kontakter
Jørgen SchlosserRedaktør og presseansvarlig
Tlf:27 52 43 25jsc@cyklistforbundet.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet
Undersøgelse: Bilister overser cyklister i ulykker21.11.2024 07:23:48 CET | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse viser, at det skal være slut med at give cyklisters adfærd hovedskylden for ulykker, mener Cyklistforbundets direktør.
Ny undersøgelse: Tre ud af fire danskere møder mørkelagte cyklister på cykelstien18.11.2024 09:47:50 CET | Pressemeddelelse
Hvis du kører på cykelstien i mørket, er der risiko for, at du møder en cyklist, der ikke kører med lys på cyklen. Ifølge en ny undersøgelse har tre ud af fire danskere nemlig indenfor den seneste måned mødt en cyklist i mørket, som ikke havde lys på.
Lærer i Mariager får Alle Børn Cykler Prisen 20246.11.2024 13:16:16 CET | Pressemeddelelse
Vibeke Krustrup Andersen på Mariager Skole får børnene i 0. klasse op på cyklen i en grad, hun har fået Cyklistforbundets lærerpris, Alle Børn Cykler Prisen 2024.
Sundhedsudspillet trækker tæppet væk under supercykelstierne31.10.2024 13:22:01 CET | Pressemeddelelse
Sundhedsudspillet er gift for supersykelstierne, mener Cyklistforbundet. Det virker kontraproduktivt, at der i transportministeriet nu udarbejdes en ny cykelstrategi for Danmark for at få flere til at cykle, parallelt med at sundhedsreformen peger på at fjerne grundfinansieringen til supercykelstierne, som går på tværs af kommunerne, siger forbundet.
Cyklistforbundet giver hæderspris til Viborgenser29.10.2024 11:39:10 CET | Pressemeddelelse
65-årige Lis Lyng-Nielsen fra Viborg er årets modtager af Cyklistforbundets ’Cykeldynamo-pris’, der uddeles hvert år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum