Nyt forskningscenter på RUC skal undersøge familiers hverdagsliv
Nyt internationalt forskningscenter på Roskilde Universitet samler forskere fra flere fagdiscipliner for at undersøge, hvordan velfærdspolitikker som fx ’Dagtilbudsloven’ påvirker familiers hverdagsliv i Danmark.
Roskilde Universitet åbner et nyt internationalt, tværfagligt forskningscenter med navnet Center for Everyday Life of Families in the Welfare State (CELFS). Centeret ledes af lektor i psykologi Pernille Juhl.
Formålet med centret er at stille skarpt på forholdet mellem familiers hverdagsliv og velfærdsstat, da dette forhold aktuelt er under forandring både i Danmark og i resten af Europa – fx. gennem risikoopsporing og forebyggende tiltag rettet mod de yngste børn og deres forældre.
Centret samler en række forskere på tværs af videnskabelige miljøer, som alle arbejder med relationen mellem familier og velfærdsstat, som er et hastigt voksende forskningsfelt i Europa.
”En række internationale forskningsmiljøer bidrager hver især med indsigt i emnet, men forskellige discipliner har en tendens til at behandle familieliv og velfærdspolitikker som isolerede fænomener. Et vigtigt formål med centeret er derfor at samle forskere fra forskellige discipliner, som sammen kan studere, hvordan velfærdspolitikker som fx ’Barnets lov’ og ’Dagtilbudsloven’ får betydning for børn og forældres hverdagsliv, og dermed udforsker både de subjektive, institutionelle og politiske aspekter,” siger centerleder Pernille Juhl.
Fokus på tidlig indsats
Udover Pernille Juhl kan det nye center tælle lektor Allan Westerling, professor Hanne Warming, postdoc Sarah Alminde, adjunkt Asta Breinholt og to ph.d.-studerende Lærke Lyndelse og Simone Stegeager fra Roskilde Universitet.
Centeret tæller også deltagere fra andre danske universiteter. Det drejer sig om Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, VIVE og Professionshøjskolen Absalon. Derudover er der også forskere fra OsloMet i Norge og Kent University i England tilknyttet centeret.
Et første fokusområde for centeret er tidlig indsats, hvor forskningsprojekter undersøger, hvordan forældre ofte inddrages både som risikofaktorer og som centrale aktører i at få tidlige indsatser målrettet småbørn til at lykkes. Projektet ’(Re)configuration of parenthood’ er et af de projekter, centeret aktuelt arbejder med.
Nøgleord
Kontakter
Lektor og centerleder Pernille JuhlInstitut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet
Tlf:2728 1540peju@ruc.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
RUC-studerende har udviklet låg imod forgiftning i nattelivet21.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Marcus Nørmann Christensen har på baggrund af egne oplevelser stiftet en virksomhed og udviklet et låg, der skal være med til at forhindre såkaldt drugging i nattelivet. Lågene er taget i brug på barer og spillesteder i efteråret 2024.
Den offentlige samtale styres i stigende grad af data og dem, som ejer algoritmerne16.1.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Sociale medier bliver kritiseret for at skabe ekkokamre, men alligevel bruger de traditionelle medier algoritmer, der minder om de sociale mediers. Det risikerer at påvirke den demokratiske samtale, lyder en af konklusionerne i et netop afsluttet forskningsprojekt.
Line Groes og Dea Forchhammer træder ind i Roskilde Universitets bestyrelse15.1.2025 07:48:00 CET | Pressemeddelelse
Direktør for Ungdomsøen Dea Forchhammer og selvstændig rådgiver Line Groes er nye bestyrelsesmedlemmer på Roskilde Universitet pr. 1. april 2025. De skal være med til at udvikle universitetets relation til erhvervslivet, styrke dets politiske gennemslagskraft og brande universitetet i omverdenen.
Falder eller stiger kvaliteten, når man privatiserer sociale tilbud og bosteder?13.1.2025 05:05:00 CET | Pressemeddelelse
RUC-forsker modtager 6,7 millioner kroner fra Carlsbergfondet til at undersøge og kortlægge privatiseringen af socialområdet i Danmark. Målet er at finde ud, hvordan privatisering påvirker kvaliteten af tilbuddene.
Professor får 21 millioner til forskning i AI indenfor retssystemer8.1.2025 05:05:00 CET | Pressemeddelelse
RUC-professor Jesper Ryberg har netop modtaget en bevilling på 21 millioner fra Carlsbergfondet. Han skal undersøge de etiske og retssikkerhedsmæssige udfordringer, der opstår i forbindelse med brug af kunstig intelligens i retssystemer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum