Ny FN-måling: Danmark fortsat verdensmestre i offentlig digitalisering

Del

For fjerde gang i træk indtager Danmark førstepladsen i FN’s E-Government Survey 2024.

I en ny rapport fra FN, der rangerer 193 landes digitale udvikling, ligger Danmark i front efterfulgt af Estland og Singapore. Danmark lå også øverst på ranglisten i 2022, 2020 og 2018.

Danmark fremhæves for at udvise et stærkt digitalt lederskab og for en proaktiv national digitaliseringsstrategi. Rapporten nævner bl.a. borger.dk, virk.dk og sundhed.dk som eksempler på, at Danmarks mange offentlige myndigheder har formået at levere gode tværgående digitale løsninger. Samtidig roser rapporten Danmark for at fremme borgerinddragelse via digitale initiativer såsom borgerforslag.dk.

”Jeg er meget stolt over, at Danmark fortsat er verdensførende inden for offentlig digitalisering. Men selvom vi gør rigtig meget godt, skal vi ikke hvile på laurbærerne. Vi skal sørge for, at digitaliseringen også fremover er til gavn for alle og fortsat have stort fokus på at forbedre digitalt udsatte borgeres muligheder. Den nye FN-rapport viser, at vi har et særdeles stærkt udgangspunkt for regeringens kommende arbejde med kunstig intelligens i den offentlige sektor,” siger digitaliseringsminister Caroline Stage.

FN’s rapport udkommer hvert andet år og måler offentlig digitalisering på tværs af tre indikatorer; telekommunikationsinfrastruktur (Telecommunications Infrastructure Index, TII), befolkningens digitale evner (Human Capital Index, HCI) og statens digitale tjenester (Online Services Index, OSI). Alle lande tildeles en score mellem 0 og 1, hvor Danmark får en ’E-Government Index’ score på 0.9847.

Læs mere om rapporten på FN’s hjemmeside: UN E-Government Survey 2024

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye