Samarbejdet mellem virksomheder og skoler er i top i flere midt- og vestjyske kommuner
Erhvervspraktik og klassebesøg hos lokale virksomheder er en del af skoleskemaet på mange skoler i Midt- og Vestjylland. Men hvis det skal lykkes allerede fra næste skoleår at opfylde nye lovkrav om, at alle elever skal i en uges erhvervspraktik i enten 7., 8. eller 9. klasse, skal skolerne i gang med at skabe kontakt til endnu flere virksomheder. Udpeg en erhvervsplaymaker, lyder opfordringen fra DI Midt Vest
I Midt- og Vestjylland samarbejder i gennemsnit 65 procent af virksomhederne med en lokal skole om f.eks. erhvervspraktik eller virksomhedsbesøg. Men der er stor forskel kommunerne imellem.
I Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Lemvig er mellem 79 procent og 72 procent af virksomhederne blevet kontaktet om et samarbejde. I Ikast-Brande og Herning er det henholdsvis 67 procent og 65 procent af virksomhederne, mens det i Skive, Viborg og Struer kun er lidt over halvdelen.
Det viser en spørgeskemaundersøgelse fra Dansk Industri blandt mere end 7.500 virksomheder i hele landet.
- Det er en god start, at så mange skoler allerede har et samarbejde med en eller flere lokale virksomheder. Det er en kæmpe fordel, når skolerne i f.eks. Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Lemvig skal i gang med at finde erhvervspraktik til alle, mens skolerne i Skive, Viborg og Struer skal i arbejdstøjet og i gang med at finde flere virksomheder at samarbejde med, siger bestyrelsesleder i DI Midt Vest Bo Knudsen.
Målet er at tilbyde erhvervspraktik til cirka 50.000 elever allerede fra næste skoleår, når det bliver et lovkrav, at skolerne i højere grad bruger virksomhederne i lokalområdet i undervisningen, og at alle folkeskoleelever kommer i en uges erhvervspraktik i løbet af enten 7., 8. eller 9. klasse.
I Midt- og Vestjylland er der i øjeblikket cirka 12.300 elever i netop udskolingen. Det betyder, at der hvert år i gennemsnit vil være omkring 4.100 skoleelever, der skal findes en praktikplads til. Derudover kommer elever fra fri- og privatskoler.
- Det er en stor opgave, som kræver overblik over praktikpladserne og planlægning. Det er f.eks. vigtigt at sprede erhvervspraktikken ud over hele skoleåret, da det giver virksomhederne mulighed for at tage flere erhvervspraktikanter, forklarer bestyrelsesleder for DI Midt Vest Bo Knudsen og uddyber:
- Derfor vil jeg opfordre de kommuner, som ikke allerede har en erhvervsplaymaker, at udpege en til netop at stå for koordineringen og kontakten til virksomhederne. Og jeg håber, at skolerne vil bruge Dansk Industris anbefalinger til, hvordan man får et godt samarbejde med de lokale virksomheder. Under alle omstændigheder skal de i gang med forberedelserne allerede nu.
Holstebro og Ringkøbing Skjern er blandt de ti kommuner i Danmark, der har den største andel af virksomheder, der samarbejder med lokale skoler.
- Min oplevelse er, at de unge, der kommer ud i en virksomhed, bliver positivt overraskede over, hvor mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder vores lokale virksomheder har at byde på. Og hvis virksomhederne også i fremtiden skal kunne finde medarbejdere i nærområdet, er det afgørende, at vi bruger erhvervspraktikken til at vise de unge et bredt udsnit af de uddannelser og jobmuligheder, der findes. Og her spiller skolernes håndtering af erhvervspraktikken en central nøglerolle, siger bestyrelsesleder for DI Midt Vest Bo Knudsen.
Nøgleord
Kontakter
Bestyrelsesleder for DI Midt Vest Bo Knudsen, telefon 22 72 73 69
Regional konsulent for DI Midt Vest Anders Holm, telefon 31 34 12 66
DI's Pressecenter, telefon 33 77 45 00
Vedhæftede filer
Links
For yderligere information om DI Midt Vest: Chefkonsulent Gitte Brødsgaard Vesti Mail: giv@di.dk Tlf. 7216 0159 Mobil: 2921 7710 Sekretær Nadia Bartoft Lind Mail: nabl@di.dk Tlf. 3377 3309
Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest
Lokal Erhvervsvenlighed 2024: Ikast-Brande er suverænt Danmarks mest erhvervsvenlige kommune5.9.2024 10:35:50 CEST | Pressemeddelelse
13 ud af de 15 gange Dansk Industri har gennemført Danmarks største undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed har Ikast-Brande vundet. Men aldrig så suverænt som i år. Pressemeddelelse nu med to fotos til fri afbenyttelse
Ikast-Brande Kommune fastholder førstepladsen i Lokal Erhvervsvenlighed 20244.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Ikast-Brande Kommune er igen i år placeret som nummer ét i DI’s årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed – og førstepladsen er tilmed mere suveræn end nogensinde før. Det er 13. gang ud af de seneste 15 år, at kommunen indtager den fornemme førsteplads, hvilket understreger Ikast-Brandes vedvarende stærke indsats for at skabe optimale erhvervsvilkår. Ikast-Brande har især gjort fremskridt i kategorien ”Infrastruktur”, hvor kommunen er steget fra en 19. plads til en imponerende 2. plads. Dette viser, at kommunen har formået at forbedre sine vejnet, og erhvervslivet oplever bedre transportmuligheder for deres medarbejdere. - Tillykke igen til Ikast-Brande kommune – en imponerende førsteplads. Det er især en stor glæde at se, at Ikast-Brande Kommune har klatret fra en 19. til en 2. plads i kategorien ”Infrastruktur”. Dette viser, at kommunens investeringer i vejnet og bedre transportmuligheder virkelig har båret frugt, siger Bo Knudsen, bestyrelsesleder for DI Midt Vest. Ikast-Brand
Holstebro fortsætter sin positive udvikling4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Holstebro Kommune har igen i år formået at forbedre sig i Dansk Industris årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed.
Herning Kommune stiger til en andenplads i Lokal Erhvervsvenlighed 20244.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Herning Kommune har igen formået at forbedre sin placering i DI’s årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed og er nu rykket op til en samlet flot 2. plads. En enkelt plads højere end sidste års 3. plads. Fremgangen afspejler en fortsat styrket indsats på flere områder, selv om der også er kategorier, hvor der stadig er plads til forbedring. Herning har opnået bedste placering i kategorien ”Grøn udvikling”, hvor kommunen ligger på en 1. plads. Dette viser, at Herning fører an i bæredygtighed og grøn omstilling. Det er især erhvervslivets anerkendelse af kommunens indsats for grøn omstilling, der bringer den helt til tops. - Det er fantastisk, at Herning kan bryste sig af en 1. plads i grøn udvikling. Denne førerposition viser, at Herning er en foregangskommune inden for bæredygtighed og grøn omstilling, hvilket er medvirkende til at tiltrække fremtidens grønne investeringer til kommunen, som den jo også har haft god held med, siger Bo Knudsen, bestyrelsesleder i DI Midt Vest Hernin
Lemvig Kommune igen i top 10 over Danmarks bedste erhvervskommuner4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Lemvig Kommune fortsætter med at imponere i DI’s årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed. I år har Lemvig Kommune opnået en samlet 8. plads på ranglisten over Danmarks bedste erhvervskommuner, en mindre tilbagegang fra sidste års imponerende 4. plads, men stadig en topplacering. Lemvig har gjort bemærkelsesværdige fremskridt i kategorien ”Uddannelse”, hvor kommunen er steget fra en 11. plads til en 4. plads. Dette viser, at kommunen har formået at foretage forbedringer på dette område. - Lemvigs erhvervsindsats har stabiliseret sig i toppen af Lokal Erhvervsvenlighed. Det er glædeligt at se, og især glædeligt at Lemvig Kommunes indsats inden for uddannelse fortsætter med at bære frugt. Kommunen har formået at klatre syv pladser op i denne kategori. Kommunes fremgang med at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse viser vejen for andre kommuner, siger Bo Knudsen, bestyrelsesleder for DI Midt Vest. En stor tilbagegang ses i kategorien ”digitale rammer” og ”Infrastruktur”. På inf
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum