Samarbejde med Mødrehjælpen: Sårbare gravide og familier med nyfødte børn får ekstra støtte
Politikerne i Region Hovedstaden giver penge til at afprøve et samarbejde med Mødrehjælpen, der skal supplere den hjælp, som regionen allerede tilbyder de sårbare gravide

Fra 1. december vil Mødrehjælpen i samarbejde med Region Hovedstaden være klar til at give en ekstra hjælpende hånd til gravide og forældre, som kan være udfordret af sociale eller økonomiske problemer. Eller de kæmper måske med fysiske eller psykiske sygdomme.
”Jeg er meget optaget af, at vi inddrager civilsamfundet, hvor det giver mening, og vi kan give fx sårbare borgere en ekstra støtte. Med et samarbejde med Mødrehjælpen kan vi give støtte til gravide og familier med nyfødte børn, som kan stå i en ekstra sårbar situation i forbindelse med en graviditet og den første tid efter fødslen. Derfor har partierne bag budgetforliget 2024 besluttet at afsætte i alt 5,4 mio. kr. til et pilotprojekt med Mødrehjælpen,” siger Lars Gaardhøj (S).
Formand for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (C) understreger, at det er en naturlig forlængelse af regionens fødeplan.
”Jeg mener, at det er vigtigt, at hospitalerne er åbne overfor omverdenen. Det lægger vi også vægt på i vores nye fødeplan. Her er samarbejde med civilsamfundet som Mødrehjælpen repræsenterer netop skrevet ind, fordi vi ved, at frivillige og civilsamfundsorganisationer kan noget særligt, når det gælder indsatser for mennesker i en sårbar situation. Vi har kigget på de gode erfaringer, der er gjort i Region Syddanmark, hvor Mødrehjælpens rådgivning og specialiseret støtte er et godt supplement til den hjælp, regionen allerede tilbyder de sårbare gravide, og projektet kan bidrage til en mere helhedsorienteret hjælp og omsorg til familierne,” siger Christoffer Buster Reinhardt, som håber, at forsøget får samme gode resultater i Region Hovedstaden.
Supplerer jordemødrenes arbejde
Region Hovedstaden er i dialog med Mødrehjælpen om form og skalering af projektet. I første omgang er der afsat penge frem til udgangen af 2026.
”Sammen kan vi nu hjælpe flere sårbare børnefamilier i hovedstadsområdet til en tryg start og samtidig forebygge social ulighed i sundhed. Det glæder mig meget. Vores erfaringer i Region Syddanmark viser, at det skaber stor værdi for sårbare gravide, når vi samarbejder på tværs, fordi vi kan supplere jordemødrenes gode arbejde med støtte og rådgivning om alt fra økonomi, uddannelse og job til konflikter og usikkerhed i forældrerollen,” siger direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen.
Desuden tilbyder Mødrehjælpens socialrådgivere også konkret sparring til jordemødrene og det øvrige sundhedsfaglige personale, så de kan få konkret råd og vejledning til en specifik konsultation og viden om relevante kommunale og frivillige tilbud.
Fakta om Mødrehjælpen
- Mødrehjælpen er en privat, socialhumanitær organisation, der rådgiver og støtter gravide og børnefamilier i sårbare situationer. Siden 2022 har Mødrehjælpen og Region Syddanmark haft et lignende partnerskab. Flere hundrede børnefamilier har siden fået hjælp og støtte som følge af partnerskabet.
- Aftalen indebærer, at der afsættes 2,5 mio. kr. årligt til samarbejde med Mødrehjælpen omkring støtte til gravide, partnere eller nybagte forældre med behov for særlig indsats. Bevillingen afsættes fra 1. december 2024 til og med udgangen af 2026 (i alt 5,4 mio. kr.).
Kontakt:
- Region Hovedstadens presse på presse@regionh.dk eller 7020 9588
- Direktør for Mødrehjælpen Ninna Thomsen på Mødrehjælpens pressetelefon på 6196 6571
Kontakter
Region Hovedstadens presseRegion Hovedstaden
Tlf:70209588presse@regionh.dkFølg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Hjælp! Vi har brug for viden om din sundhed29.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hjælp os med at finde ud af, hvor vi skal bruge pengene og kræfterne til at forebygge sygdom og forbedre sundheden. Skal der bruges penge på særlige tilbud til de unge? Skal der skræddersys tilbud til ensomme borgere? Er der behov for bedre muligheder for fysisk aktivitet i din hjemby?
Ungeklimaråd: Region Hovedstaden skal være en grøn pioner10.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Drop engangsbrug af instrumenter på hospitalerne, giv elcykler til regionens ansatte og gå forrest i omstillingen til bæredygtigt byggeri. Det er nogle af de anbefalinger, som Ungeklimarådet i Region Hovedstaden har præsenteret for regionsrådet.
Akutbilen i Halsnæs er ude og hjælpe borgere to gange i døgnet9.4.2025 15:18:19 CEST | Pressemeddelelse
Siden sidste sommer har akutbilen fra Region Hovedstadens Akutberedskab i gennemsnit haft to daglige ture fra sin base i Halsnæs Kommune.
Regionsråd sætter gang i PFAS-undersøgelse i Kvistgård9.4.2025 07:12:05 CEST | Pressemeddelelse
Regionsrådet i Region Hovedstaden har besluttet, at det skal undersøges, om borgere i Kvistgård bliver udsat for PFAS fra plastvirksomheden, Accoats, skorsten.
Regeringens 10-års plan for psykiatri: Region H klar med regional psykiatri-plan9.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny psykiatriplan fra Region Hovedstaden skal sikre bedre hjælp til dem, der har mest brug for det. Mennesker med svær psykisk sygdom og børn og unge psykiatrien får ekstra opmærksomhed i planen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum