BASF A/S

BASF præsenterer køreplan for bæredygtig plast

Del

BASF's Performance Materials-division præsenterer en strategisk køreplan for at nå CO2-neutralitet inden 2050, hvilket placerer BASF i spidsen for den nødvendige bæredygtige transformation inden for plast.

BASF præsenterer køreplan for bæredygtig plast

”Vi ønsker at gøre det muligt for vores kunder at omstille forretningen ved at tilbyde produkter med et lavere CO2-aftryk og cirkulære løsninger. Vi arbejder gennem hele livscyklussen: fra hvordan plast produceres mere ressourceeffektivt til, hvordan anvendelsen kan forbedres og endelig hvordan plast kan få nyt liv. Køreplanen lægger fundamentet til en hurtigere transformation,” siger Martin Jung, direktør for BASF Performance Materials.

Støtte til kunder med certificerede bæredygtige løsninger
BASF har certificeret sine produktionsanlæg globalt med International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) PLUS og REDCert. De fleste anlæg er certificeret under mindst én ordning, og flere vil være certificeret inden udgangen af 2024

Ordningerne certificerer mængden af vedvarende råmaterialer. Disse vedvarende råmaterialer erstatter delvist en del af de fossile råmaterialer, der er nødvendige for produktionen i begyndelsen af værdikæden. Processen sikrer identisk produkt-kvalitet og -egenskaber. Det samme gælder for kemisk genanvendte råmaterialer som pyrolyseolie fra brugte bildæk eller blandet plastaffald.

”Størstedelen af vores produktportefølje er i dag baseret på vedvarende råmaterialer med et lavere eller endda nul CO2-aftryk. BASF ønsker at støtte kunderne så tidligt som muligt på deres rejse for at nå bæredygtighedsmål, og vi tilbyder forskellige cirkulære muligheder,” siger Matthias Scheibitz, Sustainability Manager hos BASF Performance Materials.

Innovation sammen med kunderne
BASF Performance Materials skaber løsninger sammen med kunder og partnere. Det er grundlaget for hele arbejdet med bæredygtighed i plastindustrien.

”For os er det vigtigt at tilbyde vores kunder kommercielle og markedsklare bæredygtige løsninger og også inspirere dem med, hvad der faktisk er muligt i dag,” siger Martin Jung.

Cirkularitet skal indlejres i designfasen af produkterne. For eksempel har BASF Performance Materials for nylig udviklet en innovativ teknologi til polyuretanskum (PU), der muliggør forenklet og skalerbar genanvendelse. De første prototyper af bilrat, der bruger denne nye teknologi, blev for nylig præsenteret i Europa og Kina.

Siemens SIRIUS 3RV2-kontakten er det første elektriske sikkerhedsprodukt, der indeholder komponenter fra massebalanceret plast, hvor fossilt råmateriale i begyndelsen af værdikæden er erstattet af biomethan fra vedvarende kilder som f.eks. landbrugsaffald. På samme måde samarbejder BASF med Mercedes-Benz om dørhåndtag og kofangere, hvor pyrolyseolie fra brugte bildæk og biometan fra organisk affald erstatter fossile råmaterialer i produktionen af disse plastmaterialer.

Samarbejderne er eksempler på, at en bæredygtig fremtid med plast er inden for rækkevidde.

For mere information om BASF's arbejde med bæredygtig plast.

Om BASF's Performance Materials-division
BASF's Performance Materials-division skaber produkter i samarbejde med kunder over hele verden for at bringe innovationer til fire store industrisektorer - transport, forbrugsvarer, industrielle applikationer og byggeri. Vores forskning og udvikling fokuserer på alle faser af plastens rejse: Fremstilling, brug og genbrug. I 2023 havde Performance Materials en omsætning på 7,2 milliarder EUR. Læs mere på www.performance-materials.basf.com.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Martin Jung, President BASF Performance Materials
Martin Jung, President BASF Performance Materials
Download

BASF A/S

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. Omkring 112.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til vores kunders succes. Vores kunder finder man i næsten alle brancher og lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care og Agricultural Solutions. I 2023 havde BASF en omsætning på EUR 68,9 milliarder. Læs mere på www.basf.dk

BASFs kontor i København

Følg pressemeddelelser fra BASF A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BASF A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye