Finans Danmark

Stærk dansk økonomi giver bankerne sund indtjening

Del

De danske bank- og realkreditkoncerner præsterer fortsat solidt, bl.a. som følge af en stærk dansk økonomi. Egenkapitalforrentningen udgjorde 12,9 pct. i første halvår 2024. Det er lidt over niveauet fra samme periode sidste år, men på samme niveau som den seneste top i 2017. Det viser Finans Danmarks analyse af regnskaberne for første halvår 2024.

De seneste halvårsregnskaber viser, at de danske banker fortsat har en sund indtjening. De største danske bank- og realkreditkoncerner har i første halvdel af i år samlet set øget forrentningen af egenkapitalen fra 12,4 pct. i samme periode sidste år til 12,9 pct. Det dækker over en styrket indtjening på 29,2 mia. kr. i første halvår, som skal sættes i forhold til en yderligere opbygget egenkapital. Egenkapitalen er nu på 469 mia. kr. ved udgangen af første halvår 2024 mod 443 mia. kr. ved udgangen af første halvår 2023.

Den gunstige udvikling skyldes primært nettorenteindtægterne, der bl.a. har rod i det fortsat høje renteniveau. Hertil kommer, at dansk økonomi generelt er stærk. Danske virksomheder står trods det fortsat høje renteniveau stærkt, de danske husholdninger er robuste, og den høje beskæftigelse i Danmark bidrager til økonomisk stabilitet. Det medfører bl.a., at bankernes nedskrivninger på udlån fortsat er meget lave.

"De lave nedskrivninger og gunstige markedsvilkår har bidraget til en robust indtjening i første halvår af 2024. Det er vigtigt, at banker og realkreditinstitutter står på et solidt økonomisk fundament. Det er nødvendigt for at kunne tiltrække kapital og investere i nye innovative teknologier, produkter og bedre kundeservice. Det er forudsætningen for at kunne give investorerne, som bl.a. tæller mange almindelige danskere, et afkast af deres penge", siger Ane Arnth Jensen, konstitueret administrerende direktør i Finans Danmark.

Læs hele nyheden her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye