Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Nye anbefalinger: Sådan kommer myndigheder i gang med forsyningssikkerhed

Del

Globale kriser, nedbrud i it-systemer, mangel på medicin og andre forstyrrelser i vores forsyningskæder. Aldrig har det været vigtigere, at danske myndigheder tager forsyningssikkerhed alvorligt. Derfor kommer Styrelsen for Forsyningssikkerhed nu med konkrete anbefalinger til, hvordan myndighederne kan stå endnu stærkere til den næste krise.

Farver tråde
Farver tråde Colourbox

Hovedfokus er på forberedelse. Altså at myndighederne er velforberedte, inden en krise skulle ramme. Det kræver, at man har styr på de vigtigste ressourcer, sårbarheder og har en solid plan for, hvordan man både kan stå stærkt til hverdag og i en krise.

Vigtige ressourcer kan altså være alt lige fra vand, el og varme, til mikrochips, IT-systemer, standere til biometri, medicin, kanyler, værnemidler eller fødevarer. Det myndigheden skal have styr på, for at kunne løfte sit sektoransvar.

Anbefalingerne er udviklet på baggrund af samtaler om best-practice og med inputs fra flere statslige myndigheder, førende forskere inden for forsyningssikkerhed samt flere store og mellemstore virksomheder i den private sektor.

Derudover har styrelsen draget erfaringer af rådgivningsforløb med blandt andet Kriminalforsorgen, Udlændingestyrelsen og Fødevarestyrelsen.

83 % af danske virksomheder og myndigheder ønsker at styrke deres forsyningssikkerhed. Det viser en stor undersøgelse som Styrelsen for Forsyningssikkerhed præsenterede for nyligt.

Fg. direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Henrik F. Brodersen siger:

”Forsyningssikkerhed er aktuelt, vigtigt og relevant for offentlige myndigheder. Det er en ny virkelighed, som man må og skal forholde sig til. Vi har allerede rådgivet flere myndigheder lige fra fængsler til Fødevarestyrelsen, men vi vil gerne hjælpe endnu flere. Derfor arbejder vi også målrettet på at nå ud til endnu flere statslige myndigheder, så vi kan hjælpe dem til en stærkere forsyningssikkerhed. Og til de som tænker, at det ikke gælder dem, kan jeg bare sige: Det er relevant – også for jer.”

Anbefalingerne er generelle og kan tjene som inspiration, for hver myndighed og sektor vil have forskellige behov og udfordringer alt efter f.eks. forskellig lovgivning, eller hvor afhængige de er af den private sektor.

Læs alle anbefalingerne her.

Nøgleord

Kontakter

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Ministeriet for Samfundssikkerhed og Beredskab. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Fakta om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed rådgiver og hjælper statslige myndigheder med at identificere deres kritiske ressourcer, kortlægge forsyningskæder, analysere potentielle sårbarheder og udarbejde handleplaner.

Styrelsen udarbejder også bl.a. analyser af dansk forsyningssikkerhed, såsom af strategiske afhængigheder, tværgående sårbarheder og scenarieanalyser. Styrelsen udgav den 22. august 2024 undersøgelsen Forsyningssikkerhed for samfundets vigtigste funktioner, som viser, hvordan det står til med forsyningssikkerheden hos en lang række private virksomheder og offentlige myndigheder.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Regeringen lancerer ny strategi for forsyningssikkerhed11.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Store globale kriser som covid-19 og krigen i Ukraine har vist, at varer og ressourcer kan være svære at få til Danmark under kriser. I den globale handel er vi på nogle områder blevet for afhængige af enkelte lande. Det gør os sårbare. Derfor skal alle de statslige myndigheder med ansvar for landets vigtigste funktioner fremover have mere fokus på, hvor der kan opstå problemer med forsyningen. Det skal være med til at sikre, at vores samfund også kan fungere under fremtidige kriser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye