Aarhus Universitetshospital er rangeret som det 12. bedste 'smart hospital' ud af 350 hospitaler i verden
I det amerikanske nyhedsmagasin Newsweeks årlige rangering af verdens bedste hospitaler inden for digitalisering ligger Aarhus Universitetshospital nummer 12 ud af 350 hospitaler på verdensplan. Det er den bedste placering blandt danske hospitaler og nummer 2 i Europa.
Rangeringen laves i et samarbejde med dataanalysefirmaet Statista og dækker over de hospitaler, som er særligt gode til at bruge data og teknologi i daglige hospitalsopgaver og til behandling af patienter.
Siden 2021 er Aarhus Universitetshospital gået fra en 19., via en 15., til en nu 12. plads på listen og af de europæiske hospitaler rangerer AUH som det næstbedste. Kun overgået af tyske Charité Universitetshospital.
- Vi har behov for moderne teknologi i en tid hvor der er pres på sundhedsvæsenet. Som noget af det nyeste ser vi kunstig intelligens spille en rolle i flere og flere kliniske sammenhænge. Det er vigtigt for os at arbejde innovativt med teknologi, og derfor er det igen i år en dejlig anerkendelse at se, at vi ligger blandt verdens mest smarte hospitaler, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.
Et eksempel på brugen af netop kunstig intelligens er, at AUH afprøver AI-teknologi på røntgenbilleder. Billeder af knoglebrud bliver ”set” af en ny AI-teknologi, ud over at de altid også bliver set af en læge. Teknologien er fodret med rigtig mange røntgenbilleder af knoglebrud, og derfor kan den udpege områder på et nyt røntgenbillede, som skal nærstuderes.
Værktøjet kan ikke stå alene, men hjælper lægen med at spotte knoglebrud på røntgenbilleder. Håbet er, at det giver hurtigere diagnose, og derfor i sidste ende en kortere ventetid for patienterne.
BAGGRUND FOR KÅRINGEN
Udvalgte tiltag der ligger til grund for 12. pladsen
Statista lægger en række konkrete tiltag på AUH til grund for placeringen:
- Brug af AI i billeddiagnostik
- Brug af klinisk beslutningsstøtte i form af personlig medicin
- Brug af medicinrobot til at levere individuelt pakket medicin
- Brug af VR til træning/uddannelse af personale og støtte til patienter med angst
- Brug af 3D-print i forberedelsen til operationer
Digital tilgang bag 12. pladsen
Samtidig lægges der i vurderingen vægt på tilgængelighed, integration, brugertilfredshed og vellykket implementering af allerede eksisterende løsninger:
- Tværfaglig Elektronisk Patient Journal har integrationer til radiologi, patologi, laboratoriesystemer og telemedicin
- Telemedicinske løsninger er tilgængelige for både patient og fagperson på mobil og pc
- Velfungerende ”patient portal” ifm. sundhed.dk
- Kliniske hjemmearbejdspladser
- Vi vurderer patienttilfredshed og medarbejdertilfredshed (LUP og TULE) og deler viden derfra bredt
- Vi evaluerer nye tiltag struktureret
Kontakter
Mai BakmandKommunikationsmedarbejderLedelse og Kommunikation
Tlf:2361 7499mabakm@rm.dkBilleder
Links
Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital er et komplet hospital på højeste internationale niveau med alle lægefaglige specialer samlet under ét tag.
Aarhus Universitetshospital ledes af en hospitalsledelse, som består af en hospitalsdirektør, en lægefaglig direktør og en sygeplejefaglig direktør.
Aarhus Universitetshospital har hvad der svarer til ca. 9.700 fuldtidsstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital
Metabolisk syndrom påvirker overlevelsen for brystkræftoverlevere10.1.2025 14:07:04 CET | Pressemeddelelse
Forstyrrelse i kroppens forbrænding af fedt og sukker er forbundet med større risiko for tilbagefald og død hos personer, som har haft brystkræft.
Operationen bliver mere skånsom på ny operationsstue med røntgenudstyr20.12.2024 08:29:21 CET | Pressemeddelelse
De første karkirurgiske patienter er blevet behandlet på en ny hybridstue på Aarhus Universitetshospital
Eksperter er enige: Behandling af tuberkulose hos migranter kan blive bedre19.12.2024 12:41:22 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt ekspertpanel sætter fokus på, hvordan migranter i Europa kan beskyttes bedre mod tuberkulose og få bedre behandling.
Fæcestransplantation giver nyt håb for diabetespatienter med svære maveproblemer19.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
"Det ligner et gennembrud," siger professor om dansk studie, der viser lovende resultater for en ny behandling mod diabetisk gastroenteropati.
Patienter får revolutionerende sygehusbehandling derhjemme18.12.2024 08:21:20 CET | Pressemeddelelse
På få år er fæcestransplantation blevet transformeret fra en kompliceret behandling på hospitalet til en enkel behandling, som kan foregå derhjemme. Det sparer både hospital og patienter for tidskrævende hospitalsbesøg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum