Furesø Kommune

Furesø topper ny undersøgelse: Bedst til at sikre virksomheder arbejdskraft

Del

Furesø Kommune ligger nummer 1 i ny undersøgelse fra Dansk Erhverv. Undersøgelsen afdækker, hvor gode kommunerne er til at hjælpe virksomheder med at sikre arbejdskraft.

Furesø Kommune er netop blevet kåret som den førende kommune i Danmark, når det kommer til at hjælpe virksomheder med at sikre den nødvendige arbejdskraft.
Furesø Kommune er netop blevet kåret som den førende kommune i Danmark, når det kommer til at hjælpe virksomheder med at sikre den nødvendige arbejdskraft. Furesø Kommune

Furesø Kommune er netop blevet kåret som den førende kommune i Danmark, når det kommer til at hjælpe virksomheder med at sikre den nødvendige arbejdskraft. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv. Den afdækker blandt andet de danske kommuners evner til at understøtte virksomhedernes rekrutteringsmuligheder.

"Vi er meget stolte over denne placering. Det viser, at vores jobcenter leverer en virkelig god indsats. Vi har et stærkt og tæt samarbejde med erhvervslivet, og vores jobcenter spiller en central rolle ikke kun i forhold til at sikre, at virksomhederne hurtigt kan få adgang til den arbejdskraft, de har brug for, men også i at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet med at komme i job. Det er en indsats, der både styrker arbejdsmarkedet og skaber muligheder for flere," fortæller formand for Beskæftigelse og Erhverv, Helle Vallentin (Ø).

I 2022 var deltog Furesøs Jobcenter sammen med 55 andre jobcentre i projektet ”Afklaringspuljen af langtidsledige kontanthjælpsmodtagere.” Her havde Furesø Jobcenter den højeste jobeffekt i Danmark.

Dansk Erhverv har i undersøgelsen fra 2024 set på syv statistiske indikatorer og to spørgeskemaindikatorer for at vurdere, hvor godt kommunerne klarer sig med at sikre arbejdskraft til erhvervslivet. Samlet set er Furesø den kommune, der i gennemsnit placerer sig højest på tværs af alle indikatorerne under rammevilkåret adgang til arbejdskraft.

Effektiv rekruttering gennem jobcentret

En af spørgeskemaindikatorerne er virksomhedernes tilfredshed med kommunens indsats med at formidle ledige som arbejdskraft til virksomheden. Netop dette område er der fokus på i Furesø, fortæller Niels Bjerre Degn (A), næstformand i Beskæftigelse og Erhverv:

"Jobcentret har udviklet et enkelt og effektivt rekrutteringskoncept, som flere og flere virksomheder benytter sig af. Det sparer tid og ressourcer for virksomhederne, og vi ser mange vellykkede match mellem ledige kandidater og virksomheder. Det er blandt andet denne form for samarbejde, der er med til at gøre Furesø til et attraktivt sted for virksomheder".

Jobcenter Furesø tilbyder virksomheder et fleksibelt rekrutteringskoncept, hvor jobcentret står for hele processen. Det indebærer blandt andet en grundig screening af kandidater i forhold til faglige kvalifikationer, motivation og match med virksomheden. Jobcentrets virksomhedsteam præsenterer herefter relevante kandidater for virksomheden til en kort samtale, hvorefter virksomheden vælger den eller de kandidater, den ønsker at se til en uddybende samtale eller ansætte.

Jobcentrets indsats har resulteret i flere hundrede jobplaceringer om året hos lokale virksomheder. I 2023 kom 288 borgere i ordinære job via rekrutteringen, mens 136 kom i fleksjob. I 2024 er indtil videre 190 borgere kommet i ordinære jobs mens 69 er kommet i fleksjob via ordningen.

Læs hele rapporten fra Dansk Erhverv her: Forudsætninger for regional vækst 2024: Find din kommune på listen (danskerhverv.dk)

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Furesø: Enigt Byråd bag toårigt budgetforlig20.9.2024 09:43:58 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 19. september er der indgået en aftale om et toårigt budget for Furesø. Byrådets partier er enige om fortsat at prioritere gode rammer for børn, ældre og borgere med behov for støtte. Samtidig lægges vægt på natur og klima bl.a. med en god kollektiv trafikbetjening. Endelig lægger aftalepartierne vægt på, at Furesø også fremover skal være en kommune med gode kultur-, idræts- og fritidstilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye