SSI er klar til efterårets vaccinationsindsats
Statens Serum Institut (SSI) er i fuld gang med at udsende invitationer til vaccination mod influenza og covid-19 til alle, der er fyldt 65 år. SSI sikrer også, at vaccinerne leveres, så vaccinationsstederne er klar den 1. oktober, hvor vaccinationsperioden begynder.

Statens Serum Institut (SSI) er sammen med de øvrige sundhedsmyndigheder godt i gang med forberedelserne til efterårets vaccinationsindsats. I løbet af september vil alle, der er fyldt 65 år, modtage et tilbud om gratis vaccination mod influenza og covid-19. I invitationsbrevet fremgår det, hvor og hvordan man kan blive vaccineret.
SSI sender ikke kun invitationer, men håndterer og leverer også vaccinerne til de mange vaccinationssteder. Derudover overvåger SSI smitten i samfundet, vaccinationstilslutning og effekt af vaccinerne.
SSI sørger for, at vaccinerne kommer sikkert frem
SSI spiller en central rolle i planlægningen og gennemførelsen af vaccinationsudrulningen. SSI har ansvaret for lagerføring og distribution af vaccinerne til de regionale aktører og samarbejdspartnere under hele vaccinationsudrulningen.
Vaccinerne til vaccinationsprogrammet leveres af producenten til SSI på Amager. Her sikrer medarbejdere, at vaccinerne optøs, sorteres og pakkes korrekt. Vaccinerne bliver derefter fragtet sikkert frem i kølebiler til de mange vaccinationssteder i hele landet.
Overvågning af smitten og vaccinationsindsatsen
SSI overvåger både effekten af vaccinerne og smitten med influenza og covid-19. Forekomsten af influenza og covid-19 varierer i løbet af året, men der er oftest mest smitte i løbet af efteråret og vinteren. Det er særligt ældre over 65 år, gravide og personer med en række kroniske sygdomme og tilstande, som har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved influenza og covid-19. Disse personer tilbydes derfor vaccination.
”I forbindelse med sæsonstart d. 1. oktober skalerer vi op for overvågningen af covid-19 og influenza. Det gør vi for at være klar, når smitten kommer. Vi sørger samtidig for at kommunikere data fra overvågningen ud på vores hjemmeside, så alle kan følge med i udviklingen, og sundhedsvæsenet kan forberede sig, når smitten stiger,” fortæller Bolette Søborg, der er overlæge og sektionsleder på SSI.
På SSIs hjemmeside, kan du læse mere om vaccination mod influenza og covid-19.
Sådan bliver du vaccineret
Vaccinationsperioden begynder den 1. oktober og slutter den 20. december. I år er det muligt at blive vaccineret i et regionalt vaccinationscenter eller hos Danske Lægers Vaccinations Service.
Alle personer, der er fyldt 65 år, modtager et invitationsbrev med mere information. Brevet sendes enten via Digital Post eller som fysisk brev.
Personer under 65 år med kronisk sygdom eller særlige tilstande, der medfører særlig risiko for alvorlig sygdom ved covid-19 eller influenza, modtager ikke invitationsbreve, men kan fra den 26. september bestille tid til vaccination på vacciner.dk
Du kan læse mere om efterårets vaccinationsindsats på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: Vaccination mod influenza og covid-19 | Sundhedsstyrelsen.
Kontakter
Statens Serum Instituts pressetelefon
Tlf:+45 2260 1123presse@ssi.dkOm Statens Serum Institut
Statens Serum Institut (SSI) er et institut under Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Vi forebygger og bekæmper infektionssygdomme og medfødte sygdomme gennem forskning, overvågning, diagnostik og rådgivning.
Vi stræber mod at være en internationalt førende forsknings- og beredskabsorganisation, der styrker menneskers og dyrs sundhed.
Vi er cirka 1.000 medarbejdere på SSI, og vi spænder vidt, hvad angår faggrupper. Vi beskæftiger blandt andet læger, dyrlæger, ingeniører, epidemiologer, statistikere, laboranter, og økonomer.
Følg pressemeddelelser fra Statens Serum Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Statens Serum Institut
Færre blev ramt af farlig lungebetændelse i 20243.7.2025 13:15:42 CEST | Pressemeddelelse
Smitten med legionærsygdom i Danmark faldt en smule sidste år, men knap 300 personer fik stadig den potentielt dødelige lungebetændelse. Statens Serum Institut advarer især sårbare ældre og personer med lungesygdom.
Nyt studie: Mors kost kan påvirke barnets risiko for diabetes2.7.2025 10:15:43 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning viser, at en kost med inflammationsfremmende fødevarer under graviditeten kan øge risikoen for, at barnet udvikler type 1-diabetes.
Godt nyt for gravide: Infektioner påvirker ikke barnets intelligens26.6.2025 14:40:27 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt studie af over 270.000 danske børn finder ingen sammenhæng mellem almindelige infektioner under graviditeten og barnets kognitive evner.
Nyt studie om næsebakterier: Kan vi forebygge alvorlige infektioner?19.6.2025 12:56:55 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Statens Serum Institut (SSI) afslører, hvordan bakterier i næsen opfører sig, og hvordan de kan hjælpe med at holde farlige infektioner med fx stafylokokker i skak. Det kan få betydning for fremtidens infektionsforebyggelse.
Fremtidens trusler til debat: Eksperter understreger alvoren12.6.2025 18:59:42 CEST | Pressemeddelelse
Nye pandemier og klimaforandringer vil udfordre folkesundheden i fremtiden, og truslerne skal tages alvorligt og håndteres. Det var budskabet, da Statens Serum Institut (SSI) torsdag inviterede til debat med deltagelse af førende eksperter på området.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum