Kriminalforsorgen

Forbedrede besøgsforhold på vej i fængsler og arresthuse

Del

22 konkrete initiativer er på vej for at forbedre forholdene omkring besøg i fængsler og arresthuse. Det sker efter input fra pårørende og advokater.

Billede fra børneværelse i besøgslejlighed på Herstedvester Fængsel
Billede fra børneværelse i besøgslejlighed på Herstedvester Fængsel Kriminalforsorgen

En digital løsning, som skal gøre det nemmere for pårørende at booke besøg, mere information målrettet børn om, hvordan besøg helt lavpraktisk foregår, og flere fysiske aktiviteter til børn. Efter input fra pårørende og advokater igangsætter kriminalforsorgen nu 22 konkrete initiativer, der skal forbedre forholdene omkring besøg i landets fængsler og arresthuse.

Direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen, glæder sig over arbejdsgruppens anbefalinger og ser frem til at inddrage eksterne parter endnu mere fremover.

  • Jeg er utrolig glad for, at det her samarbejde med pårørende og advokater har resulteret i helt klare, konkrete anbefalinger, som spænder meget bredt. Jeg håber, at både advokater, pårørende og indsatte kan mærke, at besøgsoplevelsen i kriminalforsorgens institutioner forbedres, når vi har gennemført de her initiativer.

Besøgsarbejdsgruppen blev nedsat i oktober sidste år efter en periode, hvor eksempelvis besøg og booking af besøg i Vestre Fængsel havde været udfordret.

Arbejdsgruppen består ud over kriminalforsorgen af repræsentanter fra pårørendeforeningen SAVN og advokater, som oplever, hvordan besøgsoplevelsen føles udefra. Arbejdsgruppen udarbejdede 41 konkrete forslag til, hvordan man fra kriminalforsorgen kan forbedre forholdene omkring besøg.

Kriminalforsorgen har besluttet allerede i år at igangsætte arbejdet med 22 af de konkrete anbefalinger, ligesom kriminalforsorgen vil undersøge muligheden for at gennemføre de resterende anbefalinger.

Her er et par eksempler på anbefalinger fra besøgsarbejdsgruppen, som kriminalforsorgen påbegynder allerede i 2024:

  • Digital løsning, som skal gøre det nemmere at booke besøg for pårørende.
  • Informationsmateriale til indsatte og pårørende om besøgsprocedurer og afvikling af besøg.
  • Bedre tilgængelig information på kriminalforsorgens hjemmeside om, hvordan besøg foregår – også på engelsk.
  • Forsøg med at behandle besøgsanmodninger digitalt i stedet for manuelt.
  • Ændrede bookingtidspunkter for besøg, så der er flere uden for normal arbejdstid.
  • Fastholde fokus på aktiviteter for større børn, som besøger pårørende i fængslet.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye