DI - Dansk Industri

Lokal erhvervsvenlighed 2024: Tre danske mestre i fremgang

Del

Kommunerne Næstved, Nordfyn og Sønderborg har gennemført det lange seje træk fra den absolutte bund til toppen af Dansk Industris store årlige undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed. I dag blev de tre kommuner hædret med prisen ”Dansk Mester i fremgang”.

Som noget ekstraordinært i år hædres Sønderborg, Næstved og Nordfyns kommuner for deres stabile fremgang på ranglisten gennem mange år. Erhvervs- og medlemsdirektør Emil Fannikke Kiær er imponeret over indsatsen. Foto: Sif Meincke.
Som noget ekstraordinært i år hædres Sønderborg, Næstved og Nordfyns kommuner for deres stabile fremgang på ranglisten gennem mange år. Erhvervs- og medlemsdirektør Emil Fannikke Kiær er imponeret over indsatsen. Foto: Sif Meincke.

Dansk Industri (DI) offentliggør i morgen aften den årlige store undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed. Men som noget ekstraordinært i år hædres Sønderborg, Næstved og Nordfyns kommuner for deres stabile fremgang på ranglisten gennem mange år. De tre kommuner har gennem mange års hårdt arbejde og målrettet satsning taget rejsen fra bunden til toppen af ranglisten.

- Vi hylder hvert år de kommuner, som ligger i toppen af ranglisten. Men i lige så høj grad vil vi i år hylde de kommuner, som fra et udgangspunkt i bunden har taget erhvervslivets udfordringer alvorligt, lyttet og handlet og på den måde er kravlet stille og roligt op ad listen. Helt op i førerfeltet. Jeg er virkelig imponeret over indsatsen i Næstved, Sønderborg og Nordfyns kommuner, siger Erhvervs- og medlemsdirektør i DI Emil Fannikke Kiær.

Næstved tog bundplaceringen blandt Danmarks kommuner i undersøgelsens første år 2010 – i år hopper de gennem seriøst samarbejde med de lokale virksomheder op på en 15.-plads. Sønderborg ramte sidstepladsen i 2015 og har nu blandt andet via erhvervshandleplanen "Sådan skaber vi erhvervsservice i topklasse i Sønderborg Kommune" arbejdet sig op på en flot 6.-plads. Og Nordfyns Kommune har fra en plads tæt på den absolutte bund som nummer 85 i 2012 rykket sig år for år til en smuk 7. plads i seneste undersøgelse.

- De tre kommuners vedholdende arbejde er et fremragende eksempel på, hvordan målrettet indsats og samarbejde med virksomhederne kan skabe positive forandringer, der fører til job, vækst og velfærd i kommunerne. Jeg håber, at de inspirerer andre kommuner til at følge deres eksempel, siger Emil Fannikke Kiær.

Fælles for de tre mestre i fremgang er, at de i høj grad har forbedret information og kommunikation med virksomhederne.

Undersøgelsen, Lokal Erhvervsvenlighed, består af svar fra i gennemsnit 82 virksomheder i hver kommune på et spørgeskema med 22 spørgsmål samt 37 statistiske indikatorer.

Hvor og hvornår?

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7479 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

 

 

Kontakter

Yderligere opylninger fås hos presserådgiver Lars Bøgeskov på tlf. 2236 3138.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye