DI Hovedstaden

Erhvervsvenligheden halter i Halsnæs Kommune

Del

Halsnæs Kommune rykker ni pladser frem i Dansk Industris årlige måling af erhvervsvenligheden i landets kommuner. I 2024 placerer Halsnæs sig som nr. 80 ud af 91 kommuner.

- Vi har en god dialog med Halsnæs Kommune, og jeg glæder mig over, at dialogen begynder at bære frugt. Der er dog fortsat en række områder, hvor der er behov for at styrke erhvervsvenligheden, herunder på infrastruktur og transport. Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med kommunen for at sikre, at virksomhederne får de bedst mulige betingelser, siger Jørgen Simonsen, bestyrelsesleder i DI Byggeri Nordsjælland.

Inden for sagsbehandlingsområdet er Halsnæs Kommune blevet bedre, hvilket bl.a. kommer til udtryk i sagsbehandlingstiderne for byggesager.

- Halsnæs Kommune fortjener ros for deres indsats i at reducere sagsbehandlingstiderne for byggesager. Hurtigere og mere effektiv byggesagsbehandling er afgørende for virksomhedernes muligheder for at optimere deres tid og planlægning, så fremgangen er et skridt i den rigtige retning, siger Jørgen Simonsen.

I Halsnæs Kommune vælger 29 pct. af de unge vælger en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Det er den højeste andel af alle hovedstadskommuner, og giver en 12. plads på landsplan.

- Det er meget positivt at se, at så mange unge i Halsnæs Kommune vælger en erhvervsuddannelse. Virksomhederne har brug for flere faglærte medarbejdere, og de unge i Halsnæs går foran på dette område. Det vil vi gerne kvittere for, siger Jørgen Simonsen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

- 7.479 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

- Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

- 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De syv kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For mere information:

Ditte Rieland, presserådgiver i DI, tlf. 2246 7822 

Jørgen Simonsen, bestyrelsesleder i DI Byggeri Nordsjælland, tlf. 4050 2640 

Ron Amir, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2321

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

DI: Hvor skal de ældre i Storkøbenhavn bo?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Tårnby, Rødovre, Herlev og Gladsaxe kommuner steget med mindst 40 procent, viser nye tal. I Ishøj og København er stigningen helt oppe på over henholdsvis 50 og 60 procent. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne i hovedstadsområdet allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI Hovedstaden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye