headspace Family er nu åbent: Tilbuddet skal hjælpe børn og unge i mistrivsel ved at støtte deres pårørende
I fem kommuner er der nu åbent til det nye gratis samtaletilbud headspace Family, som skal øge trivslen hos børn og unge i alderen 12-25 år ved at støtte og hjælpe de pårørende. Her vil frivillige med egne erfaringer som pårørende til en ung i mistrivsel – foruden erfarne fagfolk – helt unikt stå for hjælpen. Indsatsen er støttet af Nordea Fonden samt en række andre fonde.

8 ud af 10 danskere mener, at der mangler hjælp til familier, hvor børn og unge mistrives. Det viser en undersøgelse foretaget af Verian på vegne af headspace Danmark.
Flere og flere pårørende til børn og unge i alderen 12-25 år, der mistrives, henvender sig ligeledes til headspace Danmark for at få hjælp og støtte, ligesom "relationer til familien" er det emne, som dominerer i samtalerne med de unge.
For at tage hånd om denne udfordring har headspace Danmark nu slået dørene op til det nye samtaletilbud headspace Family, som skal sikre, at de unges trivsel øges ved at give familier og pårørende den støtte og vejledning, de har brug for.
I fem kommuner landet over vil headspace Family hjælpe de unge i alderen 12-25 år, der mistrives, ved at tilbyde gratis, fortrolige og lettilgængelige samtaler til deres pårørende. De fem kommuner, hvor tilbuddet flytter ind i de eksisterende headspace-lokaler, er Helsingør, Holbæk, Guldborgsund, Aarhus og Faaborg-Midtfyn.
"Vi ved, at forældre og andre pårørende ofte kan føle sig alene med deres bekymringer og spørgsmål. Med headspace Family skaber vi et trygt og fortroligt rum uden ventetider og krav om dokumentation. Vores mål er at styrke de pårørendes mulighed for at støtte den unge i en udfordrende tid. Skal vi hjælpe den unge, skal rammerne i deres liv fungere," udtaler Poul Nyrup Rasmussen, tidl. statsminister og stifter af Det Sociale Netværk/headspace Danmark.
Det nye samtaletilbud tager udgangspunkt i elementer fra peers-metoden, hvor frivillige med egne levede erfaringer bruger sig selv aktivt i samtalerne. En metode med veldokumenteret positiv effekt, som for første gang i Danmark bliver udrullet i et civilsamfundstilbud målrettet familier og pårørende.
"Med afsæt i vores mere end 10 års erfaring fra ungerådgivning i headspace glæder vi os over også at kunne støtte de unge gennem forældre og pårørende. Vi ved, at mistrivsel hos en ung kan påvirke hele familien – og den anden vej rundt. headspace Family er derfor et skridt på vejen mod at sikre bedre trivsel for de unge," siger Poul Nyrup Rasmussen.
Intet emne er for stort eller for småt
I headspace Family kan man henvende sig med alt fra hverdagsbekymringer til komplekse og svære udfordringer. Dette kan være fx konflikter, forventninger, skolevægring, teenagelivet osv. Intet emne er for stort eller for småt.
"Med afsæt i den unges relation til familien eller de pårørende hjælper vi med at finde den bedste vej i situationen. Ved hjælp af nysgerrige spørgsmål og åben dialog finder vi mulige nye veje at gå ud fra devisen om, at ethvert menneske er ekspert i sit eget liv," siger Tine Broomé, projektleder i headspace Family.
I headspace Family tilbydes både fysiske samtaler, telefonsamtaler og videosamtaler. Pårørende til unge i alderen 12-25 år, der mistrives, kan booke en samtale i headspace Family via SMS, opkald eller mail.
Find dit lokale headspace Family-center, og book en samtale her: https://headspace.dk/hs-family-book-en-samtale/
headspace Family er støttet af Nordea-Fonden med 12 mio. kr. samt Sagitta Charity Foundation, Salling Fondene, Nine United Fond, Jascha Fonden, Bestseller Foundation og KG Fonden.
Læs mere om projektet her: https://headspace.dk/hvad-er-headspace-family/
Nøgleord
Kontakter
Tine BrooméProjektleder
Tlf:2597 2462tb@headspace.dkThomas FaarupPressemedarbejder
Tlf:92923731thf@detsocialenetvaerk.dkheadspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.
Siden starten i 2013 har headspace rådgivet omkring lige over 75.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og videorådgivning og korte kontakter i forbindelse med udgående aktiviteter. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 257.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser.
Følg pressemeddelelser fra headspace
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra headspace
headspace Danmark har åbnet center i Næstved24.3.2025 14:07:49 CET | Pressemeddelelse
Dørene er nu slået op til nyt headspace-center i Næstved, hvilket betyder, at områdets børn og unge har lettere adgang til gratis og anonym rådgivning i trygge rammer.
headspace Danmark har slået dørene op til center på Møn17.3.2025 11:54:08 CET | Pressemeddelelse
Nu kan Møns unge mellem 12-25 år komme i headspace, et gratis og anonymt samtaletilbud uden ventetider.
Ny forskning: Unge får bedre trivsel af at komme i headspace – især de mest udsatte25.2.2025 10:16:43 CET | Pressemeddelelse
Forskere konkluderer, at headspace Danmark øger trivslen, især blandt de mest udsatte, og kan potentielt forebygge psykisk sygdom – en indsats, som Trivselskommissionen fremhæver som en del af løsningen på unges mistrivsel.
Inner Wheel samler ind til headspace Danmark20.2.2025 13:51:04 CET | Pressemeddelelse
Inner Wheel samler hele 2025 ind til headspace Danmark for at fremme unges trivsel, hvilket skydes i gang med informationsaftener under titlen ”Sammen om Danmarks Unge” den 27. februar over hele landet.
Nytænkning af hjælp til at vælge erhvervsuddannelse: Test hvad DU gerne vil blive18.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
To uger før deadline for at søge ind på erhvervsuddannelser kan unge på Hvadkanjegblive.dk fra i dag få en ny slags hjælp til at vælge den rigtige retning. Processen vendes på hovedet gennem en test, der spørger de unge, hvilken slags person de er, og hvad de har lyst til at arbejde med. Herefter får de forslag til studieretninger. Det er faglige eksperter, der har udviklet testen og afprøvet den på unge. Målet er at hjælpe til at få de unge i gang med den rette uddannelse, øge trivsel og motivation og begrænse frafald. Forældre og andre kan også med fordel tage testen, som sætter tanker i gang. Den 1. marts er der deadline for at søge ind på erhvervsskoler (EUX og EUD). Man kan vælge robotteknologi, procesoperatør, gastronomi, byggeri og over 100 andre retninger, og det er svære valg for mange unge og deres forældre. Nu får unge og deres forældre en ny slags hjælp til at teste, hvilken retning inden for erhvervsuddannelser, der passer dem bedst. Hvadkanjegblive.dk er et værktøj, der f
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum