DI Sønderjylland

Sønderborg er nu en af landets mest erhvervsvenlige kommuner

Del

Et langt og solidt arbejde på at gøre det nemmere for virksomhederne i kommunen ser nu ud til at lønne sig. Sønderborg Kommune ligger nu i topti i DI’s årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, hvor de lokale virksomheder bedømmer kommunen. Efter en flot placering sidste år, rykker Sønderborg hele 10 pladser yderligere frem og indtager nu en sjetteplads blandt landets kommuner.

Nu ligger Sønderborg ikke alene suverænt i spidsen af de sønderjyske kommuner i erhvervsvenlighed, men er også rykket op i eliten blandt danske erhvervsvenlige kommuner.

- Sønderborg Kommune har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at forbedre erhvervsvenligheden, og det bliver nu belønnet. Det er tydeligt, at en vedholdende indsats og fokus på erhvervslivets behov giver resultater, siger bestyrelsesleder for DI Sønderjylland, President, Refrigeration and Air Conditioning hos Danfoss A/S, Torben Pedersen.

Han peger blandt andet på etableringen af et fysisk erhvervsservicecenter, hvor hver af medarbejderne tager henvendelser fra virksomhederne hele vejen gennem det kommunale system, så en god løsning dermed bliver fundet. Kommunen har også sat i system med jævnligt at besøge virksomhederne med deltagelse af både politikere og embedsfolk fra kommunen.

I undersøgelsen bliver kommunerne sammenlignet inden for 10 forskellige kategorier. Sønderborg Kommune viser fremgang i flere kategorier, hvilket tydeligt afspejler kommunens brede satsning på erhvervsvenlighed.

Fremgang i grøn udvikling og brug af private leverandører
I kategorien ”Grøn udvikling” rykker Sønderborg yderligere fem pladser frem til en 5. plads, hvilket placerer kommunen blandt de allerbedste i landet. Denne kategori dækker over affaldshåndtering, energioptimering af kommunale bygninger, grønne indkøb og bæredygtig transport.

- Det er glædeligt at se, at virksomhederne anerkender kommunens indsats for den grønne omstilling. Sønderborgs mål om at blive CO2-neutral i 2029 spiller en stor rolle i denne positive udvikling, siger Torben Pedersen.

Også i kategorien "Brug af private leverandører" kan Sønderborg bryste sig af en markant fremgang fra en 62. plads i 2023 til en 26. plads i 2024.

Fortsat udfordringer på sagsbehandling
Selvom Sønderborg samlet set har rykket sig betydeligt frem, er der stadig plads til forbedringer. På sagsbehandlingsområdet er kommunen gået fra en 7. plads til en 12. plads. Det viser, at der stadig er arbejde at gøre for at optimere og effektivisere sagsbehandlingen yderligere.

- Effektiv sagsbehandling er essentiel for erhvervslivet, og vi opfordrer kommunen til fortsat at have det som et fokusområde. Dog ligger kommunen stadig ganske flot i den kategori, siger Torben Pedersen.

Stabil og forbedret dialog med erhvervslivet
Kommunen har også forbedret sin placering i kategorien ”Information og dialog med kommunen”, hvor Sønderborg rykker frem fra en 20. plads til en 13. plads. Dette viser, at kommunen har styrket sin kommunikation og samarbejde med det lokale erhvervsliv.

- Kommunikation og dialog er helt centralt for et godt erhvervsklima. Ofte kan der bag problemer, som virksomheder støder på i deres kontakt med kommunen, ligge helt naturlige årsager bag, men som netop er vigtige at få forklaret gennem god information. Vi værdsætter, at kommunen har åbne kanaler og er lyttende overfor erhvervslivets behov og udfordringer, siger Torben Pedersen.

Fakta om Lokal Erhvervsvenlighed 2024:

- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

- 7.479 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

- Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

- 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De syv kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For yderligere oplysninger kontakt:

- Konsulent i DI Sønderjylland, Gordon Trier Holm, tlf. 2949 4606, e-mail gth@di.dk

- Presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye