DI Sønderjylland

Både fremgang og udfordringer for Haderslev i erhvervsvenlighed

Del

For Haderslev Kommune gemmer der sig både positive og udfordrende resultater i DI’s årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed. Kommunens samlede placering er gået fra nr. 22 sidste år til nr. 29 i år, hvilket indikerer behovet for yderligere fokus på erhvervslivets behov, mener bestyrelsesleder for DI Sønderjylland Torben Pedersen.

Stadig ligger Haderslev Kommune lige akkurat i den gode tredjedel af landets bedste erhvervskommuner med kommunens 29. plads i DI’s undersøgelse.

- Det er klart, at Haderslev Kommune har nogle udfordringer, når det gælder virksomhedernes opfattelse af erhvervsvenligheden, men der er også områder, hvor kommunen gør det rigtig godt. Det er vigtigt, at vi bygger videre på de positive resultater og fokuserer på de områder, hvor der er behov for forbedring, siger bestyrelseslederen for DI Sønderjylland, President, Refrigeration and Air Conditioning hos Danfoss A/S, Torben Pedersen.

I undersøgelsen bliver kommunerne sammenlignet inden for 10 forskellige kategorier. Haderslev Kommune viser fremgang i flere kategorier, men har også oplevet tilbagegang i andre.

Markant fremgang i grøn udvikling
Bedst af alt har Haderslev Kommune gjort betydelige fremskridt i kategorien ”Grøn udvikling”, hvor de er gået fra en 54. plads i 2023 til en 27. plads i 2024. Det vidner om kommunens øgede fokus på bæredygtighed og miljøvenlige initiativer.

- Det er glædeligt at se, at Haderslev Kommune har gjort en indsats for den grønne omstilling. Det er et område, hvor virksomhederne virkelig efterspørger handling, vi har det også som fokus i bestyrelsen DI Sønderjylland, så det er yderst positivt, at kommunen rykker frem her, siger Torben Pedersen.

Fremgang i brug af private leverandører
Også i kategorien "Brug af private leverandører" har Haderslev gjort en markant fremgang fra en 27. plads i 2023 til en 11. plads i 2024. Dette viser, at kommunen har formået at optimere sine udbudsprocesser og samarbejdet med private leverandører.

- Det er glædeligt at se, at Haderslev Kommune aktivt arbejder på at skabe gunstige vilkår for private leverandører. Det skaber ikke kun konkurrencefordele, men det forbedrer også kvaliteten af de ydelser og produkter, der tilbydes i kommunen, siger Torben Pedersen.

Udfordringer med at tiltrække arbejdskraft
På arbejdskraftsiden ligger Haderslev Kommune nu på en 69. plads, hvilket er en tilbagegang fra 57. pladsen sidste år. Det understreger behovet for at intensivere indsatsen for at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

- Mangel på kvalificeret arbejdskraft er den absolutte største udfordring for virksomhederne. Haderslev Kommune må arbejde målrettet på at forbedre dette område, siger Torben Pedersen.

Han peger på, at mange ældre forlader arbejdsmarkedet i de kommende år, og der er ikke færre opgaver, snarere tværtimod.

- Så der er et gab mellem alt det, vi gerne vil have lavet, og dem, der skal gøre det, siger bestyrelseslederen.

Også i uddannelseskategorien er der en lille tilbagegang fra en 65. plads i 2023 til en 69. plads i 2024. Det viser, at der er behov for at øge indsatsen for at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelser.

Stabil placering i sagsbehandling
En af de positive resultater er kommunens placering i kategorien ”Sagsbehandling”, hvor Haderslev rykker frem til en 6. plads. Dette viser, at kommunen fortsat er blandt de bedste i landet til at håndtere sager effektivt.

- En god og hurtig sagsbehandling er essentiel for erhvervslivet. Haderslev Kommunes stærke placering her er meget tilfredsstillende, siger Torben Pedersen.

Fakta om Lokal Erhvervsvenlighed 2024:

- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

- 7.479 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

- Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

- 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De syv kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For yderligere oplysninger kontakt:

- Konsulent i DI Sønderjylland Gordon Trier Holm, mail gth@di.dk, tlf. 2949 4606

- Presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Sønderborg er nu en af landets mest erhvervsvenlige kommuner4.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et langt og solidt arbejde på at gøre det nemmere for virksomhederne i kommunen ser nu ud til at lønne sig. Sønderborg Kommune ligger nu i topti i DI’s årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, hvor de lokale virksomheder bedømmer kommunen. Efter en flot placering sidste år, rykker Sønderborg hele 10 pladser yderligere frem og indtager nu en sjetteplads blandt landets kommuner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye