DI - Dansk Industri

Nyt europaministerie skal sikre Danmark en større og stærkere stemme i EU

Del

Danmark får et nyt europaministerie og minister, som skal kæmpe for danske interesser i EU. Hos Dansk Industri mener man, at det øgede fokus på EU er helt afgørende i en tid, hvor EU-samarbejdet aldrig har været vigtigere, og hvor Danmark snart overtager formandskabet.

Rikke Wetendorff Nørgaard, europapolitisk chef i DI
Rikke Wetendorff Nørgaard, europapolitisk chef i DI

Europa og samarbejdet i EU er helt afgørende for Danmarks sikkerhed, udvikling og vækst. Vi står overfor store udfordringer med klimaforandringer, øget konkurrencepres fra USA og Kina og en digital omstilling i rivende udvikling. Danske virksomheder kan spille en stor og vigtig rolle, når udfordringerne skal tackles, og derfor er det godt, at regeringen skærper sit fokus på EU med et særskilt europaministerie, som forhåbentligt kan styrke det danske engagement i EU, mener DI’s europapolitiske chef.   

- Europa er under hastig forandring, og vi skal de kommende år både styrke vores forsvar og sikkerhed, sætte turbo på den grønne omstilling og kæmpe os helt i front i den teknologiske udvikling. Det er meget store udfordringer, som også rummer meget store muligheder for Danmark – og ikke mindst for danske virksomheder. Derfor er vi meget begejstrede for det helt nye europaministerie, som er et klart udtryk for et skærpet fokus fra regeringen på EU’s betydning og Danmarks rolle heri, siger Rikke Wetendorff Nørgaard, europapolitisk chef i DI, og fortsætter:

- Vi glæder os til at se, hvem der bliver den nye europaminister. Vedkommende skal kæmpe for Danmarks interesser i EU, og der venter i den grad også en stor opgave i forbindelse med det danske EU-formandskab i 2025. Vi deler regeringens ambition om en større og stærkere dansk stemme i EU, og vi ser meget frem til samarbejdet.

En af de vigtigste opgaver for den nye minister er at sikre, at EU’s konkurrencekraft bliver prioriteret højt op til og under det danske EU-formandskab, og at der sker reelle fremskridt og forandringer.

- EU er lige nu under massivt pres fra USA og Kina, hvor vækst og teknologisk udvikling bevæger sig i et helt andet tempo end i Europa. Mens den røde løber bliver rullet ud for virksomhederne i USA og Kina, bliver virksomheder i Europa mødt af kompleks EU-regulering og langsomme godkendelsesprocesser. Det skal der ændres på, hvis Europa skal undgå at sakke agterud i forhold til resten af verden. Udfordringerne vokser dag for dag, og der er mange virksomheder, der er utålmodige efter løsninger. Så vi håber, at vi hurtigt kommer til at se handling, siger Rikke Wetendorff Nørgaard.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye