Repair Cafe Gladsaxe vinder Bæredygtighedsprisen 2024

Del

Repair Cafe Gladsaxe vinder Bæredygtighedsprisen 2024 for sit initiativ med at reparere en lang række produkter. Repaircafeen udbreder også kendskab til bæredygtighed i lokalsamfundet og der er et godt fællesskab i cafeen. 

Repair Cafe Gladsaxe vandt Gladsaxe Kommunes Bæredygtighedspris 2024. Her er det Ingeborg Tang, Søren Dragsted og  Fra Just Hornbæk fra Repaircafeen sammen med borgmester Trine Græse.
Repair Cafe Gladsaxe vandt Gladsaxe Kommunes Bæredygtighedspris 2024. Her er det Ingeborg Tang, Søren Dragsted og Fra Just Hornbæk fra Repaircafeen sammen med borgmester Trine Græse.

Repair Cafe Gladsaxe er et værksted drevet af frivillige, hvor borgere kan få hjælp til at reparere defekte genstande. Det gælder alt, lige fra elektronik og græsslåmaskiner til tøj og møbler.

- Repaircafeen forlænger levetiden for en lang række produkter og på den måde bidrager cafeen til en cirkulær økonomi og er med til at reducere mængden af affald, der ender på lossepladsen. De frivillige i Repaircafeen har et godt fællesskab og har også afholdt arrangementer, hvor de har oplyst lokalsamfundet om vigtigheden af bæredygtighed. Dermed understøtter de på fineste vis Gladsaxe Kommunes mål om at fremme økonomisk- miljømæssig- og social bæredygtighed, siger borgmester Trine Græse, der overrakte vinderne et diplom på 10.000 kroner.

Repair Cafe Gladsaxe har allerede planer for, hvad pengene skal bruges til. De vil nemlig gerne udvide deres aktiviteter, styrke samarbejdet med lokale virksomheder og skabe workshops og events, der inspirerer til en bæredygtig livsstil. 

Tænk på Repair Cafe næste gang, noget går i stykker
Ingeborg Tang, Just Warrer Hornbæk og Søren Dragsted var mødt op på Gladsaxedagen for at modtage prisen. De fortæller, at betydningen af prisen er dobbelt:  

- Betydningen af Bæredygtighedsprisen er først og fremmest et stort skulderklap til fixerne på Repair Cafe. De møder frem gang på gang og gør et stort arbejde. De har en åbenhed over for vanskeligheder i arbejdet og de har en positiv og hjælpsom attitude over for borgerne. Prisen har som sådan en kæmpestor betydning for institutionen Repair Cafe Gladsaxe. Dernæst har det også en vigtig udadvendt betydning. Opmærksomheden er vigtig, så cafeen er synlig i borgernes bevidsthed. Vi håber borgerne nu tænker på Repair Cafe Gladsaxe næste gang noget går i stykker.

Repair Cafe Gladsaxe fik også overrakt Årets Bæredygtighedsstatuette af Nelle og Torkel. Nelle har sammen med sine veninder udformet årets Bæredygtighedsstatuette ved en af kommunes sommeraktiviteter for børn fra 0. til 3. klasse på ReMiDa. Torkel er frivillig ved ReMiDa.

Repair Cafe Gladsaxe var også nomineret til prisen i 2020 og holder til i Telefonfabrikken i Søborg.

Lions Gladsaxe og Loppeklubben var nominerede
De to de øvrige nominerede kandidater til prisen i år var Lions Gladsaxe og Philip Gleje fra Loppeklubben i Bagsværd.

Loppeklubben, som drives af Philip Gleje, er en populær genbrugsbutik med børnetøj. Philip var blandt andet nomineret, fordi han har en meget velordnet butik, og han har gjort det hyggeligt og sjovt at købe genbrugstøj til børnene.

Lions i Gladsaxe var nomineret for deres store arbejde for Gladsaxeborgere, både handicappede og andre borgere, der behøver hjælp. Lions har også stort fokus på at genbruge ting og en genbrugsbutik i Søborg, hvor der er omkring 45 frivillige tilknyttet. Lions afsatte i 2018 en million kroner over en 5-årig periode til projekter i Gladsaxe, der er nyskabende og understøtter realiseringen af FN's verdensmål.

Femte gang prisen uddeles
Det er femte gang, at Bæredygtighedsprisen uddeles. Prisen gives til en lokal borger, forening eller organisation, der har gjort noget særligt for at fremme en bæredygtig udvikling i Gladsaxe. Det er håbet, at prisen kan inspirere til andre gode bæredygtige idéer. 

Som den første kommune i Danmark indarbejdede Gladsaxe Kommune FN’s verdensmål i sin overordnede strategi, Gladsaxestrategien. Gladsaxe arbejder for social -, miljømæssig - og økonomisk bæredygtighed.

Kontakter

Billeder

Alle de nominerede sammen med borgmester Trine Græse. På fotoet ses også fra venstre  Philip Gleje (tv.) fra Loppeklubben i Bagsværd, frivillig ved ReMiDa, Torkel og skolepigen Nelle. Borgmester Trine Græse. Lions Gladsaxe, der var repræsenteret ved Jens Erik Køie, Eva Nørringgaard og Lis Napstjert samt vinderne fra Repair Cafe Gladsaxe, repræsenteret ved Søren Dragsted, Ingeborg Tang og Just Hornbæk. Prisen blev overrakt på den store musikscene som en del af Gladsaxedagen. Alle nominerede fik en verdensmålsnål. Vinderen fik desuden 10.000 kroner og en unik bæredygtighedsstatuette.
Alle de nominerede sammen med borgmester Trine Græse. På fotoet ses også fra venstre Philip Gleje (tv.) fra Loppeklubben i Bagsværd, frivillig ved ReMiDa, Torkel og skolepigen Nelle. Borgmester Trine Græse. Lions Gladsaxe, der var repræsenteret ved Jens Erik Køie, Eva Nørringgaard og Lis Napstjert samt vinderne fra Repair Cafe Gladsaxe, repræsenteret ved Søren Dragsted, Ingeborg Tang og Just Hornbæk. Prisen blev overrakt på den store musikscene som en del af Gladsaxedagen. Alle nominerede fik en verdensmålsnål. Vinderen fik desuden 10.000 kroner og en unik bæredygtighedsstatuette.
Download
Nelle har sammen med sine veninder udformet årets Bæredygtighedsstatuette ved en af kommunes sommeraktiviteter for børn fra 0. til 3. klasse på ReMiDa. Statuetten er lavet af overskudsmaterialer og dermed også bæredygtig. ReMiDa er et tilbud til Gladsaxes dagtilbud, hvor børnene kan komme og lave kreative aktiviteter af genbrugsmaterialer, som doneres af private eller virksomheder. ReMiDa hører under Gladsaxe Kommune, men er drevet af frivillige kræfter.
Nelle har sammen med sine veninder udformet årets Bæredygtighedsstatuette ved en af kommunes sommeraktiviteter for børn fra 0. til 3. klasse på ReMiDa. Statuetten er lavet af overskudsmaterialer og dermed også bæredygtig. ReMiDa er et tilbud til Gladsaxes dagtilbud, hvor børnene kan komme og lave kreative aktiviteter af genbrugsmaterialer, som doneres af private eller virksomheder. ReMiDa hører under Gladsaxe Kommune, men er drevet af frivillige kræfter.
Download

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye