Det første danske regionale innovationscenter i Afrika skal åbne kontinentet for danske idéer, investeringer og samarbejde
Som et led i regeringens nye afrikastrategi, vil regeringen etablere et regionalt innovationscenter i Kenya – det første i Afrika. Målet er at forbedre mulighederne for samhandel, investeringer og samarbejde om innovation.
Silicon Valley, Boston, Seoul, Shanghai, Bangalore, Tel Aviv og München. Det er byerne, hvor Danmark har innovationscentre i dag. Men nu vil regeringen føje en ny by – og et helt nyt kontinent til listen.
Regeringen vil etablere et regionalt innovationscenter i Kenya. Det skal forbedre mulighederne for samhandel og danske investeringer med styrket rådgivning og fremme samarbejde om innovation. Det kan hjælpe danske virksomheder med at få adgang til markeder, der ellers kan være vanskelige at træde ind på og styrke udviklingen af innovative løsninger.
Den overordnede ambition med regeringens afrikastrategi er at øge det danske engagement i Afrika og fremme ligeværdige partnerskaber mellem Danmark og afrikanske lande. Det skal blandt andet ske gennem investeringer og styrket handelssamarbejde, hvor udgangspunktet er lavt, men potentialet er stort.
Mellem 2021-2023 gik kun 1,5 procent af Danmarks eksport af varer til afrikanske lande, mens importen fra det afrikanske kontinent var beskedne 0,8 procent.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
- Afrika er et kontinent med et enormt potentiale og med flere af de hurtigst voksende økonomier. Derfor skal vi have dansk samhandel med Afrika op i et nyt gear. Vi ved, at danske virksomheder har meget at tilbyde på de afrikanske markeder, og samtidig kan dansk innovation og engagement være med til at skabe jobs til nogle af verdens hurtigst voksende befolkningsgrupper. Vi skal skabe ligeværdige partnerskaber, der gavner både Danmark og afrikanske lande. Og jeg håber og forventer, at det kommer til at give et solidt rygstød til det danske engagement i Afrika, at vi etablerer et regionalt innovationscenter.
Fakta
- Innovation Centre Denmark (ICDK) arbejder for at fremme adgang til international viden, netværk, innovation, kapital og markeder.
- ICDK er placeret i Silicon Valley, Boston, München, Seoul og Tel Aviv, og på vækstmarkeder i Shanghai og Bangalore.
- Fokusområderne for ICDK er især grønne og digitale teknologier samt sundhed og biotek.
- ICDK er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.
For yderligere oplysninger:
Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk
Følg pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Regeringen skruer markant op for investeringer i rummet med ny 10-årig rumstrategi18.11.2024 10:01:03 CET | Pressemeddelelse
En fordobling af det frivillige bidrag til det europæiske rumagentur (ESA) skal styrke forskning, innovation og teknologiudvikling inden for den danske rumsektor og gøre det muligt for Danmark at spille en større rolle i rummet.
Presseinvitation: Regeringen præsenterer ny strategi for rumforskning og -innovation14.11.2024 12:30:00 CET | Pressemeddelelse
Pressen inviteres til at deltage i pressemøde i forbindelse med lanceringen af regeringens nye strategi for rumforskning og -innovation. Til pressemødet deltager uddannelses- og forskningsministeren, erhvervsministeren og ESA-astronaut Andreas Mogensen.
Millionbevilling: Ph.d.-projekter skal give ny viden om lærerstuderendes overgang til praksis og børns trivsel12.11.2024 10:15:33 CET | Pressemeddelelse
Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning uddeler i år mere end 30 millioner kroner til 12 praksisnære ph.d.-projekter. Emnerne spænder bredt, og de ph.d.-studerende skal blandt andet undersøge overgangen fra studiet til uddannet lærer og se på pædagogens arbejde med børnenes trivsel.
Ekspertgruppe præsenterer redskab til vurdering af grønne forsknings- og innovationsindsatser7.11.2024 14:48:49 CET | Pressemeddelelse
Ekspertgruppen om forskningens betydning for den grønne omstilling præsenterer et nyt værktøj, som kan hjælpe med at vurdere, hvilke grønne forsknings- og innovationsindsatser, det giver bedst mening at satse på.
Presseinvitation: Aftaler om fordeling af forskningsreserven 20251.11.2024 06:00:36 CET | Pressemeddelelse
I forbindelse med forhandlingerne om en forskningsreserve, vil pressen have mulighed for at være til stede ved et doorstep på Christiansborg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum