Fjernvarmen byder ny tænketank velkommen
Dansk Fjernvarmes tænketank Grøn Energi bliver i dag til Tænketanken Brundtland, der skal favne hele den brede forsyningssektor. Et vigtigt tiltag i en vigtig tid, mener fjernvarmeselskabernes brancheorganisation.
Tænketanken Brundtland er et nyt, nødvendigt skridt for at sikre, at vi som samfund kan imødekomme de krav, vi har til grøn omstilling, forsyningssikkerhed og meget andet. Det mener Dansk Fjernvarme, der allerede glæder sig over den brede opbakning fra forsyningssektoren, fagbevægelsen, industrien og forskningsverdenen.
- I forsyningssektoren står vi overfor en række udfordringer, der kalder på øget opmærksomhed og ikke mindst øget samarbejde. Det gælder både i forhold til at komme i mål med den grønne omstilling, i forhold til at sikre forsyningssikkerheden af el, vand, varme, affaldshåndtering og i det hele taget passe på vores kritiske infrastruktur, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.
Direktøren fremhæver, at hele forsyningssektoren står overfor stigende mængder administration, usikre rammebetingelser samt en række begrænsende krav fra i særlig grad myndighederne. Samtidig med at samme forsyningssektor står overfor betydelige investeringer i klimatiltag og grøn omstilling. Tiltag, der påkalder betydelig specialistviden og stigende samarbejde mellem demokratisk ejede forsyningsselskaber på den ene side og dygtige virksomheder, rådgivere og vidensinstitutioner på den anden side.
Derfor er netop skabelsen af Tænketanken Brundtland et godt og vigtigt skridt mod at sikre et tættere samarbejde på tværs.
- Det bliver en væsentlig del af Tænketankens Brundtlands opgave, nemlig at sikre øget samarbejde på tværs af sektorerne og bidrage til, at de relevante aktører med hver deres afsæt bliver en del af løsningen på vores fælles udfordringer. Det glæder vi os i Dansk Fjernvarme til både at bakke op om og bidrage til, siger Kim Mortensen.
Den nye tænketank Brundtland er formelt stiftet. Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen er formand for tænketanken.
Læs mere om den nye tænketank her:
Tænketanken Brundtland – Den demokratiske forsyningsalliance (brundtlandorg.dk)
Nøgleord
Kontakter
Rune Birk NielsenPresse- og kommunikationschef
Tlf:+45 24 90 41 97rbn@danskfjernvarme.dkBilleder
Links
Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 76 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Krav til biomasse strammes yderligere10.10.2024 11:42:55 CEST | Pressemeddelelse
Det er vigtigt at vi stiller høje krav til vores energisektor og til den biomasse vi anvender for at kunne levere strøm og varme til Danmark, lyder det Dansk Fjernvarme i en kommentar til de skærpede bæredygtighedskrav.
Godt, grønt startskud for stort CCS-udbud9.10.2024 10:34:34 CEST | Pressemeddelelse
Dansk Fjernvarme glæder sig over stort CCS-udbud, der skal være med til at bane vejen for vigtige CO2-reduktioner og udbygningen af en dansk CCS-værdikæde. Vi og vores medlemmer er klar, lyder det fra brancheorganisationen.
Standardhuset er forældet: Så lidt varme bruger en gennemsnitlig husholdning med fjernvarme23.9.2024 10:13:52 CEST | Pressemeddelelse
I over 40 år har et ’standardhus’ været defineret som et hus på 130 m2 og et varmeforbrug på 18,1 MWh om året. Ny omfattende undersøgelse viser, at virkeligheden for længst er løbet fra den forældede definition og at konsekvenserne ved at forblive i fortidens tal er omfattende.
Elektrificeringen tager fart i fjernvarmen20.9.2024 10:35:55 CEST | Pressemeddelelse
Ny opgørelse over elektrificering i fjernvarmen viser, at varmepumper og elkedler fylder markant mere end for blot få siden. Det vækker glæde i forsyningsselskabernes brancheforening, der samtidig understreger nødvendigheden af, at selskaberne fastholder fokus på forsyningssikkerhed.
Elproduktion skal også være uafhængig af vind og vejr2.9.2024 08:57:10 CEST | Pressemeddelelse
Eksisterende kraftvarmeanlæg er billigste vej til at sikre fortsat høj forsyningssikkerhed i elsystemet. Det viser ny analyse, hvor Dansk Fjernvarme ser på omkostningerne ved at matche det kraftigt stigende behov for regulerbar elproduktion.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum