Sund & Bælt igangsætter miljøkonsekvensvurdering af opgradering af Refshalevej
Sund & Bælt gennemfører for Københavns Kommune en miljøkonsekvensvurdering af opgradering af en del af Refshalevej, så cyklende og fodgængere får bedre forhold. Forud for miljøkonsekvensvurderingen afvikles i september måned en idéfase med et borgermøde.
Trafikken til og fra Refshaleøen er over de seneste år vokset i takt med, at mange københavnere, institutioner og erhvervsdrivende anvender området. Især cyklister og gående færdes i stigende grad på Refshalevej på den nordlige del af Amager i København, og den øgede trafik udfordrer trafiksikkerheden på dele af strækningen.
For at øge tilgængeligheden og sikkerheden for bløde trafikanter ønsker Københavns Kommune at opgradere Refshalevej, så vejstrækningen lever op til københavnerstandard, og der bliver plads til adskilte fortove, cykelstier og vejbaner. Opgaven med at miljøkonsekvensvurdere opgraderingen er blevet givet til Sund & Bælt.
Opgradering af godt 600 meter vej
Miljøkonsekvensvurderingen skal beskrive og vurdere de trafikale, miljømæssige og økonomiske konsekvenser af en opgradering af Refshalevej med cykelsti og fortov fra sammenfletningen med Forlandet langs Minebådsgraven, og indtil den kommunale vej slutter godt 600 meter mod nord ved parkeringsarealet på Refshaleøen.
Miljøkonsekvensvurderingen gennemføres i 2024-2025 og munder ud i en miljøkonsekvensrapport, som vil indgå i den videre politiske behandling af projektet.
En gennemførelse af vejopgraderingen forudsætter politisk opbakning, herunder at Borgerrepræsentationen i København kan give tilladelse til projektet på baggrund af den endelige miljøkonsekvensrapport. Da vejen er anlagt ovenpå et fredet fortidsminde – Christianshavns Vold – vil der også være behov for vedtagelse af en anlægslov før projektet kan realiseres.
Idéfase i september
Forud for selve miljøkonsekvensvurderingen afvikler Sund & Bælt en idéfase fra den 1. september til den 1. oktober 2024, hvor alle interesserede kan komme med forslag og idéer til emner, de ønsker at få belyst i miljøkonsekvensvurderingen.
Input kan sendes til mailadressen orm@sbf.dk. Sund & Bælt gør opmærksom på, at bemærkninger, der ligger inden for opgavens rammer, bliver offentliggjort, så personoplysninger i emne og fritekstfelt bør i videst muligt omfang undgås.
Borgermøde
Som led i idéfasen inviteres alle interesserede til borgermøde, den 11. september 2024 kl. 17:00-19:00 ved Copenhill – Skicafeen, Vindmøllevej 6, 2300 København S. Her vil Sund & Bælt og Københavns Kommune orientere om projektet, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.
Yderligere information om projektet kan findes på sundogbaelt.dk/orm.
Tilmelding til borgermødet skal ske på sundogbaelt.dk/orm/tilmelding.
Kontakter
Louise RasmussenKommunikationskonsulentSund & Bælt
Tlf:+ 45 51 37 79 22lora@sbf.dkFølg pressemeddelelser fra Sund & Bælt
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sund & Bælt
Mulighed for etablering af solcelleanlæg ved Storebæltsforbindelsen6.11.2024 13:03:43 CET | Pressemeddelelse
Sund & Bælt sender etableringen af en solcellepark på et areal nær Storebæltsforbindelsens betalingsanlæg i udbud.
Ny natur ved Femern Bælt-projektet kommer i det fine selskab6.11.2024 10:14:59 CET | Pressemeddelelse
Sund & Bælts omfattende indsats for at skabe ny natur i forbindelse med Femern Bælt-projektet bærer frugt. Senest er et naturområde på i alt 40 hektar med en stor sø på rekordtid blevet registeret som beskyttet natur med et varieret liv af fugle og fredede planter.
Ny Femern-podcast giver indblik i byggeriet af verdens længste sænketunnel5.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
I Sund & Bælts nye podcast kan du komme helt tæt på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen. I løbet af seriens fem episoder mødes nogle af dem, der er med til at gøre drømmen om en fast forbindelse mellem Skandinavien og resten af Europa til virkelighed. Lyt til første afsnit allerede nu.
Sund & Bælt fremlægger miljøkonsekvensvurdering af overhalingsspor ved Kalvebod28.10.2024 15:23:26 CET | Pressemeddelelse
Sund & Bælt har afsluttet arbejdet med miljøkonsekvensvurdering af en udvidelse af jernbanen ved Kalvebod med overhalingsspor. Miljøkonsekvensrapporten sendes nu i offentlig otte-ugers høring af Trafikstyrelsen. Sund & Bælt har i samarbejde med eksterne rådgivere undersøgt, hvordan en udvidelse med overhalingsspor på jernbanen ved Kalvebod kan finde sted, og hvad effekten på miljøet vil være både under anlægsfasen og i driftsfasen. Anlægget af overhalingssporet er en forudsætning for at opnå de fulde gevinster af en sydlig jernbanekorridor fra Roskilde via København Syd (tidligere kendt som Ny Ellebjerg) til Københavns Lufthavn. Omfattende rapport Miljøkonsekvensrapporten har undersøgt påvirkningerne af en lang række faktorer og samspillet imellem dem. Det drejer sig bl.a. om mennesker, fauna, flora, jordbund, vand, luft, klima og landskab. Resultaterne af undersøgelserne foreligger nu i form af miljøkonsekvensrapporten, der sammen med de underliggende bilag beskriver muligheden for et
Stor øvelse på Storebæltsbroen skal træne beredskabet24.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Beredskabet omkring Storebæltsforbindelsen afholder natten til søndag den 27. oktober en større øvelse på lavbroen. Målet er at sikre, at beredskabet er klar til at håndtere en alvorlig hændelse. Under øvelsen vil togdriften være indstillet, mens der for bilister vil være dobbeltrettet trafik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum