NGO reagerer på Afrika-strategi: ”Endelig er der fokus på potentiale frem for problemer”

Del

Som reaktion på regeringens nye Afrika-strategi udtaler PlanBørnefondens administrerende direktør, Dorthe Petersen:

”Det er rigtig positivt, at regeringen nu laver et opgør med den fortælling, der har præget historien om Afrika og vores tilgang her i Danmark. Med Afrika-strategien er der endelig kommet fokus på kontinentets potentiale frem for problemer.

Der skal fokus på uddannelse og lokal vækst i afrikanske lande, der kan skabe jobs og muligheder for unge. Det er sådan, vi bidrager til at forløse kontinentets kæmpe potentiale.

Her kan Danmark bidrage, men kun i brede og ligeværdige partnerskaber, hvor vi engagerer os dybere med afrikanske lande gennem civilsamfundet, erhvervslivet, private fonde og staten. Det er godt at se, at partnerskaber ikke længere bare er en fodnote, men grundlaget for, hvordan vi samarbejder med afrikanske lande. Vi har gjort det længe, og kan se, at det virker.

Udvikling og investering skal i langt højere grad gå hånd i hånd. Derfor skal vi arbejde endnu mere sammen. Det er jeg glad for, at regeringen lægger op til i Afrika-strategien.

Det er vigtigt, at vi trods lukning af de danske Sahelambassader fastholder civilsamfundets engagement for at sikre beskyttelse af civilbefolkningen.”

Kontakter

Om PlanBørnefonden

PlanBørnefonden er en af Danmarks største udviklings- og nødhjælpsorganisationer, der yder nødhjælp under kriser og katastrofer og arbejder langsigtet for at skabe bæredygtige samfund i verden. Vi er en del af Plan International, som arbejder i flere end 80 lande for at sikre børn og unges rettigheder og ligestilling mellem køn.

Følg pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

PlanBørnefondens bestyrelse udpeger nyt formandskab1.7.2024 11:06:21 CEST | Pressemeddelelse

Efter Stine Bosse i maj meddelte sin afgang efter 15 år som formand for først BØRNEfonden og derefter PlanBørnefonden, har bestyrelsen nu konstitueret sig og udpeget den hidtidige næstformand, Charlotte Møller-Andersen, som ny formand. Samtidig tiltræder det nuværende bestyrelsesmedlem, Peter Vekslund, som ny næstformand. Charlotte Møller-Andersen er Senior Vice President of Sales i EG Group. Charlotte har over 25 års erfaring med at drive vækststrategier i Norden og Europa. Den nye næstformand, Peter Vekslund, der har været en del af bestyrelsen siden marts 2023, bringer omfattende erfaring til PlanBørnefonden fra rollen som tidligere CFO i PANDORA Group og i dag som Group CFO for Trackunit. Peter er allerede i dag medlem af Plan International´s Members Assemply og fortsætter også her. Charlotte Møller-Andersen udtaler: ”Jeg glæder mig til, sammen med resten af bestyrelse, at fortsætte det arbejde, som Stine Bosse gennem femten år har stået i spidsen for. Stine har med sin visionære l

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye