Landbrugsstyrelsen

14 projekter skal styrke grøn udvikling i fødevaresektoren

Del

90 millioner kroner er uddelt fra årets første store tilskudspulje i Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Landbrugsstyrelsen. Projekterne viser, hvad en grøn fremtid kan bringe i fødevaresektoren.

Sunde og velsmagende ærtebaserede fødevarer, der gør det lettere for forbrugerne at efterleve de klimavenlige kostråd. Bedre vandkvalitet i de danske dambrug og mere bæredygtig kørsel på markerne. Det er nogle af de projekter, som har fået del i støtten til grøn innovation på i alt 90 mio. kr.

”Vi har udvalgt flere store og ambitiøse projekter, som vi vurderer kan bane nye veje for fødevareerhvervet og løse nogle af samfundets miljø- og klimaudfordringer,” siger bestyrelsesformand for GUDP Mikael Thinghuus.

Ambitiøse projekter der fremmer grøn og økonomisk bæredygtighed

GUDP støtter projekter, der har effekt på både grønne og økonomiske parametre, og som udgangspunkt skal støttemodtagerne kunne indføre deres løsninger i fødevaresektoren på kort sigt.

Det største beløb – næsten 13 mio. kr. - går til et projekt, som vil udvikle en dansk ærtesort, der kan erstatte soja som proteinkilde i fødevarer som for eksempel plantefars og sojadrik. Ærter kan dyrkes uden tilsætning af kvælstof og efterlader derfor et lavere klimaaftryk end importeret soja.

GUDP støtter også andre store projekter om at mindske metan fra køer, biogasgylle og mere bæredygtig kørsel i marken med tilsagn på henholdsvis 12, 11 og 10 millioner kroner.

Se en liste over alle de GUDP-støttede projekter i første halvår 2021 her.

Fakta om Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) støtter innovative projekter, som fremmer grøn og økonomisk bæredygtighed inden for landbrug, fiskeri, akvakultur og fødevareindustri. GUDP er ledet af en ministerudpeget bestyrelse, og medlemmerne er erhvervsfolk fra hele fødevaresektoren. Programmet hører under Landbrugsstyrelsen i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Se GUDP’s hjemmeside.

Yderligere oplysninger:

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte vores pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

Information om Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Landbrugsstyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

+45 33 95 80 00http://lbst.dk/

Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum