Lavbund: Landboforeninger og Hedensted Kommune inviterer til gående infomøde ved Uldum Kær
Hedensted Kommune rummer flere arealer, der kan være velegnede til såkaldte lavbundsprojekter, hvor co2 og næringsstoffer kan bindes i jorden. På det gående informationsmøde, som finder sted på marker i området, kan interesserede og lodsejere få viden om, hvilke muligheder der i de kommende år vil være for at deltage i et lavbundsprojekt, og hvad det vil indebære – både økonomisk og praktisk.

På infomødet deltager både lokale landmænd, som ønsker at få belyst mulighederne for potentielle lavbundsprojekter, eksperter fra landbrugets egne organisationer og Hedensted Kommune, som har fået støtte af Miljøstyrelsen til at foretage en grundig kortlægning af, hvor lavbundsprojekter giver bedst mening at gennemføre.
Formand for Udvalget for Vækst & Klima Lars Poulsen (V) forklarer om baggrunden for infomødet:
- Vi har indgået et ambitiøst klimapartnerskab med landbruget i Hedensted Kommune. En del af det handler om at afsøge mulighederne for, hvordan vi fx kan reducere udledningen af co2 og næringsstoffer. For nogle landbrug og lodsejere kan et lavbundsprojekt give god mening, mens det måske ikke gør for andre. Det finder vi bedst ud af ved at undersøge tingene til bunds og gennem en åben og fordomsfri dialog om mulighederne, så det er det, vi lægger op til her i, mens vi tager Uldum Kær i øjesyn – og det håber jeg mange vil bakke op om.
En af dem der gerne vil støtte op om en åben dialog er Søren Moss Rasmussen, der ejer jord ved Uldum Kær:
- For mig som landmand og lodsejer er det meget vigtigt at få belyst både fordele og ulemper. Hvad vil et projekt betyde økonomisk, hvilken miljøeffekt kan jeg forvente, men jo også, hvad det vil betyde for et område som Uldum Kær, hvis flere arealer skal indgå i sådan et projekt? Derfor lægger jeg jord til noget af infomødet, så vi kan få syn for sagen og sammen blive klogere på, hvilke muligheder der er.
Hedensted Kommune har modtaget en millionbevilling fra Miljøstyrelsen til netop at undersøge, hvor lavbundsprojekter giver bedst mening.
Det betyder, at lodsejere kan få vurderet potentialet for et lavbundsprojekt – og efterfølgende træffe en beslutning, om selve projektet skal gennemføres. Det vil altid være frivilligt at deltage, også selvom der er blevet gennemført en vurdering af potentialet i det konkrete projekt.
- Det er meget vigtigt at understrege, at deltagelse i infomødet er helt uforpligtende – og at et evt. lavbundsprojekt altid vil afhænge af, at ejeren af jorden siger ja, men også om projektet i praksis kan gennemføres og giver mening. Det vil sige, at man som led i et projekt altid vil få vurderet sin jord og herefter selv vælge, om man ønsker at deltage – uanset hvor velegnet jorden er til projektet, forklarer Marc Reseke, klima- og partnerskabskoordinator i Hedensted Kommune.
FAKTA:
- Markvandringen ved Uldum Kær finder sted onsdag den 4. september kl. 19-21.
- Mødestedet er hvor Kærvejen møder Dortheasvej.
- Tilmelding ikke nødvendig.
- Østjysk Landboforening, Vejle-Fredericia Landboforening og Hedensted Kommune står bag infomødet, som skal være med til at give et indblik i de konkrete muligheder for at undersøge potentialet i - og evt. efterfølgende gennemføre et lavbundsprojekt.
- På infomødet kan du blandt andre møde Eja Lund, udtagningskonsulent hos Velas, Marc Reseke, klima- og partnerskabskoordinator i Hedensted Kommune og landmand Søren Moss Rasmussen, der har jord ved Uldum Kær.
Kontakter
Lars Poulsen (V)Formand for Udvalget for Vækst & Klima, Hedensted Kommune
Tlf:24 96 13 64Lars.Poulsen@hedensted.dkSøren Moss RasmussenLandmand i Uldum
Tlf:21 91 77 33mossrasmussen@hotmail.comMarc ResekeKlima- og Partnerskabskoordinator i Hedensted Kommune
Tlf:21 37 04 27Marc.Reseke@hedensted.dkFølg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune
Hedensted Kommune inviterer lodsejere med i grøn omlægningsplan25.6.2025 12:19:22 CEST | Pressemeddelelse
I Hedensted Kommune er arbejdet med at udvikle en ambitiøs omlægningsplan af landbrugsjord, som led i den grønne trepart, klar til næste skridt. Målet er klart: Der skal findes frivillige løsninger, der fremmer både klima, natur og rent drikkevand – i et tæt samarbejde og dialog med lokale lodsejere.
Første spadestik til ny bypark i Hedensted: Trykkeriparken bliver grønt samlingspunkt20.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med støtte fra EU og Nordea-fonden skabes et nyt grønt mødested i Hedensted, hvor natur og byliv forenes til glæde for alle aldersgrupper.
Milliarder af skattekroner på spil: Borgmestre er begejstrede for opgør med skævt fordelingssystem18.6.2025 15:17:02 CEST | Pressemeddelelse
Med et nyt kommissorium sætter Regeringen nu for alvor gang i en længe ventet analyse af det kommunale tilskuds- og udligningssystem. Analysen skal bidrage til at sikre en mere objektiv, gennemskuelig og ikke mindst stabil fordeling af midler mellem kommunerne i Danmark. Det vækker glæde hos borgmestrene i Hedensted, Holstebro, Favrskov og Rebild, der gennem flere år har presset på for et opgør med systemet.
Hedensted Kommune indgår klimapartnerskab med tunge aktører i transportbranchen18.6.2025 14:40:52 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt, ambitiøst klimapartnerskab mellem Hedensted Kommune, Volvo Trucks Danmark, Recharge City, GodEnergi og Rådet for Grøn Omstilling skal sætte fart på den grønne omstilling af den tunge transport lokalt og i Danmark. Partnerskabet skal styrke samarbejdet om grønne drivmidler, ladeinfrastruktur og innovative løsninger, der både reducerer CO₂-udledning og fremmer bæredygtig erhvervsudvikling.
Ringvej Øst indviet: Ny asfalt baner vejen for udvikling i Hedensted7.6.2025 06:20:00 CEST | Pressemeddelelse
En af kommunens største investeringer i infrastruktur i flere år er netop indviet. Ringvej Øst danner med sin køreklare asfalt rammen om endnu mere udvikling og fornuftig trafikafvikling i Hedensted.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum