Genetikprofessor ved Sygehus Lillebælt
Cand.scient., ph.d. Klaus Brusgaard er blevet udnævnt til professor og forskningsleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, Forskningsenheden for Klinisk Genetik, Sygehus Lillebælt, Vejle.
Klaus Brusgaards forskning stiler mod at give patienterne en mere individualiseret behandling på baggrund af arbejdet på gen-niveau. Hans forskning gør brug af de nyeste molekylærbiologiske metoder til undersøgelse af både nedarvede og somatiske ændringer. På det grundlag kan han undersøge genetiske variationer samt gen-aktiviteten over hele arvemassen. Hermed bidrager hans forskning, baseret netop på den genetiske profil, til fund af ny viden om den enkelte patients risiko for sygdomsudvikling og graden af denne.
Klaus Brusgaard har forsket i molekylærgenetik inden for en række sjældne sygdomme og har været involveret i etablering af nationale centerfunktioner for en række sygdomme. Han har også bidraget til etablering af internationale centre, som Center of Excellence for Kongenit Hyperinsulinisme. Dette arbejde har dannet fundament for betydelig forskning både i hans egen forskningsgruppe og i samarbejde med andre grupper i Danmark og udlandet.
Igennem årene har Klaus Brusgaard haft internationale samarbejder med forskere fra universiteter i blandt andet Norge, Holland, England, Frankrig, Tyrkiet, Ukraine og USA, og han har siddet i en række internationale bedømmelsesudvalg, deltaget i kongresplanlægning og videnskabelige komiteer.
Klaus Brusgaard er redaktør på en række videnskabelige tidsskrifter, bl.a. PlosOne samt Frontiers in Endocrinology. Herudover er Klaus Brusgaard engageret i nationale samarbejder omkring fortolkning af genetisk variations betydning. Han har et stort nationalt og internationalt netværk, hvor han deltager i flere store forskningsgrupper og leder adskillige projekter, hvoraf flere er centreret omkring sygdomme relateret til bugspytkirtlen.
Klaus Brusgaard blev oprindeligt uddannet ved Syddansk Universitet og erhvervede sin ph.d.-grad fra Aarhus Universitet. Han har været lektor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet i 10 år og har været tilknyttet Near East University på Cypern som adjungeret professor igennem en årrække. Klaus Brusgaard er medstifter af det private firma Amplexa genetics A/S.
Klaus Brusgaard er bosat i Vissenbjerg sammen med sin familie.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Kan gulerødder bruges til behandling af diabetes?8.1.2025 10:07:37 CET | Pressemeddelelse
Aktuel forskning fra Syddansk Universitet viser, at gulerødder kan regulere blodsukkeret og styrke tarmfloraen – en kombination, der potentielt kan gavne personer med type 2-diabetes.
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom13.12.2024 09:03:58 CET | Pressemeddelelse
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
Gode nyheder: Størstedelen af børn og unge synes, det er nemt at sortere plastikaffald10.12.2024 09:58:20 CET | Pressemeddelelse
Resultater fra dette års Masseeksperiment viser, at kun 13 procent af de adspurgte børn og unge finder det svært at affaldssortere plastik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum