Syddansk Universitet

Genetikprofessor ved Sygehus Lillebælt

Del

Cand.scient., ph.d. Klaus Brusgaard er blevet udnævnt til professor og forskningsleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, Forskningsenheden for Klinisk Genetik, Sygehus Lillebælt, Vejle.

Professor Klaus Brusgaard, SDU og Sygehus Lillebælt
Professor Klaus Brusgaard, SDU og Sygehus Lillebælt

Klaus Brusgaards forskning stiler mod at give patienterne en mere individualiseret behandling på baggrund af arbejdet på gen-niveau. Hans forskning gør brug af de nyeste molekylærbiologiske metoder til undersøgelse af både nedarvede og somatiske ændringer. På det grundlag kan han undersøge genetiske variationer samt gen-aktiviteten over hele arvemassen. Hermed bidrager hans forskning, baseret netop på den genetiske profil, til fund af ny viden om den enkelte patients risiko for sygdomsudvikling og graden af denne.

Klaus Brusgaard har forsket i molekylærgenetik inden for en række sjældne sygdomme og har været involveret i etablering af nationale centerfunktioner for en række sygdomme. Han har også bidraget til etablering af internationale centre, som Center of Excellence for Kongenit Hyperinsulinisme. Dette arbejde har dannet fundament for betydelig forskning både i hans egen forskningsgruppe og i samarbejde med andre grupper i Danmark og udlandet.

Igennem årene har Klaus Brusgaard haft internationale samarbejder med forskere fra universiteter i blandt andet Norge, Holland, England, Frankrig, Tyrkiet, Ukraine og USA, og han har siddet i en række internationale bedømmelsesudvalg, deltaget i kongresplanlægning og videnskabelige komiteer.

Klaus Brusgaard er redaktør på en række videnskabelige tidsskrifter, bl.a. PlosOne samt Frontiers in Endocrinology. Herudover er Klaus Brusgaard engageret i nationale samarbejder omkring fortolkning af genetisk variations betydning. Han har et stort nationalt og internationalt netværk, hvor han deltager i flere store forskningsgrupper og leder adskillige projekter, hvoraf flere er centreret omkring sygdomme relateret til bugspytkirtlen.    

Klaus Brusgaard blev oprindeligt uddannet ved Syddansk Universitet og erhvervede sin ph.d.-grad fra Aarhus Universitet.  Han har været lektor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet i 10 år og har været tilknyttet Near East University på Cypern som adjungeret professor igennem en årrække. Klaus Brusgaard er medstifter af det private firma Amplexa genetics A/S.

Klaus Brusgaard er bosat i Vissenbjerg sammen med sin familie. 

Kontakter

Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Udsigt til 20 nye studiepladser på medicinuddannelsen i Esbjerg21.8.2024 10:11:13 CEST | Pressemeddelelse

Som et led i det nye landdistriktsudspil ønsker regeringen at tildele Syddansk Universitet, SDU, yderligere 20 studiepladser på kandidatuddannelsen i medicin. Det vil betyde, at der fremadrettet forventes at blive uddannet 50 nye læger om året på medicinuddannelsen i Esbjerg i stedet for 30. Udvidelsen er et vigtigt skridt i bestræbelserne på at styrke det nære sundhedsvæsen og sikre en bedre geografisk fordeling af læger i hele landet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye