Det Danske Filminstitut

Debutfilm udtaget til San Sebastian

Del

Sylvia Le Fanus debutfilm 'Min evige sommer' får verdenspremiere i konkurrencen New Directors på San Sebastian Film Festival, en af Europas mest anerkendte filmfestivaler.

Sylvia Le Fanus debutfilm 'Min evige sommer' får verdenspremiere på San Sebastian Film Festival, som finder sted 23. september.
Sylvia Le Fanus debutfilm 'Min evige sommer' får verdenspremiere på San Sebastian Film Festival, som finder sted 23. september. Jan Bastian Muñoz Marthinsen / Adomeit Film

Produktionsselskabet Adomeit Film og instruktør Sylvia Le Fanu står bag 'Min evige sommer', som følsomt skildrer en familie under stort pres. 

Den 15-årige Fanny og hendes forældre er taget i sommerhus for at tilbringe sommeren, sådan som de altid plejer. Men under overfladen af deres sædvanlige rutiner og traditioner dvæler en uudtalt sorg – de ved, at det bliver hendes mors sidste sommer. Mens de forsøger at få det bedste ud af den tid, de har tilbage sammen, navigerer familien forsigtigt mellem at nyde nuet og at konfrontere den uundgåelige fremtid.  

Sylvia Le Fanu er uddannet fra Den Norske Filmskole i 2020, og har ligeledes en bachelorgrad i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet. Derudover er Le Fanu også uddannet fra den fynske uafhængige filmuddannelse 18FRAMES, og har vist kortfilm på festivaler som bl.a. Clermont-Ferrand, Indy Shorts og Odense Film Festival.

I filmens bærende roller ses Kaya Toft Loholt i rollen som Fanny samt Maria Rossing og Anders Mossling i rollerne som forældrene.

'Min evige sommer' er skrevet af Sylvia Le Fanu og Mads Lind Knudsen og produceret af Jeppe Wowk for Adomeit Film med støtte fra New Danish Screen, Filminstituttets ordning for talentudvikling. Filmen er også støttet af Creative Europe, FilmFyn, DR og Den Vestdanske Filmpulje.

Verdenspremieren på San Sebastian Film Festival finder sted 23. september. Filmen får dansk premiere til januar 2025.

Kontakter

Billeder

Sylvia Le Fanus debutfilm 'Min evige sommer' får verdenspremiere på San Sebastian Film Festival, som finder sted 23. september.
Sylvia Le Fanus debutfilm 'Min evige sommer' får verdenspremiere på San Sebastian Film Festival, som finder sted 23. september.
Jan Bastian Muñoz Marthinsen / Adomeit Film
Download

Om Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.

Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye